Bebeğinize vuran çocuga tepki

Görüşme kes görüşmeyi arkadaşın mı önemli bebeğin mi ?
aynı soru konu sahibi içinde geçerli ne zorunluluğunuz var görüşmeyin açık açık söyleyin çocuğun bebeğime zarar veriyor diye.

H

Ha bir de haber verme gibi huyları yok. Çat kapı geliyorlar her zaman boyleler.

Açma kapını ya da aç teyze sen yabancı değilsin müsait değilim kusura bakma de kapa kapını. Ne o öyle ya, saygısızlık diz boyu. Yeni doğum yapmışsın sayılır, daha bebeğin de çok küçük. Öbür çocuk da sıkıntılı. Sevmeyiversin onun yanında bi zahmet, illa ki de sevmem zorunda değil hani. Senin çocuğuna da yazık öbür çocuğa da...

basta alternatif sunmak en dogrusu.ilgisini baska yöne cekmek. yapma,etme dedikce onlari daha çok cezbediyor. yine de vurmaya devam ediyorsa ebeveyni kimse göz kulak olacak.sonucta çocuğun huyunu suyunu bilen o.
bir kere benim başıma geldi. kahvaltiya gittigimiz bir yerde oglum henuz 7 aylık, geldi elini seviyor bor anda suratına bir daldi şansa gözünün altını oydu feci yırttı kanatti az yukarı gelse gözünü retinasini çizebilirdi. peki annesi ne yapiyordu? arkadaslaro sohbet ediyor hic göz kulak olmuyordu kizina. yani diyecegim o ki evladını bilen bilir bu sekilse davranış bozuklugu olan cocuklarin ebeveynleri gözünün önünden ayirmayack. ha bu demek degil ki gitmesin bir yere. aksine bununla baş etmeyi öğrensin

Herkesin çocuğu kendine kıymetli. Çocuğuma zorbalık yapan isterse babamın oğlu olsun. Görüşmem açık açık söylerim.
Kızımı sürekli götürdüğüm bir park var ve orada iki tane vahşi var .biri neredeyse başka bir çocuğun gözünü çıkarıyordu hani derler ya bi cm daha yukarı gelse çocuk kör olmuştu. Çocuğun gözündeki derin yara 1 hafta boyunca geçmedi.
O çocuklar kızıma yaklaştığında sürekli uzaklaştırıyorum ve onlar ortalıktayken kızımın dibinden bi yere ayrılmıyırum.
Davranış bozukluğu olduğunu belli olan çocuk yada yetişkin her kim varsa etrafınızda uzak durun.ben öyle yapıyorum kafam rahat.

Herr konuda da " O çocuk anlamaz, ailesı şöyle ailesı böyle." 4 yasındakı cocuk gayet laftan anlar. Ayrıca hakikaten kötü çocuklarda var. Bu hıkayedekı çocugu bılemem ama ailesının cıdden ustune dustugu ilgilendıgı, iyiyi öğrettıgı ama canavar gıbı olan çocuklar gördüm. Tam aksine aılesının zerre ılgılenmedıgı ama melek gıbı olan çocukta gördüm. Kötü tohum dıye bırsey var ve naparsan yap o çocuk yine olacağına varıyor. Her cocuk masumluk abidesı olmuyor yanı. Vurma gırışımınde bulunursa bır daha cocuga bıraz kızın.

