• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğinize bakarken sıze yardımcı olan bırı varmı?

ben de bu konuda çok şanslı olanlardanım,benim de annem bakıyor hihoyyyt
geçen hafta çalışmaya başladım,gözüm hiç arkada kalmıyor,eve geldiğimde annem yemekleri yapmış oluyor,her işimi görüyor,kahrımı çekiyor Allah bin kere razı olsun ondan :Saruboceq:...üstelik annem bebeğime bakmaya başka şehirden geldi...babamla birlikte,evlerini düzenlerini bırakıp geldiler...kayınvalidem burda ama o bakmaz ve bana hiçbir yardımı bulunmaz...
annem yokken acayip bunalıyordum,yemek yapamıyordum,bisküviyle falan geçiştiriyordum,oğlum o kadar huysuzdu ki artık sinirlerim bozulmuştu,o ağlarken ben de ağlıyordum,günlerce banyo bile yapamamıştım,uykuya hasret kalmıştım :delphin: benden sıkılmasınlar diye her gün başka bir komşuya gidiyordum,komşu gezmeleri bana tatil gibi geliyordu kaydirigubbakcemile2
annem geldi inanılmaz rahatladım,Allah yalnız olanlara yardımcı olsun,ben başedemedim,annem gelene kadar günleri saydım :utangac: Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin,hem bizleri büyütüyorlar hem hala kahrımızı çekiyorlar :1hug:

Son düzenleme:
bende doğum yaptığım gün ayağa kalktım.herkez çok normal mişim gibi davrandı.sanki diş çektirdim.hiç kimsede yanımda kalmadı.kvalidem dibimde otouruyo,annemde 15 dakkikalık mesafede.ama kimse gelmedi .ama en çok bana koyanda kimseye sitem edememem.biri annem kıramıyorum,diğeride çalışmaya başlayınca bebeğime bakacak birşey diyemiyorum.ya birde arada bir geliyolar misafir gibi oturup gidiyolar,üstüne benden hizmet bekliyolar.ama istemem ya kimseyi,aslında insan istiyo birilerini yardım etsin diye neyseşuadan dimdik ayakta duruyoruma ama yıkılmama az kaldı.çok yoruldum artık

benim isim biraz zor demistim hamileligimin baslarinda yurt disinda olmak gercekten zordu ama ben ozellikle kimseyi istemedim iyikide oyle yapmisim Allahima dua ettim ilk cocuk yuzumu kara cikarma diye sonra kvalide annem soylenip durucaklardi zaten bilg kameradan telefondan bile yetiyorlardi yanimda olsalar dusunun artik hani varya sekerli ye sutun olsun yok cocuk doymuyor diyen tiplerden ikiside hatta daha 15gunluktu kvalide kamerada emzigi pekmeze bula ver alissin bal ver alissin dedigi an kararimin dogrulugunu anladim neyseki harika bir hamilelik ve epidural sez.bir dogum gecirdim Allahin sevdigi kuluymusum 1gun SIKInti cekmedim ve en onemlisi tek yardimcim dunyadaki en yakin arkadasim dostum canyoldasim kocamdi Allah binkez razi olsun kizimla biz uyuduk o yemegide yapti temizligide hatta benim uyumam icin kizi agladimi alir sagdigim sutu verirdi halada ayni herseyime kosar ben arkadaslarimla bulusurum o tum gun kiza bakar bana tatil verir ustelikte birkez hasta olmamis dogdugundan beri agri kesici vermedigim kizim var kendi basimiza buyuttuk kirilmadan el birligiyle kimsenin kafama kakicagi birsey yok en cokta buna mutluyum

Annemler 5 dakikalık mesafede oturuyorlar.sağolsun çok yardımını gördüm.özellikle hamileyken.doğumdan itibarende ilk bir hafta bende kaldı annem..Sonra zaten herşey yoluna girdi,temizlik ve ütü için kadın geliyor,yemek konusunda da yapamadığım zamanlar ya anneme gidiyoruz ya da dışarıda yiyiyoruz.Eşimde çok anlayışlı ve yardımcı..bana bir tek oğlumla ilgilenmek kalıyor...

aranızda en şanslı benim galiba çünkü annem b blokta ben ise a blokta oturuyorum.yanyanayız.herşey bi telefonu çaldırmama bakıyor hemen balkondan hadi gel diyorum. ve anında geliyor işlerimi kolaylıkla yapabiliyorum.oannem olmasaydı çok zorlanırdım.annem 4 gündür yok ne kadar zorlanıyorum.yemek konusundada çok iyi oluyor yaptığı her yemekten 1 tabak getiriyor sağolsun.teşekkürler annecim.

doğumdan sonra annem 2 hafta kaldı yanımda.yardım etti sağolsun herşeyımı yaptı.kayınvalıdem yok zaten. şimdi eşimle her işimizi yapıyoruz.ben evde olduğum ıcın kızım uyurken evın tum işini halledıyorum.

doğumdan sonra 1 ay kaldı annem, yazı da annem ve kayınvalidede geçirdik onun dışında hep yalnızız. eşimle yapıyoruz her şeyi. temizlik yemek aksıyor çoğu zaman, napiim çok da sıkamam kendimi, işten gelince kızımla ilgilenmeye çalışıyorum, bi yardım edenimiz yok, ara sıra temizliğe kadın çağırıyorum o kadar

nnurayy sana kesinlikle katiliyorum.bende ispanyada yasiyorum ailemin baskilarina ragmen burda dogum yaptim .6 aylik bi kizim var. hamileyken cok tedirgindim,,yanliz basima nasil yaparim diye..hayatimda erdigim en dogru kararlardan biri bu oldu.ben buyuklerimizide anliyorum ama bazen o kadar cok bos konusuyolarki cogu zaman oh iyiki uzaktayim diyorum,,esimin isi nedeniyle bazen 1 hafta evde olmuyo,,bazende 15 gun o zaman cok zor oluyo du.. simdi benim yanimda bi yardimcim var yatili kaliyo,,

ilk zamamnlar 20 gün annem hep geldi yatıya kaldı k.valdemde ama sonrasında tabi kendim kaldım ilk bebeğim çok zor oldu ama annemler yakın zaten 4 veya 5günde gidiyorum 2 gün kalıyorum dinleniyorum sonrada .valdemlere de gidiyorum ama sürekli yanımda birileri yok haftnın 4 günü yada5 günü gece gündüz kendim bakıyorum annemlere ittimmide geceleri ben gündüz bana yardımcı oluyorlal sağolsunlar o b,le yetiyor çünkü kızım kucakta ve hep ilgi istiyor uyumuyor gündüzleri hiç...eşimde geç geliyor pek ilgilenemiyor o...

Back