• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğinize bakarken sıze yardımcı olan bırı varmı?

xoxzlem_33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2008
112
0
96
38
İçel Mersin
benım annem en buyuk yardımcım..bazı gunler işler oyle bırıko kı ve annem olmasa napardım bılmıyorum.yada cok uykusuz ve yorgun oldugumda biraz uyumaya fırsat bulabılıyorum onun sayesınde.bebiş olunca annelerın degeri daha cok artıo bence.a.s. sızler nasıl yetışıosunuz?

cok sanslısın valla benım annem uzakta kayınvalıdemde bız yalnızız burada zor oluyor dınlenmeye cok fırsat olmuyor kızımda bu ara hıc uyumuyor ne yapacagım bılmem dısler cıkmaya baslayalı duzenı tamamen bozuldu ev ısıne gelınce eskısı gıbı yapamıyorum acıkcası

evet hakkatten şanslısın bende tekim hatta bi komşum arkadaşım bile yok yani eşim dışında artık karı kocadan çok arkadaş oldu bana
oğlum 3.5 aylık ayda 1 gidiyorum memlekete
akşama kadar ev işi yemek falan koşturuyorum zor valla neyseki azda olsa alıştım
oğlum gündüz pek uyumaz oyüzdende biraz zorlanıyorumm

ben ilk günden beri kendim bakıyorum oğluma... iznim bitince de yan komşum bakcak.ilk 10 gün annem ve kayınvalidem gelmişti ama ev işlerine yardımcı olabildiler.saolsunlar.sonrasında hep benn vvve eşim.

Son düzenleme:
ben hastaneden çıktığımdan beri yanlızım. sezeryan olmama ve deli gibi ağrı çekmeme rağmen rağmen altını bile hep ben değiştirdim beşiğinden aldım emzirdim hemde eşimi hiçbir gece uyandırmadan.
eşimin ve benim tüm ailemiz burada olmasına rağmen yanlızım. annem yaşlı anneanneme bakıyor. hayır yok ondan gelmiyor gelemiyor.
k.validem uzak oturuyoruz gerçi bu bahane değil ama gelmiyor baştada gelmedi bende gitmiyorum. 7 ayda 7 kere görmediler. çok ilginç değil mi.birde ilk torun olacak bizimki.

çalışmaya devam etmedim işimi bıraktım. çünkü bakıcıya bırakacaktım ve hiçbiri gelip de ya bu kadın ne yapıyor çocuğa nasıl bakıyor diye kapıyı çalmayacaklardı.

herkese kırgınım ben. oğlum büyüyünce a.annecilik b.annecilik halacılık amcacılık dayıcılık ve bilimum akrabalar ....cılık oynamak isteyecekler o zamanda avuçlarını yalayacaklar.
eşimden başka kimseden hayır yok bana. allah onu yanımdan eksik etmesin.

bende izinde olduğum için şimdilik kendim bakıyorum ama sağ olsun kayınvalidem kurtarıcı gibi misafirim geleceği zaman yada işim varsa dışarı çıkmam gerekiyorsa hemen çağırıyorum geliyor bebeğimin yanında duruyor bakıyor bende işlerimi hallediyorum .zaten işe başlayınca kayınvalidem bakacak ..şimdiden alışsınlar birbirlerine:)

ne dıycemı bılemıorum ben:( keske bı yakınınız olsaydı insan daha cabuk toparlanıo.ama napalm bebişler için herseye katlanır insan

benim de annem çok yakın bana.o çok yardımcı oldu ilk zamanlar.10gün yanımda kaldı doğumdan sonra.10gün de kayınvalidem kaldı (o daha çok misafir gibiydi ama neyse yine de yardımları oldu).şimdi bi ihtiyacım olduğunda dışarı çıkacaksam anneme bırakıyorum oğlumu.o olmasa napardım bilmiyorum.Canım annem seni çookk seviyorum:)

benimde annem bakıyor bebeğime ilk zamanlar kız kardeşim kaldı yanımda 15 gün sonra annem geldi nerdeyse hergün şimdi iznim bitti çalışmaya başladım ve artık hep annem bakıyor.benden ii baktığıda kesin.iyki varsın canım annem

bende doğum yaptım eve geldim 1 saat bile yatamadım...annem gelemedi dedem hastaydı ona bakıyor..2kız kardeşim var onlarda çalışıyorlar gelemediler...kaynanam zaten gelmez..iyiki normal doğum yaptımda hemen ayağa kalkabildim yani...eşim yardım etti sadece yani çok zor oldu bana ..ama kırgınım herkese...

ben bu konuda çok şanslıyım annem bana çok yakın oturuyor kayınvaldem ne zaman ihtiyacım olsa yanımda oluyor apartman komşularımla çok iyi ilişkilerimiz var zaten topu topu 3 katlı apartman hepimiz aynı bilince sahip insanlarız ve onlar alırlar yada yardıma gelirler yakın olduğum bir kaç arkadaşımla aynı semtte oturuyoruz onların yardımıda oluyor.Tek başıma olsaydım tabi yine işin içinden çıkarsın ama yanlızlık zor.

