• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğinizi nerde yatırıyosunuzz?yanımda yatıyo sadece.çok endişeliyımm:(

gamren

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2008
122
6
116
Denizli
kızlar şöyle anlatayım.bebegın odasında ki beşiği hariç yatak odasına koymak için portbebe beşiklerden aldım.ama benım paşa onu sevmedi 1 ayı gecti yanımda yatıyo bizim yatagımızda.emzirmesi kolay oluyo hem de emzigini atarsa veriveiryorum.ama böyle de ayırması zor olucak.siz ne kadarken ayrıdınız odasını bebeklerinizinn?

kızlar şöyle anlatayım.bebegın odasında ki beşiği hariç yatak odasına koymak için portbebe beşiklerden aldım.ama benım paşa onu sevmedi 1 ayı gecti yanımda yatıyo bizim yatagımızda.emzirmesi kolay oluyo hem de emzigini atarsa veriveiryorum.ama böyle de ayırması zor olucak.siz ne kadarken ayrıdınız odasını bebeklerinizinn?

canım benim kızım dogdugundan beri yanımda uyuyor allahtan hareketli uyumuyorum uyuduktan sonra beşigine koysam hemen uyanıyo bende ne yapıcam bilmiyorum

kesinlikle cok geç olmadan ayırmalısınız.
ben gecen hafta memelkete annemlerin yanına gittim.
eşim olmadığı için kızımı yanıma aldım ve beraber uyuduk.
gece 2den sabah 10 a kadar deliksiz uyudu yanımda bir hafta boyunca.
ve daha 3 aylık düşünün.

süper bişeydi ama eve gelince yine ayrı yatırmaya başladım.
hem o hem de ben alışınca vazgeçmesi inanılmaz zor olacak biliyorum.

ağlasa da bırakın ayrı yatsın.
en fazla bir hafta direnirmiş bebekler.
ve mutlaka alışacaktır...

canım benim kızım dogdugundan beri yanımda uyuyor allahtan hareketli uyumuyorum uyuduktan sonra beşigine koysam hemen uyanıyo bende ne yapıcam bilmiyorum

ne kadarlık canım senın kız?benım de aynı işte.benım ogluş da 33 günlük.büyükler kokuna alışırsa bi da yatmaz yerinde falan diyolar.bilmiyorum ben de.dün gece yatırayım odasına dedim arkama dönemeden agladı:(
bi de ben de alıştım işin kötü tarafı:)bakışa bakışa uyumak da cok gusel.ama ya hiç yatmassa die korkuyorum

kesinlikle cok geç olmadan ayırmalısınız.
ben gecen hafta memelkete annemlerin yanına gittim.
eşim olmadığı için kızımı yanıma aldım ve beraber uyuduk.
gece 2den sabah 10 a kadar deliksiz uyudu yanımda bir hafta boyunca.
ve daha 3 aylık düşünün.

süper bişeydi ama eve gelince yine ayrı yatırmaya başladım.
hem o hem de ben alışınca vazgeçmesi inanılmaz zor olacak biliyorum.

ağlasa da bırakın ayrı yatsın.
en fazla bir hafta direnirmiş bebekler.
ve mutlaka alışacaktır...

canım tebrik ediyorum valla.ama acaba benım oglum mu cok aglıyo.yani ilk yatırdıgından zıyade gecede 3 kez emmeye kalkıyo 10 kez yalancı memesini atıyo.ve ben her seferinde odasına koşup yatagına gidersem ben uykusuz kalırım acayıp 3 5 gun dayanırım sona saglıgımdan olurum.ama böyle gitmeyeceğini de biliyorum

valla benim oğlan 4,5 aylık yanımda yatıyo ama çok tatlııııııı bizim yatak çok geniş aramızda nerden baksan 30 cm mesafe oluyo aman kıyamadın napiim ama 2-3 aylık olana kadar ikide bir tükrüğü ile kusmuğu ile boğulma tehlikesi geçiriyodu yan yatırmama rağmen kafasını döndürmeye başlayınca beniim koyduğum pozisyonda durmuyodu gece hııııııııııııııııııkkkkkkkkkk diye bi ses hemen fırlıyoduk babasıyla müdahale ediyoduk, yani çok küçükken yalnız yatması iyi değil bence ani beşik ölümüne neden olabiliyo yanınızda iken uykunuz hafifse zaten ıh dese duyuyosunuz valla ben mutluyum böyle alışırsa alışsın napim:1rolleyes:

