• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğinizle bir gününüz

kibela24

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
6.205
48
683
44
Ağrı
oğlum sabah 6 bucuk gıbı uyanır..
emer..ve ben uyku sersemlıgınde yatakta zar zor 7 bucuğa kadar oyalarım..

sonra ağlamaya başayınca solana gecer...oynamaya başarız..

saat 9 gıbı tekrar uyur...bazen yarım saat bazen bır saat
uyanınca emer ...tekrar oyun ...

5 ayda olduğundan ek gıdalar..

saat 1 gıbı tekrar uyur....uykusu bellı olmaz..

saat 4 den sonra guneslenmeye cıkarız.

babası 6 gıbı gelınce bır saat onla oynar
aksam 8 de huzursuzlugu baslar..

9 bucuk gıbı uyur..

sızınkıler nasıl

7 de uyanır 8 de kahvaltı 9 da uyur 1 saat 10 buçukta meyve yer 12:30 13:00 gibi tekrar uyur 1 -1 buçuk saat sonra uyanır öğlen yemeği(çorba) 4 te tekrar uyur 5 e kadar sonra 20 de banyo vs 20:30 da uyur aralarda kah ana kucağında müzik dinler kah yerlerde oyuncaklarıyla oynar emekleme çalışmaları yapar kah benim kucağımda gezer , kah dışarı çıkarırım , kah babasıyla oynar ama 1 dakka boş durmaz gözleri fıldır fıldır elleri sürekli meşgul sabah kalkar kalkmaz daha ben yanına gidene kadar başlıyor beşiğin kenarlarıyla oynamaya geç kalmış sanki.. çok işi var çooook , anca yetiştiri ama banyodan sonra da bayılır kalır...

Benim oğlan sabah 6da kalkar emer uyur tekrar 1-1,5 saat kalkar.

Kahvaltıyı hazırlayana kadar babayla oynar. Kahvaltıyı eder az daha oynar uyur sabah uykusu 2 saati bulur.
Uyanınca meyve suyu içer oynaarrrr. Ya uyur ya uyumaz sebze çorbasını içer uyur.

Uyanır oynar falan derken yoğurt vakti gelir yedikten sonra bazenyürüyüşe falan çıkarız.

Banyoyu atlamayalım her akşam bıcı bıcı var.

Gelince emer uyur.

Uyanınca azar bu defa gece uykusuna geçmemek için bide diş derdinde.Saat 23-24e kadar oturduğu olur mamasını içer ve uyur.

Gece su içmeye kalkar acıksada emmez sıpa geceleri.

Son düzenleme:
oğlum sabah 6 bucuk gıbı uyanır..
emer..ve ben uyku sersemlıgınde yatakta zar zor 7 bucuğa kadar oyalarım..

sonra ağlamaya başayınca solana gecer...oynamaya başarız..

saat 9 gıbı tekrar uyur...bazen yarım saat bazen bır saat
uyanınca emer ...tekrar oyun ...

5 ayda olduğundan ek gıdalar..

saat 1 gıbı tekrar uyur....uykusu bellı olmaz..

saat 4 den sonra guneslenmeye cıkarız.

babası 6 gıbı gelınce bır saat onla oynar
aksam 8 de huzursuzlugu baslar..

9 bucuk gıbı uyur..

sızınkıler nasıl

kibela bu kadarmı olur aynen bizim kızı anlatmışsın aynı hiç fark yok kaydirigubbakcemile5

