• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek bacak boyu kısalığı

tatlifincan

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2023
118
56
18
29
Merhaba kardeşlerim. 28 haftalık hamileyim. Hastanede bebek bacak boyu kafasına göre kısa dediler. 10 gün. Genetik de olabilir dediler. Genetik olmasi demek cücelik mi yoksa minyon tipli olmasi mı? Kafam karma karışık. Böyle durumla karşılaşan var mı? Stresten endiseden ağlamaktan
alamıyorum kendimi. Ne olur bır bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Ailenizde cücelik varsa böyle bir ihtimali daha önce biliyorsunuzdur herhalde
Ya da ailenizde bacak boyu vücuda göre kısaysa ondan da bahsediliyor olabilir.
Ultrason kesin sonuc göstermiyor, yanılma olabilir.
Doktorunuza güvenmiyorsanız başka doktora gidin bence

Ailenizde cücelik varsa böyle bir ihtimali daha önce biliyorsunuzdur herhalde
Ya da ailenizde bacak boyu vücuda göre kısaysa ondan da bahsediliyor olabilir.
Ultrason kesin sonuc göstermiyor, yanılma olabilir.
Doktorunuza güvenmiyorsanız başka doktora gidin bence
İki ailede de cücelik yok. Başka bir doktora da gittim. O da 10 günlük bir gerilik var dedi. İki doktor da aynı diyince endiselendim.

Merhaba kardeşlerim. 28 haftalık hamileyim. Hastanede bebek bacak boyu kafasına göre kısa dediler. 10 gün. Genetik de olabilir dediler. Genetik olmasi demek cücelik mi yoksa minyon tipli olmasi mı? Kafam karma karışık. Böyle durumla karşılaşan var mı? Stresten endiseden ağlamaktan
Stres yapmayın hemen cücelik olsa başka belirtiler de olurdu. Bacaklar dışında, kolları ve boynu da kısa, kafası da büyük olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca anne karnındayken tüm ölcümler tam isabetli olmayabiliyor, bebegin duruşu bile yanlış ölçüm yapılmasına zemin oluşturabiliyor. Bir sonraki gidişinizde ölçümleri normal çıkabilir yani.

Stres yapmayın hemen cücelik olsa başka belirtiler de olurdu. Bacaklar dışında, kolları ve boynu da kısa, kafası da büyük olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca anne karnındayken tüm ölcümler tam isabetli olmayabiliyor, bebegin duruşu bile yanlış ölçüm yapılmasına zemin oluşturabiliyor. Bir sonraki gidişinizde ölçümleri normal çıkabilir yani.
Teşekkür ederim cevabınız için. İlk bebeğim İlk deneyimim. İster istemez çok moralim bozuldu. Sabahtan beri ağlıyorum. Biraz da olsa rahatlattınız. Çok şükür kollarda sıkıntı yok ama bacak boyuna göre kafa büyük dedi.

Teşekkür ederim cevabınız için. İlk bebeğim İlk deneyimim. İster istemez çok moralim bozuldu. Sabahtan beri ağlıyorum. Biraz da olsa rahatlattınız. Çok şükür kollarda sıkıntı yok ama bacak boyuna göre kafa büyük dedi.
Detaylı ultrasonla bakıldı mı peki?

Detaylı ultrasona da gittim ama orada sıkıntı yok demişti. Ama şimdi doktor bakınca detaylıda da öyle yazmış sanırım.. Ama detaylı ultrasondaki doktor sıkıntı yok demişti.

Merhaba bu süreci yaşayan biri olarak size yardımcj olmak isterim. Bebeğim 21 inde 3 aylık olacak ve dün kesin olarak akondroplazi tanımız kondu. Eğer isterseniz konuşabiliriz

Merhaba bu süreci yaşayan biri olarak size yardımcj olmak isterim. Bebeğim 21 inde 3 aylık olacak ve dün kesin olarak akondroplazi tanımız kondu. Eğer isterseniz konuşabiliriz
Merhaba. Cevabınız icin çok teşekkür ederim. Eğer rahatsızlık vermiş olmazsam süreci anlatabilir misiniz?

