Bebeğinize vuran çocuga tepki

Ena2007

Tatlı ogluşumun annesi
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
182
305
31
Merhabalar,

Akşam eşimin teyzesi ve onun dört yaşındaki torunu on dakikalığına bana uğradılar. Saat akşam on falandı.

Oğlum beş aylık, uyku vakti de gelmişti.
Neyse konuya gireyim.

Gelen küçük yeğenin de 2 aylık kardeşi var. Ve bundan kaynaklı aşırı bir kıskançlığı ve inatçılığı oluştu. Yapma dendiği halde insanın gözünün içine baka baka yapıyor.yasitlarina göre de boyu ve kilosu çok çok fazla. 30 kilo.

Oğlanın salıncağı var ona biniyor duvara vura vura sıkınca korktuğu bir top var korkuyor dediğim halde hızlıca sıkıyor falan. En sonunda da oğluma vurmaya kalktı biraz vurdu da eşimin teyzesi tutmasa daha da vuracaktı. Bi an domdum kaldim... Ne diyeceğimi şaşırdım. bi daha gelmeyeceğim size diyebildim. Teyzem de yapmasına kızım dedi biraz kızdı...

O da bebek daha farkındayım ama azıcık bile dinlemiyor...Fiziki yapı olarak da kuvvetli o gelince oğlumu nasıl kollasam diye öyle bir strese giriyorum ki bilemezsiniz.teyzem de yere yatirdi oglumu sevmek için , kız ustune düşecek diye nasıl korktum...

Herkesin evladı kıymetli, o da yeğenimin onu da çok seviyorum ancak önce kendi çocuğum yani... Çok üzüldüm akşam, bişey yapamamak da canımı sıkıyor her seferinde...

Tavsiye edebileceğiniz bir şey/tecrübemizle varsa söyler mısınız? Çünkü her akşam ya gelirse diye tasalanmaktan yoruldum, kendi bu halime de üzülüyorum.

Bizim burada eskilerin bi lafı var: Çocuk ile tavuk için kavga edilmez diye.
Çocuk yani sonuçta, yapma, etme dersiniz, baktınız anlamıyor bir alternatif sunarsınız "Onun yerine hadi boyama yap, sen güzel resimler çizebiliyormuşsun, kuşlar söyledi" filan diye dikkatini çekersiniz.

Ama esas annesinin, teyzenizin mukayyet olması lazım çocuğa. Öyle oturduğu yerden totosunu kaldırmadan "Yapma çocum" diye herkes söyler. Onları uyarın. Baktınız hiç olmuyor, siz onlara gitmeyin, evinize de kabul etmeyin, kimse çocuğunuzdan kıymetli değil.

Yahu küçücük 5 aylıkbebek yere yatırılır mı teyze sevsin diye. İlk defa duydum böyle birşeyi. Siz niye bebeğinizi yerlere yatırıyorsunuz 4 yaşında kıskanç bir çocuğa yapacak birşey Yok ama siz bebeğinizi koruyamamışsınız pek. Dikkat edin ve kesinlikle kucağınızdan indirmeyin bebeğinizi

"O daha küçücük senin ilgine ihtiyacı var ablası/abisi sen kocaman oldun onu koruman gerek çünkü güçlü olan sensin"
gibilerinden konuşsanız ve teyzeniz de bebeğinizi yatırıp sevgi göstermese yada yapacaksa da 4 yaşındaki çocuğu da alsa yanına gel birlikte sevelim diye...

Bende öyleydim biliyor musun yeni doğum yapmıştım eltimn çocuğu da üç buçuk dört yaşında idi kaynanam da eltim de bebeğimi onun kucağına veriyorlardı aklım gidiyordu birşey olacak diye her gün her gün onlarla görüşmek zorunda idim en sonunda evimi başka semte taşıdım o kadar ki rahatsız oluyordum ve taşındıktn sonra başıma bi sürü şey geldi şimdi onlarla yaşamak zorundayım

Yahu küçücük 5 aylıkbebek yere yatırılır mı teyze sevsin diye. İlk defa duydum böyle birşeyi. Siz niye bebeğinizi yerlere yatırıyorsunuz 4 yaşında kıskanç bir çocuğa yapacak birşey Yok ama siz bebeğinizi koruyamamışsınız pek. Dikkat edin ve kesinlikle kucağınızdan indirmeyin bebeğinizi

Hareketlenmeye başladığı için minderi var oğlumu onun üstünde yatiyor yer dedigim o şekilde.

