Görüşme kes görüşmeyi arkadaşın mı önemli bebeğin mi ?Aynı dert bende de var arkadaşımın çocuğu. Aynı dediğin gibi hem iri hemde vurma ısırma üstüne oturma huyu var.Banada gün aşırı geliyorlar benimde iki küçük çocuğum var ve her gelmesinde birsey yapıyor muhakkak.Onu kollayacagim diye dört donuyom gene bi arada yapıyor yapacağını. Bende sakince yapma etme diyorum ama o beni daha çok azarliyor ve avazi çıktığı kadar bağırıyor. İşin kötü tarafı ailesinden kimseye tuhaf gelmiyor çocuğun yaptıkları.
H
Ha bir de haber verme gibi huyları yok. Çat kapı geliyorlar her zaman boyleler.
Bu oyle napsam diye kara kara dusunulecek bi konu degil aslinda. Gelen yorumlara bakiyorumda karsida 4 yasinda cocuk degilde yetiskin varmis gibi davranmasina yonelik bazi yorumlar var. Ahhh ahhhh diyorumMaalesef öyle. Bahsettiğim kişi iki düşük sonucu bu çocuğum oldu yazmış. Kişinin çocuğu çok istediği ideal ebeveyn olacağı anlamına gelmiyormuş demek ki. Olmuyorsa olmaması gerekiyormuş demek ki.
Bu da doğru bence, katılıyorum, ben nasıl kendi çocuğumu sevip kolluyor ve gerektiğinde uyarıyorsam, çevremdekilerden de bunu beklerim. Yapmıyorsa da ben yapmak durumundayım.Eltimin yegeni kızımdan 6 ay buyuk
Kızıma vurdu once ses cıkarmadım cocuk bılmez dıye
Sonra 2 katı vurmaya calıstı sertce hayır dedım cocuk bı irkildi kızıma vuramadan annesı geldi
Annesı bozulursa bozulsun banane
Cocuklu eve gıttım mı cocuguma mukayyet oluyorum vurur belkı dıye sureklı yanımda tutuyorum
Baska annelerde cocuguna mukayyet olsun
Koca koca çocuklara " anlamıyor" diye diye ortam ormanda yetişmiş gibi davranan çocukla doldu. 4 yaşında ve hatta daha da küçük çocuklar zeka sorunu yoksa gayet de güzel anlıyorlar. Niçin kimse çocuğuna iyiyi doğruyu anlatmıyor, " eğitmiyor", deli oluyorum ya. Arkadaş anlatacaksın, anlamıyorsa anlayıncaya kadar sabırla öğreteceksin. Ebeveynlik bunu gerektirir. Hala anlamıyorsa sorun var demektir, ona göre çözüm bulunur. Ha kimse sormadan söyleyeyim, çocuğum yok. Ama bunları bilmem için doğurmam gerekmiyor.
Mesela siz konu sahibi. Madem 4 yaşındakiyle aranız iyi, o çocuğa " vurulmaz ablacım, bak böyle seveceksin" filan diye konuştunuz mu hiç? Çocuğu ötelemek yerine bebeği sevdirmek lazım diye düşünüyorum. Sonra çocuk bir kenara itildiğini anlayıp sorun çıkararak dikkat çekmeye çalışıyor. Ha uğraşıyorsun da olmuyır mu, veya ben anası değilim banane mi diyorsun? O zaman herkes çocuğuna sahip çıkmalı. Çıkmayan uyarılmalı veya uzak durulmalı. Ben sizde de hata buldum. Çocuğunuzun başındasınız ama vuruluncaya kadar bekliyorsunuz. 4 yaşındakinin huyunu da biliyorsunuz hem de. Malesef donup kalmakla da olmuyor, iki taraflı olarak herkes çocuğuna sahip çıkmalı.
2 gunde 1 gorusmeyiverin siz de. Benim icim gidiyor yazilanlari okudukca.Aynı dert bende de var arkadaşımın çocuğu. Aynı dediğin gibi hem iri hemde vurma ısırma üstüne oturma huyu var.Banada gün aşırı geliyorlar benimde iki küçük çocuğum var ve her gelmesinde birsey yapıyor muhakkak.Onu kollayacagim diye dört donuyom gene bi arada yapıyor yapacağını. Bende sakince yapma etme diyorum ama o beni daha çok azarliyor ve avazi çıktığı kadar bağırıyor. İşin kötü tarafı ailesinden kimseye tuhaf gelmiyor çocuğun yaptıkları.
Madem 10 dakikalığına uğruyorlar, kucağınızda tutun bebeğinizi, koruyun tabi ki. Böyle koruyucu düşünmeniz gayet normal. Onların dikkat etmesi, önleyemiyorlarsa bir süre gelmemeleri lazım.Merhabalar,
Akşam eşimin teyzesi ve onun dört yaşındaki torunu on dakikalığına bana uğradılar. Saat akşam on falandı.
Oğlum beş aylık, uyku vakti de gelmişti.
Neyse konuya gireyim.