Ufff iki çocuğumda da aynı problemi yaşadım eltimin dört yaşındaki çocuğuda lohusalığımda hatta bebeklerim kendilerini kurtaracak hale gelene kadar korkulu rüyam olmuştu eltimde sürekli geliyor onu da getiriyor e çocuk kuçuk daha kalbinide kıramazsın laftan anlamıyor onun da vurma huyu var vurunca çok üzülüyorum bebek sonuçta yani valla burda iş o çocuğu getirene duşuyor sahip çıkacak işte o nu da yapmıyorsa benim ki gibi sıkıntı buyuk:|

Madem o teyze çocuğu ile ilgilenmiyor sen sert olmadan ve normal bir ses tonunda uyaracaksın. Baktın çocuk devam ediyor anneaide birşey demiyor bağırmak değilde biraz kızarak söylersiniz sonunda anlar herhalde. Geçenlerde parkdaydık ve bir çocuk 7 8 yaşlarında oğumu bir kenara sıkıştırdı benim oğlum da iki yaşında. O büyük çocuğa da kızarak dedimki kendine başka oyun arkadaş ara parmağımı da kaldırdım kızarak. Anneler babalar çocuklarına öğretmeli başka çocukları dövmemeyi. Oğlum yaşından dolayı müdahale edemiyorsa ben karışırım. Ama şöyle bir olay varki yaşıtlarıyla tartışabilir dövüşebilir de ona müdahale etmiyoruz asla ailecek ve arkadaşlarla da çocuk tartışmayı kendini savunmayı öğrenmeli ama başkalarını ezmemek kaydıyla

Koca koca çocuklara " anlamıyor" diye diye ortam ormanda yetişmiş gibi davranan çocukla doldu. 4 yaşında ve hatta daha da küçük çocuklar zeka sorunu yoksa gayet de güzel anlıyorlar. Niçin kimse çocuğuna iyiyi doğruyu anlatmıyor, " eğitmiyor", deli oluyorum ya. Arkadaş anlatacaksın, anlamıyorsa anlayıncaya kadar sabırla öğreteceksin. Ebeveynlik bunu gerektirir. Hala anlamıyorsa sorun var demektir, ona göre çözüm bulunur. Ha kimse sormadan söyleyeyim, çocuğum yok. Ama bunları bilmem için doğurmam gerekmiyor.
Mesela siz konu sahibi. Madem 4 yaşındakiyle aranız iyi, o çocuğa " vurulmaz ablacım, bak böyle seveceksin" filan diye konuştunuz mu hiç? Çocuğu ötelemek yerine bebeği sevdirmek lazım diye düşünüyorum. Sonra çocuk bir kenara itildiğini anlayıp sorun çıkararak dikkat çekmeye çalışıyor. Ha uğraşıyorsun da olmuyır mu, veya ben anası değilim banane mi diyorsun? O zaman herkes çocuğuna sahip çıkmalı. Çıkmayan uyarılmalı veya uzak durulmalı. Ben sizde de hata buldum. Çocuğunuzun başındasınız ama vuruluncaya kadar bekliyorsunuz. 4 yaşındakinin huyunu da biliyorsunuz hem de. Malesef donup kalmakla da olmuyor, iki taraflı olarak herkes çocuğuna sahip çıkmalı.

Aynı sıkıntıyı yaşamaktayım ben de. Görümcemin 8 yaşındaki kızı yüzünden çok yıprandım. Doğumumu ailelerimizin yaşadığı şehirde yaptım. Görümcem ve kızı sürekli bizim olduğumuz yerde annemde ya da kvdede oluyordu. Görümcem Çocuğu anaokulundan alıp gelir ellerini yıkatırdı sadece bünbir türlü çocuğun içinden kim bilir ne mikroplarla gelirdi
Kızımı dürtüklemeye çalışırdı, kendi parmağını kızımın ağzına sokmaya çalışırdı, ben emzirirken yatağa çıkıp izlemeye çalışırdı. Ben kızıp ittirmeme rağmen görümcem "çekil kızım"dan başka bir şey söylemezdi ve yapmazdı. Kendi evime gelene kadar 20 gün boyunca köşe bucak kaçırdım kızımı. Evime geldiğimden beri bize gelmek istiyorlar ama her seferinde ayrı bir bahane buluyorum. Eşime de kv de söyledim onlar gelirse ben kızımı arabaya atar giderim en azından kızım kendini koruyacak hale gelene kadar görüştürmicem. Küsen küssün benim kızım herkesten önemli

