• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğinizi kaç saat aralarla emziriyorsunuz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ecesena

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2009
36
0
86
49
Adana
Benim kızım 44 günlük. Beslenmesini bir türlü ayarlayamadım. Zaten sütümünde çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Ağladıkça emziriyorum ve doymadığını düşündüğümdeyse mama veriyorum, doğrumu yapıyorum acaba.

bazen saat başı istiyo bazen 3 saat almadığı oluyo memyi bu konuyu bende tam anlamış değilim nırmali hangisi gaz sancısından memeye saldırdığı zaman saat başı istiyo sanırımyada doymadığından mı bilmiyorum evet kızlar özellikle düzene girenler kaç saatte bi emmek istiyor bebğiniz?

Ben bu konuyu çocuk gelişimci dr a sordum..Benim bebeğim37 günlük..3 saatte emzirmem gerektiğini söyledi..sütün yağlanması için..Artık 2 saate gerek yok dedi..Hoş benimde lıkır lıkır sütüm yok zaten..Ama süt yeteneği olan arkadaşlarım için 3 saat olcakmış..Ben bi öğün meme bi öğün mama veriyorum

Lajoconde o zaman sen bebeğine 3 saatte bir meme emdirip 3 saatte bir mama veriyorsun. Peki mamayı kaç ml veriyorsun bebeğine

ece,mamayı dr un mu önerdi yoksa sen kendınmı yetmediğini düşünüp verdin?çünku yetıp yetmediğine kılosuna bakarak en ii dr karar verebilir,
bebeğin her ağlaması aç olduğunu göstermez,gaz sancısı,uykusuzluk yada huzursuzluğu olabılır,her ağladığında emdırmek bebeğin mıdesını rahatsız eder,kusmaya neden olur artı bebeğin kakasıda yeşil renk ise fazla emdiğini gösterir
emzirme aralığı ise benım 2 saat ile 4 saat arasında deişebilio,uyanık ıse 2 saate ,uyoyo ise 4 saate emmek isteyebiliıo,
mamanın hazmı daha zor olduğu için bebekler daha uzun surede acıkabilir ,sütün hazmı çok kolay olduğundan emziren annelerin bebişleri daha sık acıkır

2 saat içinde tekrar emmek isterse aynı memeden dewam etmeniz gerektığını biliosunuz dimi?ilk gelen süt gazlı süt ,sonrasında yağlı doygunluk veren süt gelır,son sütü almazsa zaten doymaz bebek,bide üsstune siz diğer memeye geçersenız yine gazlı sütü alacak ,hem çok gaza neden olacak hemde kılo almasına yarayacak yağlı sütü alamamış olacak

benimki emdimi saatlerce bırakmıyo memeyi.. 2 saat uyuyo 2saat emiyo napıcam bilmiyorum göğsümün biri yarada oldu zaten sütümünde az olduğunu düşünüyorum uyumayınca 30 luk bi mama hazırlıorum sonra başlıyorum tekrar emzirmeye uyuyana kadar... bilmiyorum doğrumu yapıyorum ama çok yoruyo bu tempo beni

Ezracım, ben doğum yaptığımda ilk 5 gün sütüm gelmemişti, hastanede de mamayla başladık. Sonra 5 gün mama verdim tabii bu arada emzirmeye çalışıyordum ama tabi kızım süt gelmeyince ağlayıp duruyodu,bende devam ettim, daha sonra sütüm geldiğinde az olduğunu düşündüm, çünkü bebeğim hep ağlıyordu ve doktora zaten aylık gidiyoruz, doktora bu durumu açıkladım oda önce emzirmemi sonra da mama vermemi söyledi, ben de öyle devam ediyorum hala..
Ama yinede bu beslenmeyi bi türlü ayarlayamadığımı düşünüyorum, bazen memişlerimin dolu olduğunu görüyorum ve o gün hiç mama vermiyorum çünkü doyup uyuyor, ama bazı günlerde olmuyor o zaman günde 2 kez veriyorum ve rahat oluyor bebeğim.Cuma günü tekrar kontrol günümüz tekrar görüşeceğim doktorumuzla..