arkadaşlar yazdıklarınızı okudum ve bana çok yanlış geliyo bunlar gece uyurken farketmezsiniz ve Allah korusun boğabilirsiniz bebeğinizi hem nasıl alışırsa öle gider bizim bi arkabanın oğlu 5 yaşında hala anne babasıyla yatıyo sonra ayıramazsınız
biz doğduğundan beri 1 kere yatağımıza aldık o zamanda çok ateşi vardı ve ben yatmadım oturdum bütün gece
hep kendi yatağında yattı oğlum hatta odasında 5 ay biz onun odasında yattık şimdi iyiki erken ayırmışım odaları diyorum
şimdi hoşunuza gidiyo ama ilerde özel hayatınız hiç kalmaz benden sölemesi

Benim kızım 4 yasında ve ıkı yasına kadar beraber yattık:1closedeyes:bas edamedım ki 2saat de bı emmeye kalkardı can mı dayanır bunaa.s
2yasına gelınce(memeden anca ayırdım dahihoyyyt)kendi odasına yatırmaya basladım ve hiç sorun cıkarmadıhihoyyyt:nazar:Hatta artık odasının kapısını kapattırır ole uyur:nazar::nazar::nazar:

dediğim gibi 30 kez uyanmasa iilla isterim yatagında yatsın ama sona ben benlikten cıkıcam zombi gibi.ki böyle olmasına ragmen acayıp uykusuzum.bi de odasına koşup dursam nolurum bilmiyorum.bakaım az daha büyüsün emmesi düzene girsin istiyorum ayırmayı.ama su an yapıcak bişi yok:(

arkadaşlar yazdıklarınızı okudum ve bana çok yanlış geliyo bunlar gece uyurken farketmezsiniz ve Allah korusun boğabilirsiniz bebeğinizi hem nasıl alışırsa öle gider bizim bi arkabanın oğlu 5 yaşında hala anne babasıyla yatıyo sonra ayıramazsınız
biz doğduğundan beri 1 kere yatağımıza aldık o zamanda çok ateşi vardı ve ben yatmadım oturdum bütün gece
hep kendi yatağında yattı oğlum hatta odasında 5 ay biz onun odasında yattık şimdi iyiki erken ayırmışım odaları diyorum
şimdi hoşunuza gidiyo ama ilerde özel hayatınız hiç kalmaz benden sölemesi

canım benim hoşuma gittigimden yanımda yatırmıyorum ben sezeryanla dogum yaptım yanımda kimse kalmadı gece kalkmam çok zor oluyodu ki zaten kalkamıyodum tek başıma rahatca uyumayı ne kadar özledim biliyomusun çok alıştı bana ne yaptıysam beşiginde uyumadı neler çektim bilmiyosun :delphin::delphin::delphin: gene denemeye devam edicem tabiki inşaallah alışır :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

ne kadarlık canım senın kız?benım de aynı işte.benım ogluş da 33 günlük.büyükler kokuna alışırsa bi da yatmaz yerinde falan diyolar.bilmiyorum ben de.dün gece yatırayım odasına dedim arkama dönemeden agladı:(
bi de ben de alıştım işin kötü tarafı:)bakışa bakışa uyumak da cok gusel.ama ya hiç yatmassa die korkuyorum

canım senin belki hala fırsatın vardır benimki 3.5 aylık şöyle raahat rahat uyumayı özledim yavvvv bana da çok dediler kokuna alışır felan diye içimden bi zahmet yanımda kalsaydınızda bende yanıma almak zorunda kalmazdım diyodum hep:kızgın:

10 günlük kızım..
hiç yanımda yatırmadım onu.hep sepetinde yatıyor..
sabahları bazen keyif yapmak için yanıma alıyorum onun haricinde yatmasın..

