Bebek Ağlamaktan mosmor olsada yerinden kaldırmıycakmışım

Hey Allah'ım ya bu kayınvalideler insanı evlilikten soğutur ya ismini o koyacakmış bir de izin vermeseniz ya :63: kayınvalide tabi ki önemli bir kimse değerli de ama bazıları var ki görünce korkuyor insan bazıları gerçekten çok tuhaf o_O

Meraba arkadaslar.En sinir oldugum seylerden biriydi ben bekarken birisinin kaynanasini cekistirmesi.Ama artik 10 aydir bogazima kadar geldi.Eski kafali hic bi düsüncemiz uyusmayan biriyiz.Hic insan icine cıkmamıslar akarabaya kiz verip almislar hic bi kültürü örf adeti bilmiyolar.Hep bnmki dogru diyolar.Onlara göre onlarin yasayışindan düsüncesinden baska hersey yanlıs.Her neyse ALLAH izin verirse 1 bucuk ay sonra bi kızım olcak.Isminide onlar koycakmîs.onlarda büyükler koyarmıs.Bnm demem lazim dime anne siz isterseniz koyun diye.Onu gectim kızımın eksikleri var alıncak bi haftadir onu bekliyorum onla beraber alıncak.Bagımsız bi insan deilim hersey ona baglı.Son bardagı tasıean bugün diyoki cocuk aglayınca hemen yerinden almiycaksin.Ben dedim cocuga göre degisir.akimisi kendini öldürür aglamaktan susmaz sen onu kucagina alana kadar.Yok diyo kesinlikle almıycaksin o zaman sen onu kucaga alistirmis olursun diyo.Dedim benim yegenim aglamaktan mosmor oluyo o halde yengem nasil biraksin mesela ALLAH korusun cocuk ölücek aglamaktan.Hic bisey olmaz biz eskiden oyle yapardik.Belli dedim icimden ilgisiz büyümüs cocuklari hic sorumluluk bisey bilmezler.Ben haksizliyim.Cocugunuz kendini yese bitirse morarsa bırakırmısıniz oylece.Beni dinlediginiz icin tesekkur ederim.Icimi kimseye dökemiyorum.Bu gamile halimle kafamın ici ağriyo artik

Sen de benim gibisin. Sana müdahale edilmesini, her ne niyetle olursa olsun kaldıramıyorsun. Ben de yakında evleniyorum. En korkulu rüyam kv yüzünden eşimle aramızın bozulması. Umarım karşılaşmam. .

valla iyi sabretmişsiniz.
çocuk kucağa alışmasın diye ağlamaktan mosmor etmek ha.
çocuk niye kucağa alışmasın bir de?
kucağında taşıdığın için belin ağrımasın diye mi?
o çocuk niye kucak ister annesinin kokusunu almak güvende hissetmek için
bazen görüyorum çocuk herkesin kucağında ağlarken annesi kucağına alınca susuyor hemen
saçmalık yani dedikleri
sizde daha çocuk doğmadan karışmalarına izin vermeyin
siz taşıdınız onu 9 ay
siz uykusuz yorgun kalacaksınız
siz canınızdan can verdiniz ona
izin vermeyin kimseye

Kucağa alma der ,yeni doğmuş bebeği ayakda sallar bu zihniyet...sen daha doğunca gör neler diyecek yapacak allah sabir versin şimdiden...

