Premature Bebekler Bebeğinizin nörolojik muayenelerini hangi doktora yaptırıyorsunuz?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

mehtap3

BERKAY'IN ANNESI
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
1.772
12
158
48
İstanbul
Merhaba arkadaşlar bebeğimi kontrol için nörolojik muayenesini yaptırmak istiyorum. Biraz araştırdım çocuk nörolojisi hocası ÇAPA'da Zuhal Yapıcı isminde biri var telefonlarına ulaşmaya çalışıyorum. İstanbul'da bulunan anneler sizler kontrolleri nerede, kime yaptırdınız?

mrb canım ben izmirde yaşadığım için ege üniversitesi hastanesinde görevli prof hasan tekgül e gidiyorum ancak Beril in sorunları olduğundan önümüzdeki haftalarda Ankaraya götürücem hatta iki dr a götürmeyi planlıyorumGazi ün. de Kıvılcım gücüyenere ve Hacettepeye ama Hacettepeden kime gitmeliyim karar veremedim 6 tane Profosör var hangisi en iyisidir bilemiporum

arkadaşlar nörolojik muayene konusunda benim aklım karıştı.bu rutin bir muayenemi,her prematüreye yada hr bebeğe yapılıyormu?biz doktorumuzla bu konuda hiç konuşmadık o da bize böyle bir şey söylemedi...

Hayır canım rutin bir kontrol değil. Fakat erken doğan bebeklerin özellikle 32 haftadan önce doğan bebeklerin uzman bir çocuk nöroloğu tarafından hareketlerinin incelenmesi gelişiminin takip edilmesi gerekiyor. Bizim farkedemediğimiz herhangibir sorun olursa tedavisi için geç kalınmaması açısından. Ayrıca hiçbir sorun olmasa bile gelişiminin izlenmesi için okula başlayıncaya kadar takip edilmesi nörologlar tarafından öneriliyor.

arakadaşım kesinlikle üniversite hatanesine götür bebeğini...
özele götürme derim...
bizimde dr daha istemedi
zannediyorum belli bir aydan sonra isteyecek..

slm cnm bende geçen hafta götürdüm oğlumu,çocuk nöroloğuna.
prof.dr.serap uysal,cerrahpaşa tıp fakültesi çocuk sağlığı ve hastalıkları anabilim dalı öğretim üyesi.aynı zamanda american hastanesindede çalışıyo.biz özel muayenehanesine gittik nişantaşında.çok memnun kaldıl ilgili bi bayan.çok şükür oğlumun reflekslerini haftasıyla uyumlu buldu,şimdilik bi problem görünmüyo ama ilerde bazı hastalıklar olabilir o da şimdiden kendini göstermez dedi.4 ay sonraya randevu verdi sürekli kontrol altında olacak belli bi yaşa kadar.
tavsiye ederim canım istersen tel.numarasını verebilirim.nettende araştırırsan bilgileri var..

Çok teşekkür ederim canım bizim de hastanede ilk nörolojik muayenesini yapan ve kranial usgsini çeken nörolog reflekslerini iyi bulmuştu. Kronolojik 7 aylık olduğunda tekrar kontrol önermişti. Önümüzdeki ay 7 aylık olucak bebeğim. Şimdiden araştırıyorum. Verdiğin ismi internetten kontrol ettim. Çok teşekkür ederim.
Bu arada miniğinin iyi olduğuna çok sevindim. İnşallah gelişimi hep bu şekilde devam eder.

merhabalar 23 martta hasan beye götürücem ama daha önce götüren var mı nasıl memnun kaldınız mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…