kızlar sezeryanlı olduğum için ilk başlarda 40 gün yanımda yattı sonra bi şey olu boğulur falan diye beşiğine koydum ama babası işe gidince yanıma alıp yanımda yatırdım sanki anlıyor beni yanıma gelince o kadar hzurlu yatıyo ki şimdi 5 aya yaklaştı ve babası işe gitmeye yakın 8 de ağlamaya başlıyo yanıma alıyorm suusuyo çok tatlı kıyamyrm

valla ben de sezeryanlıydım, annem yanımdaydı ama gece herkes odasına çekilirdi, zaten yaşlı kadın niye gece başımı beklesin
hiç yanımıza almadık bizde, bizim odada kendi beşiğinde yattı hep
zaten yatarak emzirmediğim için (çok tehlikeli) yanımızda yatmasının bir anlamı yok
herkes yatağını bilsin, bir de yataktan ayırmaya uğraşmak istemedim
herkesin kandi tercihi ama bana yanlış geliyor doğrusu
bu aralar odasını da ayırıcaz
geç bile kaldık aslında

Son düzenleme:
Her annenin kendine göre bir eğitim sistemi oluyor, herkes çok farklı davranabiliyor, bebeklerle birlikte yatmak konusu gibi..
ben birçok kitapta "bebeğinizle birlikte yatın" tavsiyesini okudum..
ayrıca kendim o kadar alıştım ki, gece kalkıp yatağından almak yerine hemen yanımdan kucağıma almak daha kolay geliyor..:ecrin_bebek:
veee çalışmaya başladığımdan beri o kadar özlüyorum ki hiç yanımdan ayırmak istmiyorum gece uyurken bile..:jeyyar:
ben iki yastıgı üstüste koyuyorum,yüksekte olduğu için onun üstüne yatmam mümkün değil, o dönüp benim üstüme düşerse de hemen uyanıyorum...:utangac:
tehlikeli diyenler için diyecek bir şeyim yok, doğru söylüyorlar ama benim uykum hafif, bu konuda endişelenmiyorum, ayrıca yastıklarla aramıza bariyer de yapıyorum...

.. ne zaman ayrılırız bilmiyorum :))
ayakucumda karyolası var, önce oraya alıştıracağım..
ayrı oda mı??? çooooooook sonra ..

5.5 yaşında oğlum var, kızım ise 2 aylık. oğlum yaklaşık 2 yaşına kadar bizim odamızda ama beşiğinda yattı hiç yanıma almadım sayılır , kızımında odasını hemen ayırmam, gözümün önünde olsunlar.

yazın beşiğinde terlediğinden yanımda yattı kış gelince aynı odada ve beşiğinde yatmaya başladı.uykum çok derin zor uyanıyorum bir iki ayrı yattık ama duyamıyorum bebek telsizi de işe yaramıyor.yaz gelince mecbur ayrılacağız gibime geliyor.umarım zor olmaz.

biz de annem kaldigi icin o bizim odada biz de esimle bebisimizin odasinda yattik. orada da bir yatak vardi .annem 1,5 aylikken döndü. esim odamiza cekildi bense bebekle 3 aylik olana kadar ayni odada kaldim. sonra bende kendi odamiza döndüm. en korktugum onun agladigini duyamamakti ama belki inanmazsiniz agiz sapirtisini da duyuyorum nefes alisini da.
ben de bebekle uyumanin pek tavsiye edilmedigini biliyorum. Allah korusun uyku sersemligi hersey olabilir. hatta odasi bile en gec 2-3 ay icinde ayrilmali diye yazar kitaplar da hep .

canım tebrik ediyorum valla.ama acaba benım oglum mu cok aglıyo.yani ilk yatırdıgından zıyade gecede 3 kez emmeye kalkıyo 10 kez yalancı memesini atıyo.ve ben her seferinde odasına koşup yatagına gidersem ben uykusuz kalırım acayıp 3 5 gun dayanırım sona saglıgımdan olurum.ama böyle gitmeyeceğini de biliyorum

canım biz ayrı yatıyoruz ama yine aynı odadayız..
zaten dah cok küçük..
yanında yatmasa bşle aynı odaya almaya calış sen de..

yanımda değil ama aynı odada yatırıyorum inşallah odasını ayormak zor olamz henüz 33günlük bebeğim sezeryanlıydım bende yanımda kimse yoktu yatağın kenarına emanet yatıyodum ağlayınca ancak kalkıyordum yanıma koymaya cesaret edemedim

Back