kibela nerden aklina geliyor bu ilginc konular hayranim senin bu yaratici basliklarina
kizim sabah 9.30da kalkar saniye gecmez
oyun halisina koyarim bebek kanalini orada yarim saat izler
mizirdar altini alir kahvaltisini veririm ardindan emer
uykuya dalar 1-1.5saat
kalkar meyva suyu veririm mamasini yer emmezse olmaz zaten
oynar kendini oyalayan bir bebek babamiz ise oglen 3te gittigi icin vakti daha fazla onu parka goturur gezdirir osirada ben ev isimi bitiririm gelirler
yine temizlik yemek uyku kalkar oynariz onunla
sonra disari cikariz saat 5.30 gibi dolasiriz en son babamizin dukkanina ugrariz acsa emziririm altina bakarim alisverisimizi yapar evimize donerizsaat 7 olmustur zaten 2gunde bir banyo keyfi yapariz banyodan sonra uzun sure oynar yataginda saat 9a dogru altini degistirip mama veririm ardindan saat 10a kadar uyku modunda emer 10 artik uyumustur yatagina yatiririm saat 12 babasi isten gelir onun sesini duydumu kalkar opusur koklasir babayla yine bir yarim saat emer
sabaha kadarda birdaha uyanmaz

benim kız sabah 6 buçukta uyanır.8 e kadar uyumaz oyalanırız babayı işe geçirdikten sonra uyutur gündüz 1 veya 2 saat arayla uyur uyanır kucakta taşınır o köşe bu köşe.sonra 5 de baba gelir ona verir 1saat onladır derken yemekten sonra yatağımıza çekilir ninni söyleye söyleye uyutur kendine uyku getirmesini öğrendi mırıldanıp duruyor.uyur yanımdan ayrılmasın istiyor bende yastık koyuyorum elinin altına beni sanıyo kuzumm.uyur gecey kadar belli mesafelerde uyanıp emzirir geri yatırırım.sonra yine sabah 6 larda uyanır bütün gün böyleyiz bizde iştee bu maraton bitmezzz.. böyle devam eder gider:)))

benim prensesde 7 de uyanır biraz babayla oynar baba işe gidincede ben altını değiştiririm emziririm eline oyuncak veiririm ablasını okula hazırlar gönderirim sonra başbaşa kalırız prensesle..
9.30-10 gibi uyur 11 11.30 gibi uyanır emer meyve suyu veya püresini yer 12:30 da bonyo yaptırırım 1 de uyur 3 gibi uyanır çorba yedirmeye çalışırm emziririm biraz dışarı çıkar dolaşırız hava alır alışveriş yaparız 4.30 da ablamız okuldan gelir onunla oynar kahkalar atar şarkılar söleriz 7 den sonra artık mızmızlık başlar çünkü öğle uykusundan sonra bir daha uyumaz ...balkonda cam kenarında babamızı bekleriz sokakdan geçen arabaları izleriz:) mızmızlanmamız devam eder baba gelince biraz babayla oynar baba kucağında gezdirir nihayet saat 9 gibi uyur 12 gibi emziririm gece 2 de birdaha emer ve 4.30 da uyanır yanımıza alırım biraz oynarız 5 de tekrar uyur ve 7 de uyanır....

berrak biraz sık uyanıyor gibi sanki, bir de yalnız nasıl yıkıyorsun canım ben hiç kalkışmadım o işe ama yapabilsem iyi olurdu

benim kız sabah 6 buçukta uyanır.8 e kadar uyumaz oyalanırız babayı işe geçirdikten sonra uyutur gündüz 1 veya 2 saat arayla uyur uyanır kucakta taşınır o köşe bu köşe.sonra 5 de baba gelir ona verir 1saat onladır derken yemekten sonra yatağımıza çekilir ninni söyleye söyleye uyutur kendine uyku getirmesini öğrendi mırıldanıp duruyor.uyur yanımdan ayrılmasın istiyor bende yastık koyuyorum elinin altına beni sanıyo kuzumm.uyur gecey kadar belli mesafelerde uyanıp emzirir geri yatırırım.sonra yine sabah 6 larda uyanır bütün gün böyleyiz bizde iştee bu maraton bitmezzz.. böyle devam eder gider:)))
bu kucakta gezmek ıslerı ınsanı yoruyor

berrak biraz sık uyanıyor gibi sanki, bir de yalnız nasıl yıkıyorsun canım ben hiç kalkışmadım o işe ama yapabilsem iyi olurdu

aslında geceleri berrak uyanmadan sağa sola dönmeye başlayınca ıg mıg yaparken uyanmasın diye hemen aıp emziriyorum gözlerini açmadan emip geri uyumaya devam ediyor ama 4:30 da uyanıyor yarım saat uyanık kalıp geri uyuyor 7 ye kadar...

