• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizi anne sütünden nasıl kestiniz?

ceylann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
125
0
96
Malatya
Arkadaşlar benim bebeğim 20 aylık oldu ve hala emiyor. 2 yaşına yaklaşıyoruz,acaba onu nasıl ayırmalıyım? Bir de biberon kullanmıyoruz sütten ayırdıktan sonra geceleri uyanrsa ne yapacağım ? Fikirlerinizi bekliyorum.:emir_bebek:

bende sütten yeni ayırdım bebeğimi çok düşküdü her meme istediğinde sirke sürdüm mememin ucuna tatdı veee çok çirkin buldu sonra ikinci kez bir daha yeltendi ...yine sürdüm yine tdı kötü sonra daha az istemeye başladı ...sirkenin kokusunu aldığı anda kendi kapattı tişörtümü ...ben bu şekilde 2 günde bitirdim meseleyi ağlamadıda ama gece ne yaparsın bilmiorum ...çünkü gece kalkınca bende emziriyorum hala kendi bıraksın diye beklicem yaza kadar hala emerse yine sirke yöntemini uygularım onada kıyamadım o kadar da zevki osun diye düşündüm

bende sütten yeni ayırdım bebeğimi çok düşküdü her meme istediğinde sirke sürdüm mememin ucuna tatdı veee çok çirkin buldu sonra ikinci kez bir daha yeltendi ...yine sürdüm yine tdı kötü sonra daha az istemeye başladı ...sirkenin kokusunu aldığı anda kendi kapattı tişörtümü ...ben bu şekilde 2 günde bitirdim meseleyi ağlamadıda ama gece ne yaparsın bilmiorum ...çünkü gece kalkınca bende emziriyorum hala kendi bıraksın diye beklicem yaza kadar hala emerse yine sirke yöntemini uygularım onada kıyamadım o kadar da zevki osun diye düşündüm

Ah canım ben de hiç kıyamıyorum zaten. Ama yavaş yavaş bırakması için alternatifler bulmaya çalışıyorum. Normal süte alıştırıcam sonra da senin yöntemini tuttum o şekilde bıraktırabilirim belki. Teşekkür ederim ..

merhaba.benimde oğlum 27 aylık oldu.bende bu sıralarda kesmek istiyorum artık.
çünkü yemek yemiyor varsa yoksa süt.
gece uykusuda kötü süt için en az 3-4 kere kalkıyor.deliksiz bir uykuya hasret kaldım valla.
sirke işini tuttum.denicem.

Önce gündüz sonra geceyi kesin. Kararlı olun ve vazgeçmeyin. bir kere vazgeçerseniz ikinci uygulamada çok daha zor olacaktır bunu bilmelisiniz.

Bebekler her duruma bizden daha kolay alışıyorlar.

konuşun bebeğinizle bol bol. Artık memeye ihtiyacı kalmadığını büyüdüğünü vs vs vs anlatın. ıtiraz edecektir etsin siz yine de konuşun.

Bol bol dışarı çıkarın ki unutsun dışarda. Önü kapalı kıyafetler giyin. Gece uyandığında mümkünse siz kalkmayın. Başka biri uyutsun tekrar. Siz kalkarsanız emmek isteyecektir.

Kolaylıklar dilerim.

Back