• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Bebeğinizi büyütürken sizi en çok ne zorladı ?

Bebeğinizi büyütürken sizi en çok ne zorladı ?

• Ankete Katılan
    1.782
3 yasindaki kizimin bebekliginden bu yana herseyinde cok sıkıntı yasadim. Uyku haric.. Yemesi icmesi, asiri hareketliligi, giyinmesi, soz dinlemeyisi v.s.. Ama en buyugu kesinlikle yemek.. Hic bir sey yemiyor :KK43: iki yemegi iki corbasi var..iki gubde bir yemek yapiyorum ona :KK43:
5 aylik kizima da kocamaan bir masaallah.. Suan hic bir sikintim yok onunla ilgili.. InsaAllah boyle devam eder..
Bukadar benzer sanki oglumu anlattn.3 yasında aynı dedigin gıbı artı uykuda sorun bizde.:kızgın::işsiz:5 aylık kızım var memnunum sukur:deli::anne::KK45:

En çok gaz sancılarından dolayı uyumadı açıkca çaresinide bulamadık 6 ay çektik diyebilirim yemek konusunda beni üzmedi ama bende 5 ayda yemek sularını vermeye başladım damak tadı alışsın diye , birde ben şu cici bebe veren tembel annelere acaip uyuz oluyoruz insan hiç bu kadar kimyasal karışımı bebeğe nasıl verebilir kalk bir doğal birşey ver o cici bebe harika satış pazarlaması yapılan kimsal bir ürün anneler buna nasıl kanıyor anlamıyorum beyin tümürü yıllar sonra oluşuyor bu üründen çocuğuna veren cidden risk altında birde çocuklar nezle olmadan boğaz ağrısında hemen çörekotu yağı versinler anında boğaz ağrısı ve nezle oluşmuyor ,denenmiştir
ilaca başvurmayın o çocuk şurupları çocukları zehirliyor
Boyle bir dusunceye sahip oldugunu bilniyordum. Sana sonuna kadar katiliyorum.

Küçük oğlum asla sabit duramıyor en büyük problemim bu oldu :mad:

çok şükür kızım çok sakin bi kızdı. Maşallah ne uyku da ne yemekte nede gaz sıkıntı yaşamadık. Tek sıkıntı onu bırakıp işe gitmek halada devam ediyor bu sıkıntım :(

5 bucuk aya kadar ne guzel uyuyan bi bebegim vardi smdi ne gece ne gündüz uyuyo en buyuk problemimiz yemekte yemiyo dogru düzgün bi dakka totosunun ustune otrmuyo surekli hareket halinde oturduğu gunler olcak mi acaba:KK53:

Bukadar benzer sanki oglumu anlattn.3 yasında aynı dedigin gıbı artı uykuda sorun bizde.:kızgın::işsiz:5 aylık kızım var memnunum sukur:deli::anne::KK45:
Bizimkisi de gece 2 3 defa uyanip ayaklarinda sallattiriyo.. Bebekliginde sorun yasamadum uyku ile ilgili. Emzigi dustugunde aglardi.. Ona uyanirdim. Emzirmeye surekli.. Sabahlara kadar.. Ayy aklima geldikce fena oluyorum.. Ufaklik ise garibim kendi kendine uyuyo.. Emmeye bazen kalkiyo. Genelde uyuyanmiyo.Ben emziriyorum.. Birbirinden cook farklilar.. Allah yardmcimiz olsun.. Cok zor :(

Okudum bir makaleye göre aşırı derecede gaz sancısı uzun müddet yaşayan bebekler çok narin oluyorlarmış duygusal açıdan kızımda öyle zaten acaip empatik ve duygusal kimseyi kırmayı sevmez , herkes tarafından sevilen dışa dönük bir kız ,arkadaş canlısı
Boyle bir dusunceye sahip oldugunu bilniyordum. Sana sonuna kadar katiliyorum.

ilk 4 ay sureklı agladı gaz sebebiyle . deli gibi aglardı . 4 aydan sonrada uyku problemı basladı salla salla uyumaz uyutursun hemen uyanır gece uyanır aglar aglar. su an 21 aylık ck sukur . sımdıde ınadıyla ugrasıyoruz canı sağolsun

En çok zorlayan durum 9 aylıkken kalça çıkığı ameliyatı olmasıydı.6 ay alçıda kalması çok zor günlerdi..
Uykusuzluk yorgunluk,gurbette olup uçakla alçılı bir bebekle seyahat etmek.
Onun dışında sakin bir bebekti,tek sıkıntısı çok kabız olurdu halada devam eder bu sorunu..

vallahi ben büyüteli yıllar yıllar oldu.
ama madem anket sorusu bana da sorulmuş,ben de cevap vereyim.

emziği bıraktırırken çok zorlanmıştım.sanırım 4-5 yaşına kadar ,ağzında emdi.bir de acayip iştahsız bir çocuktu.liseyi bitirene kadar,çöp adam kıvamında dolaştı.

ilk ve ortaokul yıllarında da çok hastalanırdı.bağışıklık sistemi çok zayıftı.

Uyku problemi ve yalnızlık. Herşeye tek başına yetişmeye çalışmak inanılmaz yorucuydu. Hergün iki saatlik uykuyla tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalışmak benim için insanüstü bir güç gerektiriyordu. Destek olacak kimse yoktu. 3 seneden fazla sürdü böyle. Duvarlar üstüme üstüme geliyordu artık :) Ama atlattık gitti şükür. Şimdi ikinci çocuğu yapacak cesaretim yok. Bir daha aynı şeyleri yapabilecek güçte miyim bilmiyorum:)

Uyku ve yemek . Büyüdüler ama yemek sıkıntısı hala düzelmedi .

Dünyanın en kolay bebeğini büyüttüm...uyku gaz davranış hiç bir problemi olmadı...2 yaşında başlayıp hala devam eden ciddi yemek seçme sıkıntısıns kadar....şu an 4 yaşında yediği şeyler bir elin parmaklarını geçmez ama boyu kilosu sağlığı yerinde artık takmıyorum çook kolay ve keyifli büyüyor ve sanırim o yüzden 40 yaşımda ikinciyi doğuracağim.....

Biri 17 aylikken digerini kucagima aldim. 1.nin en buyuk sikintisi cok mız miz ve uyku problemi 2. Nin gelisinde de dus almakk luks tek basima kuafor market bile hayal ve uyku 2. 2.5 yasinda uykumu yeni yeni almaya basladm.

Back