Gelen küçük yeğenin de 2 aylık kardeşi var. Ve bundan kaynaklı aşırı bir kıskançlığı ve inatçılığı oluştu. Yapma dendiği halde insanın gözünün içine baka baka yapıyor.yasitlarina göre de boyu ve kilosu çok çok fazla. 30 kilo.
Oğlanın salıncağı var ona biniyor duvara vura vura sıkınca korktuğu bir top var korkuyor dediğim halde hızlıca sıkıyor falan. En sonunda da oğluma vurmaya kalktı biraz vurdu da eşimin teyzesi tutmasa daha da vuracaktı. Bi an domdum kaldim... Ne diyeceğimi şaşırdım. bi daha gelmeyeceğim size diyebildim. Teyzem de yapmasına kızım dedi biraz kızdı...
O da bebek daha farkındayım ama azıcık bile dinlemiyor...Fiziki yapı olarak da kuvvetli o gelince oğlumu nasıl kollasam diye öyle bir strese giriyorum ki bilemezsiniz.teyzem de yere yatirdi oglumu sevmek için , kız ustune düşecek diye nasıl korktum...
Herkesin evladı kıymetli, o da yeğenimin onu da çok seviyorum ancak önce kendi çocuğum yani... Çok üzüldüm akşam, bişey yapamamak da canımı sıkıyor her seferinde...
Tavsiye edebileceğiniz bir şey/tecrübemizle varsa söyler mısınız? Çünkü her akşam ya gelirse diye tasalanmaktan yoruldum, kendi bu halime de üzülüyorum.
Bu çocuklar geleceğin katili bence.Bu arada benm bir arkadaşımında kızının vurma, yolma huyu var... Arkadaşım eve kapattı kendini kimseyle görüşemiyor..kimse istemiyor zaten o da farkında ve haklılar diyor
İsterse 4 yaşında çocuk olsun valla kızarım hemde feci şekilde ayrıca annesi de sahip çıksın annesinede kızarım çocuğumu da alirim kucağıma onlar gidene kadar birakmamMerhabalar,
Akşam eşimin teyzesi ve onun dört yaşındaki torunu on dakikalığına bana uğradılar. Saat akşam on falandı.
Oğlum beş aylık, uyku vakti de gelmişti.
Neyse konuya gireyim.
Gelen küçük yeğenin de 2 aylık kardeşi var. Ve bundan kaynaklı aşırı bir kıskançlığı ve inatçılığı oluştu. Yapma dendiği halde insanın gözünün içine baka baka yapıyor.yasitlarina göre de boyu ve kilosu çok çok fazla. 30 kilo.
Oğlanın salıncağı var ona biniyor duvara vura vura sıkınca korktuğu bir top var korkuyor dediğim halde hızlıca sıkıyor falan. En sonunda da oğluma vurmaya kalktı biraz vurdu da eşimin teyzesi tutmasa daha da vuracaktı. Bi an domdum kaldim... Ne diyeceğimi şaşırdım. bi daha gelmeyeceğim size diyebildim. Teyzem de yapmasına kızım dedi biraz kızdı...
O da bebek daha farkındayım ama azıcık bile dinlemiyor...Fiziki yapı olarak da kuvvetli o gelince oğlumu nasıl kollasam diye öyle bir strese giriyorum ki bilemezsiniz.teyzem de yere yatirdi oglumu sevmek için , kız ustune düşecek diye nasıl korktum...
Herkesin evladı kıymetli, o da yeğenimin onu da çok seviyorum ancak önce kendi çocuğum yani... Çok üzüldüm akşam, bişey yapamamak da canımı sıkıyor her seferinde...
Tavsiye edebileceğiniz bir şey/tecrübemizle varsa söyler mısınız? Çünkü her akşam ya gelirse diye tasalanmaktan yoruldum, kendi bu halime de üzülüyorum.
Gercekden simarik yaramaz olan cocuklar gelince eve ben geriliyorum
Gitmesinler ya
Otursunlar evlerinde.
daha bugun yasadim.kapima gelmis kv ve annesi..demek zili calmislar.sonra yetmemis telefon aciyorlar.napiyosun uyuyor musun diyor ki o saatlerde uyudugumu biliyor.evde degilim dedim ki gercekten evde olup acmayabilirdimValla yanlış anlarlarsa anlasınlar , arkamdan konuşurlarsa da konuşsunlar hiiiiiç umrumda olmaz benim.evladımdan daha kıymetli değil.bu milletin zırt bırt gelip bebek sevme huyunuda uyuz oluyorum.bende doğum yaptığım zaman kayınvalidem, eşimin bahanesi gelip duruyorlardı.küçucuk bebeğimi kış günü öpüp duruyorlardı.hasta edecekler çocuğu.bi de bebek küçük uyku saatimiz belli değil lohusa halimle tek başıma ev her zaman düzenli olamayabiliyor.bi de onun dedikodusu.gelecekler yine diye stres oluyordum.zaten sinirli insanım ben.en sonunda tepem attı.eşime baya söylendim.benim ailem bile gelip durup rahatsız etmiyo beni.onun annesini mi çekicem.sonuç olarak 6 aydır eve kabul etmiyorum.sene de 2 kere görsün yeter.ayni sehirdeyiz diye ikide bir görüşmek zorunda degilim