Bebek Ağlamaktan mosmor olsada yerinden kaldırmıycakmışım

Kucağa alıştırma vs muhabbeti hep vardır

Kv bana anakucağı al orda salla dedi ben varım ya ana kucağı dedim

Emzik de vermedim şimdilik benle idare etsin dedim

Olay oldu bunlar ama o kendi söyledi kendi dinledi

Meraba arkadaslar.En sinir oldugum seylerden biriydi ben bekarken birisinin kaynanasini cekistirmesi.Ama artik 10 aydir bogazima kadar geldi.Eski kafali hic bi düsüncemiz uyusmayan biriyiz.Hic insan icine cıkmamıslar akarabaya kiz verip almislar hic bi kültürü örf adeti bilmiyolar.Hep bnmki dogru diyolar.Onlara göre onlarin yasayışindan düsüncesinden baska hersey yanlıs.Her neyse ALLAH izin verirse 1 bucuk ay sonra bi kızım olcak.Isminide onlar koycakmîs.onlarda büyükler koyarmıs.Bnm demem lazim dime anne siz isterseniz koyun diye.Onu gectim kızımın eksikleri var alıncak bi haftadir onu bekliyorum onla beraber alıncak.Bagımsız bi insan deilim hersey ona baglı.Son bardagı tasıean bugün diyoki cocuk aglayınca hemen yerinden almiycaksin.Ben dedim cocuga göre degisir.akimisi kendini öldürür aglamaktan susmaz sen onu kucagina alana kadar.Yok diyo kesinlikle almıycaksin o zaman sen onu kucaga alistirmis olursun diyo.Dedim benim yegenim aglamaktan mosmor oluyo o halde yengem nasil biraksin mesela ALLAH korusun cocuk ölücek aglamaktan.Hic bisey olmaz biz eskiden oyle yapardik.Belli dedim icimden ilgisiz büyümüs cocuklari hic sorumluluk bisey bilmezler.Ben haksizliyim.Cocugunuz kendini yese bitirse morarsa bırakırmısıniz oylece.Beni dinlediginiz icin tesekkur ederim.Icimi kimseye dökemiyorum.Bu gamile halimle kafamın ici ağriyo artik
Oncelikle rabbim hayirlisiyla saglicakla kucagina alabilmeyi nasip etsin canim. Anladigim kadariyla hicbirseyi kvden yuzunden gonlunce yasayamamissin ve anneliginde burnundan getirecek gibi duruyor.
ama sakin kayinvalideni dinleme bu konuda yeni dogmus bebekler 3 aya kadar kendi kendini sakinlestirmeyi bilmezler. Her agladiginda sen bebeginin yanina gitmelisin ona dokunmalisin sakinlestirmeye calismalisin gerekirse tabikide kucagina almalisin. Boylelikle bebegin guven duygusu gelisir.
ayrica o kay7nvalidenin vicdansizca ogretmeye calistigi kendi kendini sakinlestirme yontemi 3 aydan sonra baslar ve asla aglatarak da ogretilemez.

isim konusunda sen haklısın ve yetiştirme konusunda da ama
çocuğun kucağa alışmaması fikri bana çok yanlış gelmedi her ağladığında koşa koşa yanına uçan anneler olduğu için kucağa alışıyor ve kendi başına uyumuyor sonra geceler boyu beşiği bebeği salla dur birde büyüdükçe ağırlaşıyorlar
sırf bunun yüzünden boyun fıtığı olanlar var
tabii bebek ağlasın dursun olayı değil ama çokta alıştırmamak gerek bence