Merhaba acaba surecinizden bahsedebilirmisiniz
Merhaba ben başka bir doktora gittigimde bana bebek bacak boyunun normal olduğunu kafasının haftasına göre doğal olarak bacaklarına ve kollarına göre büyük olduğunu söyledi. Bu da çoğu bebekte olabiliyormuş. Bilmiyorum size ne dediler ama bu yönden baktığınızda icini rahatlıyor.

Damla Hanım west testi sonucu perinatoloji dr bizim içinde akondroplazi tanısı koydu. Devamında ki süreci anlatabilir misiniz

Merhaba dogum yaptınız mı son durumunuz nedir merak ettim sizi.

Merhaba. Bebeğim 17 günlük oldu bile. Ne bacak boyunda kısalık ne de kafasında büyüklük yok çok şükür. Lakin topuk kanında kistik fibrozis değeri yuksek çıktı. Bur diğer testi verdik beklemedeyiz. Dua bekleriz.
Merhaba sonucunuz çıktı mı acaba bizimde kistik fibrozis sonucu yüksek yarın ter testi yaptırıcaz

Benim de ultrasonda öyle çıkardı. 4 buçuk ay önce doğurdum Allah'a şükür turp gibi. Yüzü halen minicik. Minyon tipli birazcık. Bazılarının gövdesi uzun bacak boyu bir tık kısa olabilir ya da gövde kısa bacak boyu uzun olur. Mesela benim bebiş 37. haftada 46 cm 2400 olarak doğdu. Ortalama altı normalde ve taksaydim tüm bunları süreç zehir olacaktı bana. Ama şu anda 65cm boyu var ve 7kilo. Diyeceğim o ki dünyaya gelen büyüyor. 10 gün de bir şey değil gerçekten. O değerler de birebir tutmuyor. Bacağı bükük kalıyor bazen. O bile çok etkili. İçerideki açı da çok etkili. İlk çocuk sanırım bu kadar taktığına göre. Hamileliğin tadını çıkar. Sonra bebeği ihtiyacı, gelişimi, kilo verme sorunları derken ohhhoo neyse neyse sen şimdi bunları düşünme. Unutma ki göbeğinle gurur duyacağın tek dönem hamilelik dönemi 🤣🤣 ay çok uzun oldu yahuuu

Benim de ultrasonda öyle çıkardı. 4 buçuk ay önce doğurdum Allah'a şükür turp gibi. Yüzü halen minicik. Minyon tipli birazcık. Bazılarının gövdesi uzun bacak boyu bir tık kısa olabilir ya da gövde kısa bacak boyu uzun olur. Mesela benim bebiş 37. haftada 46 cm 2400 olarak doğdu. Ortalama altı normalde ve taksaydim tüm bunları süreç zehir olacaktı bana. Ama şu anda 65cm boyu var ve 7kilo. Diyeceğim o ki dünyaya gelen büyüyor. 10 gün de bir şey değil gerçekten. O değerler de birebir tutmuyor. Bacağı bükük kalıyor bazen. O bile çok etkili. İçerideki açı da çok etkili. İlk çocuk sanırım bu kadar taktığına göre. Hamileliğin tadını çıkar. Sonra bebeği ihtiyacı, gelişimi, kilo verme sorunları derken ohhhoo neyse neyse sen şimdi bunları düşünme. Unutma ki göbeğinle gurur duyacağın tek dönem hamilelik dönemi 🤣🤣 ay çok uzun oldu yahuuu
Merhaba canım. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Ben de doğum yaptı..hatta hir ay oldu bile. Çok şükür sağlık durumumuzda herhangi bur sıkıntımız yok. Allahım sağlıklı bir bebek nasip etti. İlk bebeğim canım. Doktorların her dediği şeye haftalarca ağladım. Gerçi şu anda da olumsuz bir şey dendi mi hala ağlıyorum ama çok şükür ki olumsuz giden bur durum yok. 🤍

Merhaba. Bebeğim 17 günlük oldu bile. Ne bacak boyunda kısalık ne de kafasında büyüklük yok çok şükür. Lakin topuk kanında kistik fibrozis değeri yuksek çıktı. Bur diğer testi verdik beklemedeyiz. Dua bekleriz.
Küvezde kaldı mı bebeğiniz

Doktora sormadınız mı? Bu ne demek cücelik ihtimali mi var diye? Üzülmeyin bacakları vücudundan kısa bir sürü insan var. Onlardan biri olacaktır belki.

Back