Benim çocuğuma benden ve babasından başka kimsenin isim koymaya hakkı yoktur. Neden bu kadar bağımlısınız onlara?
Benim kayınpeder de torunum 2 yaşına gelsin alırım size vermem diyordu sürekli ilk zamanlar sesimi çıkarmadım sonra veremem kusura bakmayın bebek sevmek istiyorsanız 3. yü düşünün dedim :)

en güzeli ne biliyormusunuz? Cocuk sizin cocugunuz :) He deyip gecince yinede istediginizi yapa bilirsiniz mesela :KK76:

Cocuk sizin cocugunuz tabiiki adini siz koyucaksiniz... esiniz bu duruma ne diyor?

benim kd'dem de bana bunuda ılk bebegın gıbı yapmayacaksın degılmı dedıı :KK57::KK57: neymiş efendim her agladıgında almışım, bekleyıp susmasını saglamamısım, kii kendısı benden once koşup alırdı kızı hemen.. delirtiyor beni... bende bunuda aynen kızım gıbı yapacagım ben cok memnunum herseyden dedım.. sustu... bırılerı onlara boyle dese acaba hıoşlarına gidermi....bu nasıl bır bakış nası bencıllıktır... kaldı kı ben calısıyorum eve geldıgımde cocugum burnumda tutmus oluyor, tabıkı de sarılıcam opucemm....allah akıl fıkır versın valla..

Benim kayinvalide direkt olarak isme karışamıyor. Fakat geçen gün hangi ismi düşünüyorsunuz diye sorunca 'Erva' dedik eşimle.
'hıı erva demek. Ama bizim memlekette söyleyemezler bu ismi. Bizim memlekette isimleri değiştirip lakap gibi söylerler. Şimdi erva ya avrat derler ' dedi.

Biz eşimle şok. Kastettiği şey örnek vermek gerekirse Naime ismine nayma diyorlar mesela. Böyle yapanlar vardır bilirsiniz.

Be hatun ben senin memleketine yılda iki üç kere belki giderim. Akrabalarını tam olarak gormemetmemtanimam.
Gerekçeye bakar mısınız?

Eşim ne alaka evet var öyle adetlerini ama onu düşünürsek ohooo dedi. Görümce de anne abartma kaç kere gidecek memlekete degorecek insanları dedi.
Sustu.
Hoş susmasa da biz sevdik bu ismi ama bakarız dedebildiğini yap. Herşeyi önceden bilmesine gerek yok kimsenin.

bol bol alın kucağınıza öpün sevin okşayın çünkü emeklemeye başlayınca hiç gelmiyorlar kucağa tadını çıkarın bence

alışırmıymış? bebek dış dünyaya karşı henüz savunmasız olacak anne kokusunu isteyecek.
siz dinlemeyin.birşey derse siz öyle byüttünüz bende böyle büyütücem herkesin anneliği farklı der alırsınız çocugu kucagınıza.

bu catlasada aglasin muhabbeti tamamen kisinin vicdani ile alakali. ne demek aglasin !!???
agzi dili var konusuyor derdini soyleyebiliyorda aglamayi tercih ettigi icin mi bu ceza!!!! peki o bebek anneye olan guvenini nasil saglayacak ? benm kv dem cocuklari kucukken sabaha kadar kucaginda gezdirdigini soyler hep, kucaga alinmasi gerektigini ve skintisi olmayan bebegin aglamayacagini soyler, cok sukur iki cocugumuda gik der demez aldik sevdik ilgilendik simdi ikiside gayet normal cocuklar:)cekinmeden alin bebeginizi cunku onu guvende hissettirecek tek sey sizin kokunuz :KK66: saglikla buyutun ins

Hamileligim boyunca okudugum tum pedagojik kitaplarda ortak tani asla bebegi aglatmayin !!Alissin kucaga 20 sene kucakta durmayacak ya !!bebegin anne kucagina ihtiyaci var.. Asla aglatmayin ve birsey derse icim dayanmiyor aglamasina falan deyin...

şimdilik he deyin sinir bozmayın. ama çocuğunuz doğunca da ilk günden itibaren "gak" dese kucağınıza alın. öyle çocuk ağlarken "kucağa alışmasın" saçmalığı ile çocuğunu sarmayan kadına şaşarım ben. alışsa ne ya. zaten en çok 1-1,5 yaşında yürüyünce kucağınıza bile gelmeyecek. sevip öpemeyeceksiniz bile. kesinlikle hiçbir şekilde çocuğunuzla ilişkinize, sevginize başkalarını karıştırmayın. sonra çok pişman olursunuz, vicdan azabı çekersiniz. kucağa alıp sakinleştirilmesi için bir çocuğun morarana kadar ağlamasına gerek yok.

