ben tüm ihtiyaçları tek tek liste yaptım. harcamalarımı da yanlarına yazıyorum. isteyene mail atabilirim kaydirigubbakcemile3
ben oda yapmıyorum. en az 1 yaşına gelsin ondan sonra düşüneceğim.
park yatak aldım 300 tl., çünkü beşik sadece 6 ay kullanılabiliyor.
kısmetse eylül de doğum yapacagım. bebek arabası kış ayında çok kullanmayabilirim ve daha sonrası için de hafif bir araba olsun diye baston puset aldım 300 tl.
ana kucağı bir arkadaşım verdi, aynı zamanda oto koltugu. ona para vermedim yani.
bunlar bence demirbaşlar.
bunun dışında kendime gecelik-sabahlık-pijama-iç çamaşırları-çatlak kremleri vs. aldım şimdilik 350 tl.
bebek ürünleri taşıma çantası aldım 60 tl.
buhar makinası aldım tefal 110 tl. kış ayı oldugu için ve klima kullanacagım için bu şart.
ikea dan emzirme ve dinlenme koltugu aldım ki bu şart degil ama super rahat 118 tl.
uyku seti almadım, yerine ayrıca yorgan-nev.takımı-battaniye-normal ve bogulmayı onleyici yastık vs.160 tl.
banyo aksesuarları kuvet-kova-bebek şampuan, pişik kremi, bebe yağı, pudrası, tırnak makası, tarak seti-başlıklı bornoz-deterjan-yumuşatıcı, ıslak mendil, bebek bezi vs.şimdilik 200 tl.
ben weewell multi fonsiyonel termometresini alıcam 100 tl. civarı ama şart değil, yani durumu olmayan dijital termometre ile de daha zahmetli olsa da ateş ölçebilir.
biberon, emzik vs. ilk başta gerekli degil diyenler var, katılmıyorum. şu yüzden; hiç bir anne bebegine ek mama vermek istemez ve bu konuda çok da katıyızdır asla vermem diye. ama gelin gorun oyle cok arkadaşım var ki mecbur kalıp gerek duyan. bu yuzden acil durumlar için 1 er adet olmalı. bu da 30 tl gibi.
sterilizatör ben almak istemiyordum ama eşim illa ki alalım dedi 100 tl civarı o da. kaynatmakla ugrasmamak için.
süt sagma makinası da aynı şekilde gecenin bir yarısı gogus ucu tıkanıp sut gelmedigi icin aramaya cıkan arkadaslarım oldu. ben once manuel alacaktım ama baktım 50 tl gibi fiyatları. o yuzden elektirikli medela aldım 100 tl.
bunun dışında kız bebek bekleyen arkadaşlara duyurulur; naparsanız yapın illa ki kıyafetde daha cok para harcanıyor naniknanik
kıyafet alışverişimiz bitti sayılır az eksikler var. şimdilik 500 tl. ama bunun içinde sadece yeni doğan değil, 6-9 ay için bile ufak tefek kıyafet var. tabi ki şimdiden 6-9 için almaya gerek yok, belki de tombik olacak, hesap ettigim aylarda giyemeyecek ama ben aldım.
bunun dışında emzirme yastıgı vs.var 30 tl gibi ama bana hediye gelecek.
yani kızlar anlayacagınız oda yapmadım ama onun dışında herşeyi yaptım ve yapıyorum.
allah nasip ederse 2.bebegimde de bunların cogunu kullanacagım.
bu alışveriş işinin sonu yok. almak istersen o kadar çok kiii
allah kocalarmıza sabır versin zemuszemus
umarım yazdıklarımla yardımcı olabilmişimdir.
hepinize sağlıklı bebişler ve doğumlar kızlar, opuyorum opuyorumnanaktan
bu arada toplam 2500-3000 tl ye oda hariç alışveriş tamamdır. ama bu rakam istersen çok daha çıkabilir.