Bu arada benm bir arkadaşımında kızının vurma, yolma huyu var... Arkadaşım eve kapattı kendini kimseyle görüşemiyor..kimse istemiyor zaten o da farkında ve haklılar diyor

Bende öyleydim biliyor musun yeni doğum yapmıştım eltimn çocuğu da üç buçuk dört yaşında idi kaynanam da eltim de bebeğimi onun kucağına veriyorlardı aklım gidiyordu birşey olacak diye her gün her gün onlarla görüşmek zorunda idim en sonunda evimi başka semte taşıdım o kadar ki rahatsız oluyordum ve taşındıktn sonra başıma bi sürü şey geldi şimdi onlarla yaşamak zorundayım
Allah yardımcın olsun , teyzem alt katında hemen torunu da her gün ona geliyor. Oğlumu sevecek diye de sık sık uğruyorlar... Gelsinler derdim o değil ama yeteri kadar uyarıyor kimse.

Yapabileceğin çok şey var. Onlar geldiklerinde kendi çocuğunu kucağından indirme. Veya çocuğa kalem ve kağıt ver resim yapsın ya da oyun hamuruyla oynasın. Sonuçta o da bir çocuk. Ve yarın öbür gün senin çocuğun da öyle hareketler gösterebilir.

Teyzeniz onun yanında sevmesin bebeğinizi. Onlar sevip ilgilendikçe sizin bebeğinize bilenip,kıskanabilir ki zaten kardeş kıskançlığı yaşıyormuş.
Sizde bebeğinizi kucağınızdan indirmeyin,emzireceğim,gazı var,uykusu var vb bahaneler sunabilirsiniz.

ben sık sık gitmezdim geldiklerinde de bebegi oda dan cıkartmam haa baktım diger tarafın umrunda degil cıkısırım da yani tamam oda cocuk ama herkesde cocuguna sahip cıkacak yapıcak birsey yok

Valla o da çocuk diye birşey yok...
Herkesin çocuğu kendine kıymetli...
Madem çocuğunun öyle bir huyu var gitmesin çocuklu eve...
Allah korusun bişey olsa ağlamanın bir faydası olmaz..
Evet işte. Ben bişey desem bi ton lafımı edecekler biliyorum ama kendileri de etkili şekilde uyarmiyor.. çocuk dinlemiyor kimseyi.

ben sık sık gitmezdim geldiklerinde de bebegi oda dan cıkartmam haa baktım diger tarafın umrunda degil cıkısırım da yani tamam oda cocuk ama herkesde cocuguna sahip cıkacak yapıcak birsey yok
Ben gitmiyorum zaten onlar geliyor canım. Gün aşırı bendeler hemen hemen.

Yapabileceğin çok şey var. Onlar geldiklerinde kendi çocuğunu kucağından indirme. Veya çocuğa kalem ve kağıt ver resim yapsın ya da oyun hamuruyla oynasın. Sonuçta o da bir çocuk. Ve yarın öbür gün senin çocuğun da öyle hareketler gösterebilir.

Hiç bişey ilgisini çekmiyor ama her şey ilgisini çekiyor anlatabildim mı bilemiyorum... :KK43:

Ben gitmiyorum zaten onlar geliyor canım. Gün aşırı bendeler hemen hemen.
ozaman tepkinizi belli edin ben dayanamazdım bide ne isleri var gun asırı ya cocuk zaten sorunluymus gelicekleri zaman musait degilim vs diye bahaneler uretseniz

Teyzeniz onun yanında sevmesin bebeğinizi. Onlar sevip ilgilendikçe sizin bebeğinize bilenip,kıskanabilir ki zaten kardeş kıskançlığı yaşıyormuş.
Sizde bebeğinizi kucağınızdan indirmeyin,emzireceğim,gazı var,uykusu var vb bahaneler sunabilirsiniz.

Evet aynı ben de bunu söyledim.inadina sever gibi oluyor dedim.
Kucağımda da olsa ver deyip alıyor ki teyzem... Ooofff yine stres oldum gerçekten. Vurduğu aklıma geldikçe.

H
ozaman tepkinizi belli edin ben dayanamazdım bide ne isleri var gun asırı ya cocuk zaten sorunluymus gelicekleri zaman musait degilim vs diye bahaneler uretseniz
Ha bir de haber verme gibi huyları yok. Çat kapı geliyorlar her zaman boyleler.

X