Bebek Ağlamaktan mosmor olsada yerinden kaldırmıycakmışım

Kucaga alisan cocuk zor..ilk cocugumda tecrube etmis oldum…cunku ilk torundu ve bizde belli tedavilerden gectikten sonra hamile kalmistim vs vs..

Agladi diye bir cok seyi yanlis yaptim…neyseki kv filan yanimda degildide istedigim gibi yaptim..sonradan pismanlik duydugum seyler olsada iyi kotu benim kurallarimla buyudu. Ikinci cocugumda ise kucaga alistirmak istemedim..ihtiyaci oldugunda tabiiki kucaga aliyorum uzun sure aglarsa eger veye fazla siddetli aglarsa…o anda demekki bana ihtiyaci var diyerek…ama uyumadan once viyaklarsa almiyorum kucagima..cunku ilk bebegimin zorlugunu cok cektim…bende cektim cocugumada cektirdim…

Biz millet olarak aglayan cocugu kucaga aliriz her zaman, ayagimizda sallariz uyumasi icin vs vs…diyorum ya bunlarin hepsini yaptim zamaninda…aliskanlik oldugu zamanda geri donusu kolay olmuyor maalesef…ama tabiiki morarana kadarda aglatmak sacma…bi derdi varki agliyor demekki..teselli istiyor olmali..sen onlara bakma sakin cocugunu al kucagina doya doya…ama 40 indan sonra zaten duzene oturtursun…sinirini bilmeli cocuga bakan insanin..hani cocuga vicdansizlik yapmamak lazim..zaten dunyaya yeni gelmis ayak huydurmasina zaman lazim..kaldiki insan o kadarina asla kiyamiyor…ama ayni zamandada kendini kullandirtmamak lazim…cunku cocuklar cok cabuk alisiyor bazi seylere..

Buarada 40 i cikmamis cocugu asiri aglatirsan erkek cocuklarda yumurtaliklari sisermis..kizlardada gobegi sisermis..dikkat etmek gerek bence…40 indan sonra ara ara aglayip ortama alismasi normal…

Benim ufak olan sabah bagiriyordu mesela..once yalandan aglarlar zaten bir kac aylik olunca sonra isin ciddiyetini kavraman icin daha siddetli aglarlar eger bir ihtiyaclari varsa…o anda mecburdum yanina gidemedim…giyinmem gerekiyordu vs vs…yetistirmek gereken seyler varsa ister istemez az viyaklamak zorunda kaliyor ufak olan..ya da mesele buyuk olanlar bolemecegim birsey yapiyorsam ufak olan agliyor..yapacak birsey yok…buyuk olan anliyor bir cok seyi ama ufak olan onun kadar anlamiyor sonucta..azicikaglamasindan birsey olmaz..Rabbim bize 2 el vermis..bi yere kadar yetisebiliyorsun sonucta…ilerde bu gunlere gulmeyi umit ediyorum tabiiki..Rabbim saglik sihhat versin yeterki..hepsi gececek..bir kac yil sonra birlikte oynadiklarinda insaAllah…bu gunleri gulerek anlatirim onlara diye teselli ediyorum kendimi :-)

dogumuma birkaç hafta kala kv'dem tabıkı benım adım konacak falan demeye basladı !!!!!!!!! bızımle yasıyor zaten... bende o gunler bunu cok stres yapmıstım, aksam esımle odamızdayken basladım aglamaya, ama nasıl aglıyorum sessız sessız.. duymasın dıyede gerılıyorum.. neyse kadın zınkkkk odaya bi daldı!!!!!!! benım yuzumdenmı aglıyosun dıyeee !! ben bısey demedım esım dedıkı bu ısım konusunu halledelım, bı bızım ılk bebegımız ve adını ıstedıgımız bısey koymak ıstıyoruz dedı..
kv'dem bu lafın ustune esıme sana hakkımı helal etmıyorum deyıp cıktı odasına gıttı... bı kac gun evde buzzz gıbı ruzgarlar estı... bende ona dedımkı belkı benım baska cocugum olmayacak tabıkı adını ben vermek bunu yasamak ısterım dedım... neyse sonuc olarak o tafralara ragmen kendı ıstedıgım ısmı koydum..
son olarak iyi ki koymamışım onun adını!! cunku ılerleyen donemlerde benı o kadarrr geren uzen davranısları oldu kı, eger koymuş olsaydım adını kendımı aslaaaa affetmezdim....
bu sızın hakkınız...