Görüşme demek kolay da o iş öyle olmuyor, ayrıca 4 yaşında çocuk gayet güzel anlar ve eğitilmiş olmalıydı doğru ama burdaki sorun daha derin, yeni kardeşi olmuş ve belli ki bu konuda ebeveynleri hiç hassas davranmamışlar, konu sahibi ne bu sorunu çözebilir tek başına ne de eğitebilir. Ama belki durumu nazikçe anlatmaya çalışabilirsiniz. Ona daha çok ilgi gösterin, bize gelince de sen tut, uyar benim uyarmam doğru olmaz gibi.. Ne bileyim..

Bu oyle napsam diye kara kara dusunulecek bi konu degil aslinda. Gelen yorumlara bakiyorumda karsida 4 yasinda cocuk degilde yetiskin varmis gibi davranmasina yonelik bazi yorumlar var. Ahhh ahhhh diyorum

Bu da doğru bence, katılıyorum, ben nasıl kendi çocuğumu sevip kolluyor ve gerektiğinde uyarıyorsam, çevremdekilerden de bunu beklerim. Yapmıyorsa da ben yapmak durumundayım.

Aksine oğlum doğduğunda kıskanması sevsin diye kucağına koymuştum onun. Akşamki olay da gel bak sev bebeği dedim iki sevdi sonra bi anda vurdu o şekilde gelişti zaten...
Sürekli kendi kardeşiyle ilgilendiğini gördükçe huyu suyu çok değişmiş bi değişik olmuş...
Ne diller dokuyorum ben ona tatlı tatlı konuştukça da olmuyor.

Dört yaşındaki çocuk vurmamasi gerektiğini anlayabilir. Ne yapalım engel olamıyoruz diyorlarsa ya gelmicekler ya da Bunu yapmasına fırsat vermicekler.

2 gunde 1 gorusmeyiverin siz de. Benim icim gidiyor yazilanlari okudukca.

Madem 10 dakikalığına uğruyorlar, kucağınızda tutun bebeğinizi, koruyun tabi ki. Böyle koruyucu düşünmeniz gayet normal. Onların dikkat etmesi, önleyemiyorlarsa bir süre gelmemeleri lazım.

Bu arada benm bir arkadaşımında kızının vurma, yolma huyu var... Arkadaşım eve kapattı kendini kimseyle görüşemiyor..kimse istemiyor zaten o da farkında ve haklılar diyor
Bu çocuklar geleceğin katili bence.
Valla çocuk mocuk dinlemem gözüm döner zaten o an ya o yolpuk çocuk elimde kalır ya anası danası. Bana ne la. Çocuğunun vurma yolma huyu varsa gelmesin evime. Bu kadar basit.

İsterse 4 yaşında çocuk olsun valla kızarım hemde feci şekilde ayrıca annesi de sahip çıksın annesinede kızarım çocuğumu da alirim kucağıma onlar gidene kadar birakmam

Gercekden simarik yaramaz olan cocuklar gelince eve ben geriliyorum
Gitmesinler ya
Otursunlar evlerinde.

ay evet ya nedense bende mı sorun var acaba dıyodum bır tahammulsuzluk heryerı dagıtmaları at kosturur gibi kosmaları bagırmaları cagırmaları valla sohbetten tut hatta annesıne kadar soguyorum o an.Sanırım mısafırlıge gıtmem o duruma gelırsem annem yakındaysa ona bırakırım.

daha bugun yasadim.kapima gelmis kv ve annesi..demek zili calmislar.sonra yetmemis telefon aciyorlar.napiyosun uyuyor musun diyor ki o saatlerde uyudugumu biliyor.evde degilim dedim ki gercekten evde olup acmayabilirdim
Kapinin onunde acilmayan kapi icin aramak ne demek..bir de caya geliyorlarmis.bakalim ben.musait miyim..niye acmak zorundayim.ben kesinlikle cat kapi gitmem .hem de istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…