doğum yaptıkdan bir hafta sonra annem gelebildi 1 haftalığına ve önce ve sonrasınla kuzumla birlikde yanlızdık
çok yoruluyorum uykusuz kalıyorum ama meleğim için değer diyorum kimseyede kırılmıyorum
kuzumu kendim büyütme fırsatım oldu işde kimse karışmadı ve artık karıştırmamda
eşimden Rabbim razı olsun yetişemediğim yerlere o yetişdi bazen evi toparladı ben ceylini uyuttum bazen yemek yapamadım kahvaltılıklarla geçiştirdik hiç şikayet etmedi

bu konuda çok üzgünüm.kendime acımayayım diye hiç düşünmemeye çalışıyorum.anneleriyle bağları kuvvetli olanlar ,eşlerinden yardım görenler çok şanslısınız ne diyim.yav bu ne biçim konu başlığı akşam akşam üzdünüz beni ve benim gibileri

:çok üzgünüm:
bu konuda çok üzgünüm.kendime acımayayım diye hiç düşünmemeye çalışıyorum.anneleriyle bağları kuvvetli olanlar ,eşlerinden yardım görenler çok şanslısınız ne diyim.yav bu ne biçim konu başlığı akşam akşam üzdünüz beni ve benim gibileri

:çok üzgünüm:benneyaptımki

benim annem doğumdan 1 hafta önce geldi memleketen 1 ay durdu sonra gitmek zorunda kaldı.allah annemden razı olsun elimi soğuk suya bile sokmadı.çok güzel baktı bana gece yanımda yattı.ama ben psikolojik olarak çok iyi değildim çok üzdüm onu.anne beni affet.
kaynanama gelince hem annemi hem kızımı kıskandı.lohusa yatağında beni bıraktı annemle tartıştı koydu gitti.annem gittikten sonra gelmeye başladı.onu hiç affetmiyorum.allah bildiği gibi yapsın.çünki durduk yere saçmaladı.
şimdi ise yalnızım.arada kaynanam gel,yo yine.ama gelmesini hiç istemiyorum.hoş çokta yüz vermiyorum.iyiki eşim var.o dünyanın en iyi insanı

kizlar bende normal dogum yaptim ama bulgaristanda ve burdaki hastaneler de normal dogum yapsanda hemen salmiyolar bir hafta kaliyon hastanede ben normal dogum yaptim bir hafta hastanede kaldim 2 hafta kendime gelemedim dikislerimden dolayi yuruyemiyodum cok aciyodu ve benim ailemin hepsi tr de yasiyo ve erkek kardesimin dugunu vardi gidemedim esim gitti ve ben yanlizdim bide kaynanam kalkmis benim yanimda olacagina neymis oda dugune gidicekmis her neyse tabi insanin yaninda birisi olmasi cok iyi ama olmayinca napican kaynanam birde calismayada baslamisti hep yanlizdim hicte korkmadim her seyi yaptim..

benimde annem uzağımda kayınvalidem yakınımda olmasına rağmen gelmiyor yine annem geliyor uzakta olmasına rağmen. Allah başımızdan eksik etmesin annelerimizi doğurup büyüttükleri yetmiyormuş gibi hala kahrımızı çekiyorlar

eşimm.o da öğretmen ve aynı saatte cıkıyoruz hep birlkteyiz ve inanılmaz yardımcı oluyor.
baştan beri böyleydi.ama başta cesareti olmayan babalar oluyormuş,tutamıyormuş filan gaz verme işi size düşüyor, çok iyi yaptın,seni çok seviyor vs.

ben sanırım bu konuda çok şanslı olanlardanım.40 gün annem ve ablam yanımdaydı hiç yalnız bırakmadılar.sonrasında gündüzleri genelde ben anneme gittim.yakın oturduğumuz için.işim olduğunda annem geldi ben işimi yaptım o efeye baktı. şu andada bir kursa gitme zorunluluğum var hafta sonu yarım gün ondada canım annem sabah geliyor ve oğluma bakıyor. o kadar sabırlı ve ilgiliki olmadığım 6 saat boyunca oğlumu üzmemek için devamlı kucağında gezdiriyormuş.çok çok iyi bakıyor.ablamda gelip ortalığı toplayıp gerekirse yemek filan yapıyor.daha ne diyim.onlar benim herşeyim.:asigim:Şeniztabi eşimide unutmiyim.bir tanedir.onları çok seviyorum...a.s.

bende çok şansızım bu konuda 2 yavrum var 2side küçük. biri 3buçuk digeri 1 yaşında annem bakmak bir yana 2 saat bıraksam 40tane laf ediyor. annem çok kırgınım. Allah saglıgını bozmasın hep iyi olsun fakat bana hiçne yardımı oldu nede destegi. ablam desen yine aynı 2 çocugumdan sonra toplasan 4 kere ancak gelmiştir. hep kendini düşünür saolsun çok zor günler geçirdik 2 küçük çocuga bakmak zor ikiside ilgiye sevgiye muhatç oldugu için. hiç dinlenme imkanımız yok daha yeni yeni biraz küçük oglumuzun uyku düzeni yoluna girdi azda olsa rahatladık. hep arkadaşlarım yardıomcı oldular saolsunlar. arada sırada k.validem baktı büyük ogluma adı bakmaksa işte çocuk geldiginde heryeri pislik içinde k.valide çok dagınık ve pis malesef. ama yinede annem gibi bakamam demiyo annem onu bile demiyo.çok zor insanın ailesinin böyle olması. annem o kadar yakınımdaki ayrıca. konuyu açan arkadaşa çok tşk ederim uzattım ama. bu durumu en iyi anlayanlardan biriyim 2.küçük çocukla yalnız kalmanın ne demek oldugunu birde eşim tabi saolsun iyi ki var

Back