İsmini kimsenin koymasına izin verme.Tavrını koy gerekirse arıza çıkar..Diğer söyledikleri deli saçması hem ona ne ister kucağına alırsın sabaha kadar indirmezsin ister almazsin ona mi dert hadsiz..Saygı herkese gösterilmez mesela senin kv hic haketmiyor..Allah sabir versin..

izin vermesek de koyuyorlar canım :)
Gerçekten mi :KK57: çok anlayışsızlarmış demekten başka bir şey gelmiyor aklıma ilerde karşıma böyle birileri çıkarsa gardımı baştan alacağım :63: sonuçta sizin torununuz olsa da o çocuğun anne babası var isim koymak onların hakkı çok zor gerçekten nasıl idare ediyorsunuz :KK11:

Mesajları tek tek okuyamadim kendi fikirlerini yazayım ben . büyüklerimiz zamanın da tarlaydi evdi kaynanaydi çocuklara bakmazlarmis aglasada almazlarnia onun için Allah aşkına bu devirde hangisi var hangi işten daha önemli bebeğimiz takmayin sen deki anne senin zamanın da iş güç varmış ondan almazmissin benim bebeğim herşeyden önemli aglatamam ayrıca isim konusuna gelince afedersini yapan anne baba 9 ay taşıyan anne omur boyu bakacak olan anne baba omur boyu ismiyle en çok hitap edecek olanlarda sizsiniz niye başkasının dediği olsun
?

Meraba arkadaslar.En sinir oldugum seylerden biriydi ben bekarken birisinin kaynanasini cekistirmesi.Ama artik 10 aydir bogazima kadar geldi.Eski kafali hic bi düsüncemiz uyusmayan biriyiz.Hic insan icine cıkmamıslar akarabaya kiz verip almislar hic bi kültürü örf adeti bilmiyolar.Hep bnmki dogru diyolar.Onlara göre onlarin yasayışindan düsüncesinden baska hersey yanlıs.Her neyse ALLAH izin verirse 1 bucuk ay sonra bi kızım olcak.Isminide onlar koycakmîs.onlarda büyükler koyarmıs.Bnm demem lazim dime anne siz isterseniz koyun diye.Onu gectim kızımın eksikleri var alıncak bi haftadir onu bekliyorum onla beraber alıncak.Bagımsız bi insan deilim hersey ona baglı.Son bardagı tasıean bugün diyoki cocuk aglayınca hemen yerinden almiycaksin.Ben dedim cocuga göre degisir.akimisi kendini öldürür aglamaktan susmaz sen onu kucagina alana kadar.Yok diyo kesinlikle almıycaksin o zaman sen onu kucaga alistirmis olursun diyo.Dedim benim yegenim aglamaktan mosmor oluyo o halde yengem nasil biraksin mesela ALLAH korusun cocuk ölücek aglamaktan.Hic bisey olmaz biz eskiden oyle yapardik.Belli dedim icimden ilgisiz büyümüs cocuklari hic sorumluluk bisey bilmezler.Ben haksizliyim.Cocugunuz kendini yese bitirse morarsa bırakırmısıniz oylece.Beni dinlediginiz icin tesekkur ederim.Icimi kimseye dökemiyorum.Bu gamile halimle kafamın ici ağriyo artik
Araya sınır koyacaksın.Çocuğunun ismini onalr değil eşinle sen ortak koyacaksın.Alışverişe gitmek için onları beklemeyeceksin.Yani kısacası senin evli yet,şkin kendi kararlarını kendin veren bir birey olduğunu önce sen kabulleneceksin,sonra onlara kabullendireceksin.

Herşey eşinde bitiyor.alis verişe alırım kocami giderim kimseye ne alacağımı anlatırım ne gidecegimi haber veririm.gerekirse baska bişeye diye çıkar alışveriş yaparım. Çocuk yapmadan once de esinizle isim konusunu konukonuşalım hanimlar doğurduğum çocuğa kendim isim koyamicaksam çocuk yapmam deyin biraz dişli olun.kv ne de bakarız deyin.tamam da demeyin Hayır da demeyin kendi bildiğinizi okuyun.herşey karismaya basta firsat vermeyeceksiniz.düğünde nişan da.çocuk olana kadar oturacak bu iliski.genel olarak söylüyorum.

Meraba arkadaslar.En sinir oldugum seylerden biriydi ben bekarken birisinin kaynanasini cekistirmesi.Ama artik 10 aydir bogazima kadar geldi.Eski kafali hic bi düsüncemiz uyusmayan biriyiz.Hic insan icine cıkmamıslar akarabaya kiz verip almislar hic bi kültürü örf adeti bilmiyolar.Hep bnmki dogru diyolar.Onlara göre onlarin yasayışindan düsüncesinden baska hersey yanlıs.Her neyse ALLAH izin verirse 1 bucuk ay sonra bi kızım olcak.Isminide onlar koycakmîs.onlarda büyükler koyarmıs.Bnm demem lazim dime anne siz isterseniz koyun diye.Onu gectim kızımın eksikleri var alıncak bi haftadir onu bekliyorum onla beraber alıncak.Bagımsız bi insan deilim hersey ona baglı.Son bardagı tasıean bugün diyoki cocuk aglayınca hemen yerinden almiycaksin.Ben dedim cocuga göre degisir.akimisi kendini öldürür aglamaktan susmaz sen onu kucagina alana kadar.Yok diyo kesinlikle almıycaksin o zaman sen onu kucaga alistirmis olursun diyo.Dedim benim yegenim aglamaktan mosmor oluyo o halde yengem nasil biraksin mesela ALLAH korusun cocuk ölücek aglamaktan.Hic bisey olmaz biz eskiden oyle yapardik.Belli dedim icimden ilgisiz büyümüs cocuklari hic sorumluluk bisey bilmezler.Ben haksizliyim.Cocugunuz kendini yese bitirse morarsa bırakırmısıniz oylece.Beni dinlediginiz icin tesekkur ederim.Icimi kimseye dökemiyorum.Bu gamile halimle kafamın ici ağriyo artik
yok artık daha neler bir şey diyim mi zerre duyma konuşsun sen bildiğini okumak dan sakın ha sakın vazgeçme devir değişti artık bizler araştırıyoruz okuyoruz daha bilinçli ve hassasız onların zamanında Allaha emanet büyümüşler valla ben ailemden hiç böyle şeyler görmedim hoş annem babam kültürlü , gelişmiş insanlar şahsen sadede gelmem gerekirse içinden ne geliyorsa onu yap içgüdüseldir annelik sen evladın için hep iyisini bilir hissedersin . O yüzden duy ama uygulama bırak kırılsın bırak küssün umursama duyma (=