Ezracım, ben doğum yaptığımda ilk 5 gün sütüm gelmemişti, hastanede de mamayla başladık. Sonra 5 gün mama verdim tabii bu arada emzirmeye çalışıyordum ama tabi kızım süt gelmeyince ağlayıp duruyodu,bende devam ettim, daha sonra sütüm geldiğinde az olduğunu düşündüm, çünkü bebeğim hep ağlıyordu ve doktora zaten aylık gidiyoruz, doktora bu durumu açıkladım oda önce emzirmemi sonra da mama vermemi söyledi, ben de öyle devam ediyorum hala..
Ama yinede bu beslenmeyi bi türlü ayarlayamadığımı düşünüyorum, bazen memişlerimin dolu olduğunu görüyorum ve o gün hiç mama vermiyorum çünkü doyup uyuyor, ama bazı günlerde olmuyor o zaman günde 2 kez veriyorum ve rahat oluyor bebeğim.Cuma günü tekrar kontrol günümüz tekrar görüşeceğim doktorumuzla..

okuduğum kadarıyla senle durumumuz aynı bende bi türlü anlayamadım bazen emerek uyuyo bazende saatlerce emse uyumuyo ağlıyoo... sen mamayı günde kaç kez kaç ölçek veriyosun...

Valla ben bebeğim nezaman ağlarsa veriyorum... Bazen uzun süre emmediğinde ben veriyorum o ağlamadan... Kilo alımı iyi çok şükür.. Sütümde normal...

Kizlar benimde sutum oyle guldur guldur degil :çok üzgünüm: sagolsun kaynanamda baya bozdu moralimi, yok az sutun yok az geliyor,ac kaldi cocuk vs. vs Ama ben onu susturdum. kilo aliyor sukur. Ona yetiyorsa sorun yok. Ilk gunler faciaydi her saniye emmek istedi geceler boyu, zombi olmustum.
Bide kizlar ben soyle dusunuyorum, yani benim emziren kadinlardan ne eksigim var. Bir saglik sorunum yok, yasim genc , beslenmeme dikkat ediyorum bol su iciyorum, sutumun olmamasi yada yetmemesi icin bi sorun yok. Emziren nasil emziriyor, cok uzun oldu ama ilk haftalar bebegim cok emmek istedi su anda daha iyi bence mama kilo kaybi yada az kilo olursa verilmeli, saglik ocagina her hafta tartilmaya goturebilirsin.

Reyhancım ben kızıma mamayı her zaman vermiyorum, ama genelde günde 2 kez ya da en çok 3 kez veriyorum. 30 ml lik. Ama memişlerimin durumuna göre, bu hafta dereotu ve bulgur yemeğe başladım. günde 1 tabak bulgur pilavı ya da işte köftesi falan yedim. dereotuda aklıma geldikçe, inanki sütüm arttı, önceki günlerde kızım mamayı sabırsızlıkla yiyordu, bir kaşığı vermeden diğer kaşığa geçecekken ağlıyordu, sabredemiyordu, dün mama verdiğimde isteksizdi, bir kaç kaşıktan sonra almadı, bende şu ana kadar vermedim, sabah yine kahvaltının üstüne dereotu yedim, sütüm iyi şimdi, emdi yattı ve ağlamıyor, öğlende bulgur yicem yine:) bakalım sanırım sütüm yine olur, yemezsem olmuyor gerçekten.

kızlar bebeğinizin acıkmasını,ağlamasını beklemeyin.2 satte bır emzırın mutlaka.bu sütünüzün coğalması için hem de bebğiniz ıcın cok onemli.
sonra 3. aydan sonra azalıyornzaten emmeleri.
cene yapıları su an guclu olmadığı ıcın az emebılıyorlar...3. aydan sonra hem az aralıklarla emecekler hem de en fazla 15 dk.en fazla emıcekler.cene yapıları gıclenıyor gıtgıde ve bır cekıste daha fazla sut almayı becerıyorlar.ben hala en fazla 3 saatte bır emzırıyorum.
sut olsun dıye ekstra seyleryıyıp ıcmıyorum sadece su ve bol emzırmek
..