Meraba arkadaslar.En sinir oldugum seylerden biriydi ben bekarken birisinin kaynanasini cekistirmesi.Ama artik 10 aydir bogazima kadar geldi.Eski kafali hic bi düsüncemiz uyusmayan biriyiz.Hic insan icine cıkmamıslar akarabaya kiz verip almislar hic bi kültürü örf adeti bilmiyolar.Hep bnmki dogru diyolar.Onlara göre onlarin yasayışindan düsüncesinden baska hersey yanlıs.Her neyse ALLAH izin verirse 1 bucuk ay sonra bi kızım olcak.Isminide onlar koycakmîs.onlarda büyükler koyarmıs.Bnm demem lazim dime anne siz isterseniz koyun diye.Onu gectim kızımın eksikleri var alıncak bi haftadir onu bekliyorum onla beraber alıncak.Bagımsız bi insan deilim hersey ona baglı.Son bardagı tasıean bugün diyoki cocuk aglayınca hemen yerinden almiycaksin.Ben dedim cocuga göre degisir.akimisi kendini öldürür aglamaktan susmaz sen onu kucagina alana kadar.Yok diyo kesinlikle almıycaksin o zaman sen onu kucaga alistirmis olursun diyo.Dedim benim yegenim aglamaktan mosmor oluyo o halde yengem nasil biraksin mesela ALLAH korusun cocuk ölücek aglamaktan.Hic bisey olmaz biz eskiden oyle yapardik.Belli dedim icimden ilgisiz büyümüs cocuklari hic sorumluluk bisey bilmezler.Ben haksizliyim.Cocugunuz kendini yese bitirse morarsa bırakırmısıniz oylece.Beni dinlediginiz icin tesekkur ederim.Icimi kimseye dökemiyorum.Bu gamile halimle kafamın ici ağriyo artik

sen niye kayınvalidene bağımlı yaşıyosun ki alışverişe bile birlikte gidiyosunuz eşini tak koluna çık git ben sinir olurum herşeyi kaynan ile yapmaya hiç de istemem inşallah başıma gelmez tabi.
onun dediğini de yapmak zorunda değilsin senin çocugun, hamile oldugun için çok takıyosun ve içine takıyosun gibi geldi. saygı sınırını aşmadan cevabını verebilirsin yani her dediğine de he demek zorunda değilsin
ayrıca ismini neden o koyuyomuş

Valla bnde istemiyorum.Biz esimle isim bulduk dedim hatta begenmedi bide buldugumuz ismi.

Niye isimi paylasiyorsun? Orada verecegen cevap "ben ve esim karar verecegiz isimin ne olacagini. Bu konuda hiç kimse, hatta kendi annem bile karisamaz." olacakti. Baska hiç bir açiklama yapmana gerek yoktu. Sen bu kadin ile çok fazli içli dislisin, sonrada isyan ediyorsun sana karistigina.

Eh elbette kendinde o hakki bulur, sen ve esin o hakki neredeyse veriyorsunuz. Mesela en basiti, sen niye gidip kv'de ile alis veris yapiyorsun? Asla öyle bir fikire yanismayacaksin. Kayin aile ile mesafeli fakat saygili olmak lazim.

Diger taraftanda sürekli kendi ailesini harika bulan bir erkek ile, doktor sana is yapman yasak dedigi halde ve kv'nin temizlige çagirmasina birsey demiyen bir erkek ile niye evleniyorsun? Niye bebek yapiyorsun?

Sorun gerçekten sadece kv'de degil...

Çocuk senin çocuğun canım kimsenin senin çocuğuna nasıl davranacağın konusunda karışamaz ne hakla karışıyor onaneymiş ki yani ister kucağa alıştırırsın ister alıştırmazsın kimsenin haddine degil karışması akıl vermesi çok sert mi dile getirdim bilmiyorum ama herkesin anneliği kendinedir

Bebeğimi kucağıma almam için zırıl zırıl ağlamasına gerek yok, azcık mızıldansa koşup alırdım ben. Kucağa alıştırmak diye birşey yok, çünkü zaten onlar kucak bebeği, sevgi bebeği. Ve kendini güvende hissetmesi için de olması gereken bu...