Gerçekten mi :KK57: çok anlayışsızlarmış demekten başka bir şey gelmiyor aklıma ilerde karşıma böyle birileri çıkarsa gardımı baştan alacağım :63: sonuçta sizin torununuz olsa da o çocuğun anne babası var isim koymak onların hakkı çok zor gerçekten nasıl idare ediyorsunuz :KK11:
benimkini kaynananmla kaynanamın yeğeni koymuştu :)

başlığı okudum gerildim . he he cde .gerekiyosa iyibir boz
sonra çok vicdan azabı çekersin.

ÖLE ŞEYMİ OLUR YA İSMİNİ BİZ KOYUCAZ NE MÜNASEBET İSİM DÜŞÜNMEK ONA İSİM VERMEK EN GÜZEL ŞEY BENİMDE 7 AYLIK BEBEĞİM VAR BENM KV DEDE MÜDAHALE EDER ÇOK HEMDE AMA BUNUN YANINDA GENE İYİYMİŞ VALLA ŞİMDİ KV BAKIO BENİMKİNE BEN ÇALIŞIORUM ÇOK KARIŞMIORUM AMA BU TARZ ŞEYLERDE KUSURA BAKMASIN TEPKİMİDE VERİRİM AĞLATMAKTAN NEYMİŞ ÇOCUĞU SAÇMALIK.
BİZ KAÇTANE BÜYÜTTÜK BİLİYORUZ FALAN DİE DÜŞÜNÜOLAR YA ÇATLIORUM SİNİRİME YA.

Oncelikle.Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayi nasip etsin .Kaynanaya gelince cahil diyecek dediğine kulak asmayacaksin.gelişim kitapları oku kendini bilgilendir.sakin yemek içmek alt degistirmek uyutmak olarak görme .çocuk gelisimi çok önemli bir konudur .Bilinçli bir anne ol psikolojisi düzgün hayırlı bir evlat yetistirmek en buyuk düşüncen olsun .memleket cahil insanlar ile dolu malesef canını sıkma .

Oncelikle.Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayi nasip etsin .Kaynanaya gelince cahil diyecek dediğine kulak asmayacaksin.gelişim kitapları oku kendini bilgilendir.sakin yemek içmek alt degistirmek uyutmak olarak görme .çocuk gelisimi çok önemli bir konudur .Bilinçli bir anne ol psikolojisi düzgün hayırlı bir evlat yetistirmek en buyuk düşüncen olsun .memleket cahil insanlar ile dolu malesef canını sıkma .
Simdide sakin cocugu emzige alıstırma diyo.Dedim hele bi dogsun ins hayirlisiyla.Huyuna gore davrancaz.Dedigin gibi gelisim kitaplari okuyup ona gore hareket etmem lazim

Cok fazla taviz verilmis bi kv.
Bu kadar karistirmayin.
Gidin alisverisi yapin, ismini biz koyacagiz deyin.
Niye firsat veriyorsunuz ki?

Kendin ayaklatının üzerinde duramadan evlenrsen herkes tepene biner böyle. Çalışmaktan bahsetmiyorum. Karakter olarak..

Ya ben anlamiorum benim dogacak cocugum icin baskasi niye akil verir? Bi kere annelik icgudusel bisey ne olursa olsun sen anne oldugun icin o an cocugunun ne istedigini bikirsin zaten. Kaynanalarin meshur lafidir zaten ben kac cocuk buyuttum buyuttuysen kendine bana ne simdiki zamanla 50 sene oncesj bir sanki. Arkadasim he de gec dogunca da kimseyi bulaştırma cok cok bi cinnetle yedi sulaledeki sorunu cozersin. Ay bak sinir oldum:KK12::KK11:

Ben 3 kızımın da ismini kendim koydum alışverişlerini ben yaptım ağlamasalar bile kucağımdan indirmedim alıştılar mı kucağa evet ne oldu işte büyüdü gittiler koyun koyuna yatardım kuzucuklarımla alışsa ne olurmuş yani lütfen kendinizi bu denli ezdirmeyin yani kavga ermeyin ama uygun bir dille ifade edin kendinizi

X