- 23 Ekim 2017
- 211
- 250
- 18
- Konu Sahibi Konstantinopolis1985
-
Hanımlar hepinize iyi günler diliyorum ben bir görüşme yaptım bebek bakımı için daha önce hiç yapmadım bu işi zorlukları varmıdır bana ne tavsiye edersiniz bebek daha çok küçük yeni dogmus
bebek bakarken anneyle sürekli iletişim içinde olun
annenin verdiği gıdaların dışına çıkmayın. azıcık daha yesin demeyin.
ek gıda alıyorsa zorlamayın.
beslerken boğazına takılırsa falan ne tür hareketlerlerde bulunulur okuyun, izleyin.
altını sürekli temiz tutun. uyurken falan kontrol edin kusar tıkanır uykuda diye.
o evin bir ferdi gibi davranın. yediğinizi içtiğinizi kaldırın. vakit bulursanız iki kap yemek yapın. inanın anneye ilaç gibi gelir.
karşılıklı iyi niyetli olun. inş hakkından gelirsiniz.
Bunda ciddi misiniz?
Evime bebek bakmaya gelen kisi mutfagima girip yemek yapsa ciddi rahatsiz olurum.
Cunku ne munasebet? Hangi malzemeyi ne icin aldigimi ne tarz sevdigimi hatta belki o aksam disarda yemek isteyip istemeyecegimi bilemez ki.
Ama beni rahatsiz eden size guzel geliyorsa demekki en guzeli bastan net sekilde her seyi konusup anlasmak.
Hiç bebek bakmadin, bilmiyorsun.
Ve yenidoğan bebeğe bakacaksın.
Anne için de senin için de büyük cesaret...
Ne diyeyim, kaç yaşındasın ?
biz bakıcımla bu şekilde ilerliyoruz. hatta çalıştığım kurumdaki hanımların bakıcıları tamamen bu şekilde. hayatımda çokça evinde çalışan hanımla karşılaştım. ilk defa rahatsız olacak olana denk geldim. demek ki olabiliyormuş.
Bende rahatsız olurum. Bakıcıdan tek beklentim bebeğime bakması,onunla ilgili işleri yapması.. başka işlere enerji harcayıp kızımı boşlamasın mantığıyla ilerledim hep. Kızımı uyutunca onun çamaşırını yıkar,ütüsünü yapar,dağılan eşyalarını toplar vs vs.. yemek temizlik bana göre bakıcının işi değil,olmamalı.biz bakıcımla bu şekilde ilerliyoruz. hatta çalıştığım kurumdaki hanımların bakıcıları tamamen bu şekilde. hayatımda çokça evinde çalışan hanımla karşılaştım. ilk defa rahatsız olacak olana denk geldim. demek ki olabiliyormuş.
Canım yenidogmus evet kadının izni var ama kadın şöyle dedi aynı çalışıyormuş gibi hareket edeceğiz filan dedi erkenden alisalim gibisinden konuştuyenidoğan değildir bence. zira analık izni oluyor her işte
Temizlik olarak rutin ev toplamasi dedi yemek olaraktan bir çorba kaynatirsin filan dediBende rahatsız olurum. Bakıcıdan tek beklentim bebeğime bakması,onunla ilgili işleri yapması.. başka işlere enerji harcayıp kızımı boşlamasın mantığıyla ilerledim hep. Kızımı uyutunca onun çamaşırını yıkar,ütüsünü yapar,dağılan eşyalarını toplar vs vs.. yemek temizlik bana göre bakıcının işi değil,olmamalı.
Kamerayı ben kendim talep ettim hani onunda içi rahat olsun diye bende kamerayla çalışmak isterim ne olur ne olmaz açsın izlesin diye düşünüyorumAllah allah sanki herkes anasının karnından bebek bakım stajını yapmış olarak doğdu, hayret yani.
Her işte olduğu gibi bunda da bir oryantasyon süreci olacaktır elbette.
Bir dönem ebeveynlerden biri veya büyükanne büyükbaba sizinle birlikte kalırsa düzen oturtursunuz, ama elbette hiç bilmiyorsanız direk işe başlamayın, arkadaşların yazdığı gibi.
Kamera olması çok rahat olacaktır.
İstedim onu en başta söyledim kamera taktirin eve dedimEvde kesinlikle kamera vs olmasını isteyin bu sizin içinde aile içinde en iyisi olucak tir birsey olursa hiç değilse görürler ordan ve kendini anlatmaya ihtiyacınız kalmaz
Kadın yemek yapmami istedi bende şey dedim onceligim bebek olur dedim daha sonra diğer işler dedim oda işte bir çorba kaynatirsin dediBunda ciddi misiniz?
Evime bebek bakmaya gelen kisi mutfagima girip yemek yapsa ciddi rahatsiz olurum.
Cunku ne munasebet? Hangi malzemeyi ne icin aldigimi ne tarz sevdigimi hatta belki o aksam disarda yemek isteyip istemeyecegimi bilemez ki.
Ama beni rahatsiz eden size guzel geliyorsa demekki en guzeli bastan net sekilde her seyi konusup anlasmak.
23 yaşındayım valla bende tereddüt ediyorum bakalım nasıl olacakHiç bebek bakmadin, bilmiyorsun.
Ve yenidoğan bebeğe bakacaksın.
Anne için de senin için de büyük cesaret...
Ne diyeyim, kaç yaşındasın ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?