Benim çocuk dr um ağlayınca kucağına al sakinleşir o dünyaya yeni geldi hep senin karnında seninle hareket ediyordu o salınımlar bittiği için tedirgin oluyor demişti. Ben de zaten kucağımda mutlu mutlu takılıyorum. Şimdi 4 aylık kucak isteyince ağlarsa almıyorum yattığı yerde yanağını falan okşayıp sakinleştiriyorum. Onun dışında sık sık kucağıma alıp şarkı söyleyip dans ediyoruz. Kucağa çok alışık değil gibi.

Bir de isim konusuna gelirsek istersen hem kv nin dediği ismi koy hem istediğin ismi. Kimse kırılmaz. Yüz yıllık bir isim koymasınlar minnak bebeğe..

Bebeğimi kucağıma almam için zırıl zırıl ağlamasına gerek yok, azcık mızıldansa koşup alırdım ben. Kucağa alıştırmak diye birşey yok, çünkü zaten onlar kucak bebeği, sevgi bebeği. Ve kendini güvende hissetmesi için de olması gereken bu...
Ben zaten rahat bi anne olamam .Tabimi kv . Dedi diye onu oyle birakmiycam ins.Bebekler anneye emanet.Onlar sevgiye muhtaclar.Ben sadece bnmi yanlıs dúsünüyorum diye merak ettim

Benim fikrim mosmor olana kadar aglatma hemen aglayincada kucagina alma benim kayinvalidem de tam tersi cocuk yerde oynar bunlar kucaga alirlar herkezin ayri derdi var iste takma kafana canini sıkma alisverisinide kiz kardesin yada eltin gorumcen onlarla anlasiyorsan onlarla git yap

Cunku gercekten kucaga alisiyorlar benimki on aylik kucagimdan inmez inanirmisiniz lavaboya bile gidemem arkamdam yagmur gibi yas akitir

öyle mosmor oluncaya kadar kucağa almamak neymiş :KK12: tabi öyle bi ık diyince hemen kucağa alınmasından yana dilim ama buna siz karar verirsiniz kv demize ne oluyormuş bukadar size emir verirken diyemiuormusunuz o benim çocuğum ben büyütücem diye :KK66:

valla ık deyince de aldım, bık deyince de aldım.. iyi ki de almışım şimdi istesem de gelmiyorlar "ya anneğğ yağğ" modundalar :) konu sahibi, k.validen o kadar söz sahibi olmak istiyorsa bir tane daha doğursun istediği gibi baksın.. keyfine göre büyüt çocuğunu.. adını da sen koy, alışverişini de eşinle yap.. o çocuk senin, k.validenin değil.. gerekirse hafif bir cinnet geçir, her şey çözülsün..

Benim kaynanada böyle mal mal konuşurdu ama ben onunla polemiğe girmedim evimden defol dedim. Şükür şu anda çok mutluyum bu ne ya dünyaya bir kere geliyorum böyle insanlıktan nasibini almamış kaynanayımı çekeyim ben.

Niye onu bekliyosun alışveriş için. Benim bebiş 3 hafta erken geldi. Üstelik birden bire. Hastaneye kontrole diye gittim ameliyathanede buldum kedimi. Ya sizinde öyle olursa?
Bebek eğer ihtiyacı olmasa ağlamaz kucağına gelmek istemez. Öyle bir kötülük yapmayın bebeğinize:KK43: sınırı çizmezseniz daha çok konu açarsınız böyle:KK43:
Kv de de böyle derdi alışsın benim için sorun değil diyip geçiyorum. Hiç dinlemeyin

Öyle bir saçmalık olurmu yahu, zaten kıyamazsın. Benim 11 aylık oğlum var inan numaradan ağlıyor gözünde yaş yok, onda bile hemen alırım beşiğinden. Hiçte kucağa alışmadı valla. Yinede kalp kırmadan tatlı tatlı halledin işinizi. Kıyamam ben evladıma deyin:KK51:

Esin ne diyor bu duruma

X