benim ikinci bebeğim birazda cesaretliyim :) bebek banyo küvetlerine uygun sünger satılıyor bebek kaymasın diye ben o süngerden aldımkendi banyo küvetimizde duşla yıkıyorum çok şükür hiiç bir olayımız olmadı şimdiye kadar...:sm_cool:

:uhm:arkadaşlar benim henüz bebeğim yok fakat yazdıklarınızı okuyunca şaştım kaldım,ya 2 saatte bi uyanıyolar sanırım,siz nasıl dayanıyorsunuz bu tempoya ,ben biraz uykuya fazla düşkünüm de,kendimi sizin yerinize koydum normalde 1 saat az uyusam kafam dönmeye başlar,ben bu çocuk sevdasından vazmı geçsem acep,yada yöntemlerini yazarsanız bu fakirde öğrensin dimi?:1rolleyes:

:uhm:arkadaşlar benim henüz bebeğim yok fakat yazdıklarınızı okuyunca şaştım kaldım,ya 2 saatte bi uyanıyolar sanırım,siz nasıl dayanıyorsunuz bu tempoya ,ben biraz uykuya fazla düşkünüm de,kendimi sizin yerinize koydum normalde 1 saat az uyusam kafam dönmeye başlar,ben bu çocuk sevdasından vazmı geçsem acep,yada yöntemlerini yazarsanız bu fakirde öğrensin dimi?:1rolleyes:

canım vücut kendini duruma hazırlıyor hiç merak etme :) benim o kadar ağır uykum vardı ki eskiden ama hamileyken sonlara doğru geceleri sık sık uyanır oldum meğer bünye kendini bebeğe hazırlıyormuş allahın işi işte... birde her bebek aynı olmaz dünyanın en güzel duygusu bu mucizeye sahip olmak bence :)

ben de uykusuzluğa hiç dayanamazdım. biraz az uyusam hemen başım ağrırdı.migrenim tutardı. ama doğumdan sonra en fazla 1-2defa başım ağrımıştır.o da hemen geçti.önceki gibi saatlerce sürmedi. anne olmak kadar güzel bişey yokk..kesinlikle vazgeçme...

teşekkürler arkadaşlar,konuyu böldüm sanırım,lütfen siz devam edin bebişle bir gün nasıl geçiyor yazın ,inanın okudukça çok hoşuma gidiyo ve çok hevesleniyorum...:ecrin_bebek:

tesekkür ederım nuraycım

aa öznur demek aynılar

ama sabah cok erken uyanıyor

iki gündür beni çıldırtıyor akşam 9da yatıyor ve gece 3-4 gibi uyanp garanti sabak 6 ya kadar ayakta zor güç uyutuyorum ve taş çatlasın 7de uyanıyor gene anlamadım ya niye budar düzeni bozuldu ve geceleri sadece emziriyorum hiç mama falan vermiyorum acaba doymuyordamı kalkıyor. ama hiç aglamaz geceleri kalkıyor yatagın içinde ayaklar havada oyunlar oynuyor. seslerçıkarıyor üff gün geçtikçe ben bu kızı anlamıyorum yaa
:1no2:

tesekkür ederım nuraycım

aa öznur demek aynılar

ama sabah cok erken uyanıyor

iki gündür beni çıldırtıyor akşam 9da yatıyor ve gece 3-4 gibi uyanp garanti sabak 6 ya kadar ayakta zor güç uyutuyorum ve taş çatlasın 7de uyanıyor gene anlamadım ya niye budar düzeni bozuldu ve geceleri sadece emziriyorum hiç mama falan vermiyorum acaba doymuyordamı kalkıyor. ama hiç aglamaz geceleri kalkıyor yatagın içinde ayaklar havada oyunlar oynuyor. seslerçıkarıyor üff gün geçtikçe ben bu kızı anlamıyorum yaa
:1no2:
canım ben aksam bıraz gec yatırmaya calsııyorum
sabah erkenden uyanmak cok zor

Back