- 23 Ocak 2014
- 3.222
- 4.516
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba arkadaslar ben adet tarihimden itibaren dort haftalik hamileyim bugun doktora gttm kan tahlili yapıldı bhcg 400 çikti ve ultrason bkldı kese gozukmedi keseyi gormeden rahat etmicem szn kaç haftalikken gozuktu bebişleriniz ultrasonda yazarsaniz çk sevnrm
Merhaba arkadaslar ben adet tarihimden itibaren dort haftalik hamileyim bugun doktora gttm kan tahlili yapıldı bhcg 400 çikti ve ultrason bkldı kese gozukmedi keseyi gormeden rahat etmicem szn kaç haftalikken gozuktu bebişleriniz ultrasonda yazarsaniz çk sevnrm
Tatlım görmemen çok normal betahcg değerin 2000 olduğunda vajinal yoldan görülebilir.. 5000 civarı olunca karından görülebilir ki bu da 5. haftanın sonlarına göre mümkün olur. Hcg değeri 2 günde bir en az 2 ye katladığına göre hesaplamayı yapabilirsin..
benim beta hcg değerim tüp bebek transferinin 20. gününde 290 çıktı doktor dış gebelik olabilir dedi. yazdığınız verilere göre kesede görülemeyecek. herseyin yolunda olup olmadığını nasıl öğrenebilirim. çok endişeliyim.
20. gününden bu yana kaç gün geçti bilmiyorum.. Kaç gün geçtiyse, değerin 2 günde bir en az ikiye katladığını hesap ederek, bugünkü hcg değerini aşağı yukarı hesaplayabilirsin..5000 -7000 arası karından yapılan ultrasonla görülebilir.. Doktorlar ilk zamanlar biraz şüpheli yaklaşırlar endişelenme.. Hele bu 2-3 hafta can sıkacak derecede endişelerle doludur.. Beklemekten başka yapacak bir şey yok.. Ben sırf bu stresleri yaşamamak için ilk kontrolüme daha dün yani 8. haftamda gittim.
Çünkü keseyi görmek de yeterli değil, 1 hafta sonra embriyoyu görmek lazım, o da yeterli değil 1 hafta sonra kalp atışlarının duyulması lazım.. O sebeple keseye falan takılmamanı öneririm. Sağlıklı bir gebelikse seni asla bırakmaz.. Ama sağlıksızsa yapacak hiç bir şey yok..