Bebek bakıcılığı

Daha once hic baktiniz mi kardes, akraba bebegi vb? Cunku ben ilk bebegimde kendi bebegim olmasina ragmen cok acemiydim,yikayamiyordum bile.Tutmasi bile zor gelir ilkse bence baska is bakin
Benden ayrı 2 kardeşim var doğdukları günden bu yana ben büyüttüm ama başkasının bebeği gibi olmaz diye konu açtım

Daha once hic baktiniz mi kardes, akraba bebegi vb? Cunku ben ilk bebegimde kendi bebegim olmasina ragmen cok acemiydim,yikayamiyordum bile.Tutmasi bile zor gelir ilkse bence baska is bakin
Benden ayrı 2 kardeşim var doğdukları günden bu yana ben büyüttüm ama başkasının bebeği gibi olmaz diye konu açtım

Eğer bebek bakımı konusunda tecrübe sahibi değilseniz, ne kendinizi zor duruma sokun, ne de karşıdaki aileyi...
Benim tavsiyem bu olacaktır.

Bebek bakmak düşünüldüğü kadar kolay birşey değil.
Daha önce 2 kardeşimi büyüttüm ama başkasının bebeğine hiç bakmadım

Bebek bakımı ile ilgili kitap al oku, bebeklerle hangi oyunlar oynanır bununla ilgili kitaplar var, al oku. Bol bol oku yani. :)

Okursan daha rahat edersin. Ben de komşu çocuğuna bakmıştım (bakıcı gibi değil) ama bir çocuğun tüm sorumluluğunu almak çok başka bir şeymiş. Çok zor, hele ki emanet bebek...

Yenidoğmuş üstelik annesi olmadığın bir bebeğe bakıp üstüne ev işi ve yemek yapamazsın bence. kadının bi corba kaynatırsın demesi hic inanıdrıcı gelmedi bana ciddi ciddi yemek isteyebilir senden.
Bende kızımdan önce hiç bebek bakmamıştım, hatta kucağıma aldığım bebek sayısı bile çok azdı bence. ama insan kendi çocuğuna bakıyor bi şekilde, başkasınınkini bilemiyorum o yüzden. keşke ev işi yapmaya zamnım olmaz deseydin.

Daha önce 2 kardeşimi büyüttüm ama başkasının bebeğine hiç bakmadım

Bakıcı deneyimi olmuş biri olarak (oğluma bakıcı bakmıştı bir dönem) yapıyorum bu yorumu,
Bakıcılık hiç kolay birşey değil bence. Hele ki ufak bebeklere bakım.
Bakıcı sayesinde oğlum (6 aylıkken bakmaya başladı 8 aylıkken çıkarttım, 2 ay baktı yani) hala burun akıntısı ve kulak iltihabı ile boğuşuyor.
İlk oğluma ben bakmıştım 1 yaşına kadar hastalıksız büyüttüm...
Olan bize oldu yani...

Siz öylesiniz demiyorum sakın yanlış anlamayın.
Fakat kadın ne söz dinliyor ne de dediğimizi uyguluyordu, sonuç hasta bir bebek.
Harap bir anne-baba...

Sadece konu çok hassas ona göre ilerleyin derim.
Hem kendi açınızdan (sorumluluk) hem de aile açısından.

Dün kadın ağladı görüşme esnasında dediki herşeye birden yetişemiyorum dedi ama sanırım aynı şeyi benden bekliyor

sen aşçısın ama senin için yemek önemli

biz karnımız doysun diye bakıyoruz

bakıcım benim evde 11 saat kalıyordu mesela

bu süre benim evde geçirdiğim süre ile aynı nerede ise ve ben gece uyuduğum için aktif sürem 3-4 saat ancak oluyordu

o benim evimde, benden çok yaşadığı için her yeri karıştırması da hakkı idi

hatta öğlenleri kendine -zira bebek küçüktü- canı ne isterse onu pişirip yerdi

mesela ben merak ettim senin bakıcı ne yiyor

bize de arada basit yemeklerden yapar arada da canı istemezse yahut bebek durmazsa vs yapmazdı

arardık dışarıdan yemek isterdik olur biterdi

eve bebek bakmaya gelen kişi acmı dursun ne yapsın kadın tabiki yemek yapıp yiyecek.
Bene zaten yapıp kendi yesin ev için birde ekstradan yemek yapmakla uğraşmasın. bebegemi bakacak yemeğe temizliğemi.
yok be hergün yemeğini hazır ederim o hiçbişeye elini sürmesin derseniz oh ne ala.

Dün kadın ağladı görüşme esnasında dediki herşeye birden yetişemiyorum dedi ama sanırım aynı şeyi benden bekliyor

kdın belliki biraz daralmış inş seni darlamaz.
ilk günden yemeğe temizliğe hiç girme bence, önce bi bak bakalım yapabiliyomusun bebekle, sonralarda işine gelirse yaparsın.

Hiç tecrübeniz yok mu? Yani bir akrabanızın bebeğine falan baksaydınız annesi yanındayken deneyim kazanmak için. Hiç bebek bakmamış birine bir de yenidoğan mı emanet edecekler?

Ben de rahatsiz olurdum. Sonucta damak tadi cok degisken. Herkesin yemegini begenmem. Ayrica oyle anlasmamissam mutfaga gecip yemekle ugrasmasini istemem.sadece bebegimle ilgilensin ben yemegimi yaparim. Bu arada bence cocuk bakiciligi sevgi istiyor. Bakacaginiz cocuga sevginizi verirseniz bu isin ustesinden gelebilirsin. Bence islerin en guzellerinden birisi gibi heliyor bana.

Canım yenidogmus evet kadının izni var ama kadın şöyle dedi aynı çalışıyormuş gibi hareket edeceğiz filan dedi erkenden alisalim gibisinden konuştu

Çok tuhaf bir kadınmış. Bence çalışma hayatı gibi değil de ilk günden yardımcı almak için gibi. Tabi yardımcı hakkıdır da insan önce kendi ilgilenmek alışmak ister bebeğine. Her şeyini kendi yapmak ister.

Ne dediginizi hic anlamadim.
Isveren calisana yemek temin etmekle yukumludur. Ya evde yemek oluyor ya da disaridan siparis etmesi icin para birakiyorum. Bunu mu sordunuz?

Ac kalsin falan dedigimi nerden cikarttiniz ki? Insan calistirdigimin farkindayim.

annenin ağlaması biraz daraldığını gösteriyor tuhaf geldi açıkçası
iş görüşmesinde ağlayan patron adayı gibi

baştan istediklerinizi konuşun.. ne kadar zaman evde duracak anne sizle beraber

annenin ağlaması biraz daraldığını gösteriyor tuhaf geldi açıkçası
iş görüşmesinde ağlayan patron adayı gibi

baştan istediklerinizi konuşun.. ne kadar zaman evde duracak anne sizle beraber
15 gun durcak biraz sıkıntı ysayacagız evde birlikteyken 2 kadın filan dedi ben pek birşey anlamadım o konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…