Ben 60 cc veriyorum..Günde 2 kez falan..Bazen 3 kez oluyo..Bak şimdi biraz önce 2 memeyi de emdi..Yarım saat sonra çığlık çığlığa ağladı.Ne olduğunu da anlamadım,çünkü tok sanıyorum..Mamayı hazırladım verdim içti uyudu..Ela nın dediği gibi bazen memeden doyuyor bazen da doymuyor..Ama gece hep meme veriyorum..Çok uyanık kalıyorum ama napayım..Dün gece nerdeyse saat başı emzirdim

okuduğum kadarıyla senle durumumuz aynı bende bi türlü anlayamadım bazen emerek uyuyo bazende saatlerce emse uyumuyo ağlıyoo... sen mamayı günde kaç kez kaç ölçek veriyosun...

Çoğumuz aynı durumdayız arkadaşlar..İşte şöyle böyle derken büyütücez kızlar..Herkes güldür güldür sütle beslemiyor..Çoğu insan bizimle aynı durumda..Napalım sağlıklı olsunlar da bebeklerimiz.Az da olsa emzirme savaşından vazgeçmeyiz bizde...laelaelaelaelae

Arkadaşlar peki mamayı biberonlamı veriyosunuz yoksa kaşıklamı, ben kaşıkla veriyorum çünkü hastanede kaşıkla vermezsen memeyi almaz dedi hemşireler ama kaşıklada mamanın yarısı dışarda yarısı içerde ağız yüz her yer mama oluyo, biberonla veriyosanız eğer biberonun delikleri çok mu küçük olmalı yani bebek çekerken zorlanmalı mı

Arkadaşlar peki mamayı biberonlamı veriyosunuz yoksa kaşıklamı, ben kaşıkla veriyorum çünkü hastanede kaşıkla vermezsen memeyi almaz dedi hemşireler ama kaşıklada mamanın yarısı dışarda yarısı içerde ağız yüz her yer mama oluyo, biberonla veriyosanız eğer biberonun delikleri çok mu küçük olmalı yani bebek çekerken zorlanmalı mı

Ben biberonle veriyorum memeyi bırakmadı çok şükür..Yavaş akışlı seç biberon emziğini..Hatta benimkisi memeye bayılıyor yavrum ama süt çok az

Benim kızım 44 günlük. Beslenmesini bir türlü ayarlayamadım. Zaten sütümünde çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Ağladıkça emziriyorum ve doymadığını düşündüğümdeyse mama veriyorum, doğrumu yapıyorum acaba.

evet canım kesinlikle yanlış yapıyorsun şöyle ki sütünün az olduğuna nasıl kanaat getirdin
sen sık sık emzir sütün ona yeter inşallah keşke mama vermeseydin sen sık emzirdikçe sütün gelirdi canım çünkü bebeğini emzirdikçe süt kanalları uyarılır ve süt yapımı artar
stresten uzak dur bol su iç bak benim geçenlerde sütüm çok azaldı neler yaptımsa sütüm gelmedi nedeni ise strese girmemdi biraz rahatlamaya çalıştım sabahları bolca helva yedim tahin helvası bol su içtim sütüm geri geldi stres yaparsan ne yersen ye sütün olmaz bide emzirmeler arası en az 1 saat ara ver ki sütün biriksin

bende ilk günden beri biberonla veriyorum en küçük başlkla veriyorum memeyide tutuyor hiç bir sakıncası olmadı kaşıkla çok zor olur ... istersen bir dene daha rahat edersin

Back