O annesi de siz Bakıcısıymış gibi davranıyor Kayınvalideniz gerçekten.. Hiç çocuğum olmadığı için çocukla ilgili görüşlerine bir şey diyemem ama haklılık payı bile olsa size sürekli emir/komuta vermesi sizi çığrınızdan çıkarır.. Eşinizle konuşup konuyu netlestırmesını isteseniz.Çocuğunuza içinizden geçen almak istediğiniz şeyi almaya annesine bağımlı olmak zorunda olmanız çok saçma!! Bunu kocanız anlar İnşallah..

Hic anlamam cocuk kucaga alisacak diye tedirginligi... cocuk kucaga o donemde alismasin diye yetiskinlikte evlatlarinin bin turlu kotu aliskanliga alismasina sebep oluyorlar. Bir daha ne zaman kucagina alabileceksin ki o çocuğu? Azicik büyüyünce o zaten bağımsızlasmak isteyecek. Ama ilk donemlerde ten temasina ihtiyaci var. Hatta isterseniz internetten biraz arastirin, bu artik gelismis ülkelerde sikca uygulanan bir çocuk yetistirme modeli. Bebegi aile fertleri sirayla kucagina alip ilk 6 ay yataga bile koymuyorlar. Uyurken bile kucakta kalıyor.

Meraba arkadaslar.En sinir oldugum seylerden biriydi ben bekarken birisinin kaynanasini cekistirmesi.Ama artik 10 aydir bogazima kadar geldi.Eski kafali hic bi düsüncemiz uyusmayan biriyiz.Hic insan icine cıkmamıslar akarabaya kiz verip almislar hic bi kültürü örf adeti bilmiyolar.Hep bnmki dogru diyolar.Onlara göre onlarin yasayışindan düsüncesinden baska hersey yanlıs.Her neyse ALLAH izin verirse 1 bucuk ay sonra bi kızım olcak.Isminide onlar koycakmîs.onlarda büyükler koyarmıs.Bnm demem lazim dime anne siz isterseniz koyun diye.Onu gectim kızımın eksikleri var alıncak bi haftadir onu bekliyorum onla beraber alıncak.Bagımsız bi insan deilim hersey ona baglı.Son bardagı tasıean bugün diyoki cocuk aglayınca hemen yerinden almiycaksin.Ben dedim cocuga göre degisir.akimisi kendini öldürür aglamaktan susmaz sen onu kucagina alana kadar.Yok diyo kesinlikle almıycaksin o zaman sen onu kucaga alistirmis olursun diyo.Dedim benim yegenim aglamaktan mosmor oluyo o halde yengem nasil biraksin mesela ALLAH korusun cocuk ölücek aglamaktan.Hic bisey olmaz biz eskiden oyle yapardik.Belli dedim icimden ilgisiz büyümüs cocuklari hic sorumluluk bisey bilmezler.Ben haksizliyim.Cocugunuz kendini yese bitirse morarsa bırakırmısıniz oylece.Beni dinlediginiz icin tesekkur ederim.Icimi kimseye dökemiyorum.Bu gamile halimle kafamın ici ağriyo artik
Peki ismini biz koycaz biz de böyle dedikkerinde sen ne cevap verdin? Bazi arkadaşlar he de geç demis. Ben bunu yanlış buluyorum. Çünkü he dedikce dedigini yapmasan bile devami geliyo. Açıkca söyle. Ismini tabiki ben koycam bizde de boyle de. Ayrica cocuk bakma konusunda dediklerini dogru bulmuyorum de. Senden böyle net cevaplar aldikca azalacaktir boyle yap soyle yap demesi.

X