Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar, bebeğim 5 ay bir haftalık. Ek gıdaya geçtim. Şimdilik muhallebi ve kabak-havuç-patatesli püre ve elma-armut püresini dönüşümlü olarak veriyorum. Bebek bisküvisine geçmek için erken olmadıgını öğrendim.Katılıyor musunuz? İçine birazcık peynir ve çok çok az da yumurta sarısı karıştıracağım. Tatlarına alışsın diye. Ama hangi peyniri kullanayım? Çok farkeder mi? Aynı durumdaki anneler ne yapıyorsunuz öğrenmek isterim... :ecrin_bebek:
ben tuzsuz labne peyniri kullanıyorum normal peynir de kullanabilirsin ama tuzu icin suya basman gerekebilir biraz ama bence kucuk bebekler icin baslangicta en uygunu labne peyniri
İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
5.ayda bana sorarsan tüm gıdaları karıştırma 6.ayı bekle hepsini vermek için.
4/6 arası alıştırma dönemi çünkü.
ben tüm peynirlerden veriyorum ama kahvaltısına bu ara labne koyuyorum.
bende pınarın yeşil labnesinden veriyorum
genelde annelerin çoğu labne kullanıyor zaten
labne artan peynirlerin eritilmesi ile yapılıyormuş diye duydum,kafam karıştı labne vermiyorum,normal pastorize peyniri akşamdan suya koyup veriyorum
Ben sizden değilim...
Kayıtlı Üye
pınar beyaz veriyordum ben oğluma. labne değil ama ekmeğe sürülen cinsten bir peynir verin bence. pınar beyaz kasede rahat tüketiliyor.
labne peyniri süzme yogurt teknolojisi ile tamamne sütten üretilen ve cok saglıklı bir peynir cesididir, artan peynirlerden üretilen ve saglıksız olan peynirler, krem peynir , üçgen peynirler ve büfe kasalardır. bu soylediklerim dogrı 2 sene süt ve süt ürünleri liderinin fabrikasında uzman olarak calıstım
kocasına ve kızına aşık..
Kayıtlı Üye
bende kızıma bebkliğinden beri labne veriyorum hem şimdi kutuda olduğu için onun hoşunada gidiyor
bide dil peynirine benim kızım çok meraklı
Çok sağolun kızlar, labnenin en saglıklısı oldugunu sayenizde öğrenmiş oldum. Alıştıra alıştıra geçeyim ayın sonuna dogru.
zaten ilk etapta normalbeyaz peyniri ezsen dahi hafif pütürlü kalıyor bebeğin muhtemelen yemiycektir
labne hem saglıklı hemde kahvaltı bulamacına çok kolay katılıyor
Kayıtlı Üye
bide arkadaşlar tavsiyem hepsini ayrı ayrı yedirin karıştırmayın tatları ben bebkliğinden beri hiçbişeyi karıştırıp vermedim çok şükür kızım şimdi 19 aylık hepsini ayrı ayrı yiyiyor
bide arkadaşlar tavsiyem hepsini ayrı ayrı yedirin karıştırmayın tatları ben bebkliğinden beri hiçbişeyi karıştırıp vermedim çok şükür kızım şimdi 19 aylık hepsini ayrı ayrı yiyiyor
aslında çok dogru söylüyorsun arkadaşm
çok duyuyorum etraftan 2 yaşına gelmiş hala bulamaç yiyen çocuklar
ben kızımı mama sandalyesiyle kahvaltıya alıyorum
mama kaşıgını peynirine batırıyorum eline veriyorum
çok az ucundan reçele bala fındık ezmesine falan batırıp veriyorum
ama çok az tabi farklı farklı tad almayı ögrensin diye
oyun gibi geliyor ona çok keyifli olyor
Kayıtlı Üye
canım ben 4 aylıktan sonra kızıma herşeyi sadece tattırdım meyveyi yoğurdu peyniri nerdeyse benim kızım 8 ay sadece anne sütü içti halada devam ediyoruz ama özellikle dikkat ettim ayrı ayrı vermeye benim görümcemin oğlu 4 yaşında hala akşam biton şeyi katıp blandırdan geçirip öğle yediriyo ne sabah kahvaltısı var ne diğer öğünler çocuk ona bağlanmış resmen çocuğa ne verirsen ona alışır ben hepsini küçük küçüktabaklara koyup yedirdim şimdi kendi yiyiyo maşallah sadece pekmezi karıştırıyorum bişeylere
Doğru söylüyorsunuz kızlar, bebeklerin damak tadının zenginleşmesine izin vermek lazım.
Bende labne aldım .Ama çoğunluk evde yapıyorum.Çokda güzel oluyor.Seviyoda oğlum.
Bu arada gerçekten ayrı yedirmek çok önemli.Benim oğlum 4 aylıkken ağzına ne koyarsan koy yiyodu çiğnemeye çalışıyodu.5. ayında işe başladım.Babanesi , bazende ananesi baktı.Halada onlar bakıyo.Boğazına kaçar diye korkup püre halinde verdiler hep.Şimdi 1 yaşında ama pütürlü hiç bişey yemiyo.Çok zorlanıyorum.En fazla ağzına alıyo çiğniyo ama yutmuyo. Gerçekten nasıl alışırsa öyle gider.
bende labne veriyorum.dr petibör bisküvi içine 1 çay kaşık koy 1 çay kaşık pekmez koy dedi.mama ile sulandır dedi.öyle veriyorum bende.kızım 4.5 aylık ama kilomuz geri diye başladık.mama emmiyo kaşıklada veriyom almıyo.biberon almıyor.hala alması için uğraşıyom.
ben keçi peyniri veriyorum
labne hıc ıyı bır fıkır değil arkadaşlar,artan bayat peynırlerın yenıden ışlenmesıyle oluyor labne.ben henuz peynıre başlamadım ama başlayınca sütaşın süzme peynirini ya da dil peynırı vermeyı dusunuyorum tuzssuz oldugu ıcın,ama doktoruma danışacağım bu ay
Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
Sütaşın süzme peyniri
Normal üçgen peynirler
Kaşar peyniri
Labne peyniri
Krem peynir
Valla evde hangisi varsa ondan veriyorum.
canım kuzularim...
Kayıtlı Üye
köy kaşarı ve normal köy peyniri..bir de çökelek seviyor..