Bebek Beslenmesi Bebeğini yakın tarihte süten kesenler.acilllllllllllllllllllllll

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ZARUTEL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
284
12
68
İstanbul
Kızım 16.ayına yeni girdi.bu gün kızımı sütten kesmemin ilk günü.şimdi gece uyanınca ona ne vereceğim.sabaha karşı uyanıyor o saatte mi kahvaltı yapacak.yoksa onu kahvaltıya kadar tok tutacak bişey mi vereyim.ne veriyorsunuz siz.bu arada biberon emzik emmiyor.

Ablamda yeni biraktirdi cnm ortalama auni aydalar bi iki gece aglamis biraz sonra unutnus
Bizim kiz annesini birakti biberona alisti simdinuyku arasinda biberinla sut icip uykuya devam ediyor
Gun icindede hep ivir zivir verdi aklina geldikce
Iki arkadasinda viks surdu emmeknistemedi

Su bi iki geceyide atlatirsamiz tamamdir
Ablam.biraktirinca cok rahat etti ozellikle gece

ablamda yeni biraktirdi cnm ortalama auni aydalar bi iki gece aglamis biraz sonra unutnus
bizim kiz annesini birakti biberona alisti simdinuyku arasinda biberinla sut icip uykuya devam ediyor
gun icindede hep ivir zivir verdi aklina geldikce
ıki arkadasinda viks surdu emmeknistemedi

su bi iki geceyide atlatirsamiz tamamdir
ablam.biraktirinca cok rahat etti ozellikle gece

teşşekür ederim.biberon almıyoo ne vereceğim ben.

canım ben bıraktıralı 2 hafta oldu.18 aylık kızım,biberon ve emzik hiç almadı,memede uyur gece meme diye uyanırdı.
iki sefer denedim,birincide memlekette ailemdeydim kalabalık ortam,yeğenler,bahçe v.s oyalanır aklına gelmez dedim ama
bir gece o kadar ağladı ki dayanamadım.o dönem hiçbirşey kullanmadım,tiksindirme travma yaratıyomuş bebekte.
sonra eve döndük,ben tekrar karar adım ve sabır taşı aldım aktardan.önceleri emzirme sayısını azalttım,gündüzleri
meme dedikçe tamam vericem ama önce .....yapalım ya da .....bakalım filan diye oyaladım,her istediğinde vermedim yani,
gece vermeye devam ettim,uyuturken ve uyku arasında.Sonra gündüzleri telkinlere başladım ya sen kocaman abla oldun boşver memeyi filan,tabi kızıyodu istiyodu daha da seyrelttim gündüz seanslarını sonra sabır taşını sürdüm isteyince meme çok pis kızım
daha sonra vereyim filan dedim,benimki birini emerken diğerini açıp oynardı sıkardı filan,ben de sıkma derdim sürekli.açtım bak dedim sıkıyosun ya hep pislik çıkıyo artık içinden,garip garip baktı ağzna aldı ve iğrendi.dilini bir silişi vardı eliyle gülsem mi ağlasam mı bilemedim.ama dediğim gibi çok seyrelttiğim için gündüz olayını bıçak gibi kesmedik yani travmalık bir olay olmadı tiksindirme işi.
sonra gece memede uyutmayı bıraktırdım,acı kızım pis hatırlasana kaka yapmış meme diye, açıp bakıyodu e e deyip kapatıyodu ağlıyodu kucağımda gezdirerek uyuttum hep,battaniyesiyle silmeye çalışıyodu insan kıyamıyor da ama napacan mecbuuur :)...
neyse en korktuğum kısmı gece uyanmalarıydı zaten,ona birkaç gün daha devam ettim,benim içinde iyi oluyodu çünkü biriken sütümü
boşaltıyodum seyrek emzirdiğim için de süt üretimi yavaş yavaş azaldı zaten, çok göğüs ağrısı çekmedim bir gece çektim onda da koşa kşa gidip uyuyan kızımın ağzna dayadığımı hatırlıyorum,uyuyamadım ağrıdan napiyim,şıpır şıpır akıyodu verirken. sonra gece uyanmalrı kendiliğinden seyrelmeye başladı.uyanıp meme diye ağlayınca kızım meme pis ben sana süt vereyim dedim daha çok kızdı.
yine kucağımda voltayla uyuttum,ağlaya ağlaya daliyor uykuya.sonra su vermeyi denedim onu kabul etti.ve tamamen kestik,ortalarda meme e e diye dolandı bir zaman.şimdi beraber yatıyoruz o dalınca ben kalkıyorum.çok uzun oldu canım ama detaylı yazmak istedim.umarım yardımcı olur.

canım ben bıraktıralı 2 hafta oldu.18 aylık kızım,biberon ve emzik hiç almadı,memede uyur gece meme diye uyanırdı.
Iki sefer denedim,birincide memlekette ailemdeydim kalabalık ortam,yeğenler,bahçe v.s oyalanır aklına gelmez dedim ama
bir gece o kadar ağladı ki dayanamadım.o dönem hiçbirşey kullanmadım,tiksindirme travma yaratıyomuş bebekte.
Sonra eve döndük,ben tekrar karar adım ve sabır taşı aldım aktardan.önceleri emzirme sayısını azalttım,gündüzleri
meme dedikçe tamam vericem ama önce .....yapalım ya da .....bakalım filan diye oyaladım,her istediğinde vermedim yani,
gece vermeye devam ettim,uyuturken ve uyku arasında.sonra gündüzleri telkinlere başladım ya sen kocaman abla oldun boşver memeyi filan,tabi kızıyodu istiyodu daha da seyrelttim gündüz seanslarını sonra sabır taşını sürdüm isteyince meme çok pis kızım
daha sonra vereyim filan dedim,benimki birini emerken diğerini açıp oynardı sıkardı filan,ben de sıkma derdim sürekli.açtım bak dedim sıkıyosun ya hep pislik çıkıyo artık içinden,garip garip baktı ağzna aldı ve iğrendi.dilini bir silişi vardı eliyle gülsem mi ağlasam mı bilemedim.ama dediğim gibi çok seyrelttiğim için gündüz olayını bıçak gibi kesmedik yani travmalık bir olay olmadı tiksindirme işi.
Sonra gece memede uyutmayı bıraktırdım,acı kızım pis hatırlasana kaka yapmış meme diye, açıp bakıyodu e e deyip kapatıyodu ağlıyodu kucağımda gezdirerek uyuttum hep,battaniyesiyle silmeye çalışıyodu insan kıyamıyor da ama napacan mecbuuur :)...
Neyse en korktuğum kısmı gece uyanmalarıydı zaten,ona birkaç gün daha devam ettim,benim içinde iyi oluyodu çünkü biriken sütümü
boşaltıyodum seyrek emzirdiğim için de süt üretimi yavaş yavaş azaldı zaten, çok göğüs ağrısı çekmedim bir gece çektim onda da koşa kşa gidip uyuyan kızımın ağzna dayadığımı hatırlıyorum,uyuyamadım ağrıdan napiyim,şıpır şıpır akıyodu verirken. Sonra gece uyanmalrı kendiliğinden seyrelmeye başladı.uyanıp meme diye ağlayınca kızım meme pis ben sana süt vereyim dedim daha çok kızdı.
Yine kucağımda voltayla uyuttum,ağlaya ağlaya daliyor uykuya.sonra su vermeyi denedim onu kabul etti.ve tamamen kestik,ortalarda meme e e diye dolandı bir zaman.şimdi beraber yatıyoruz o dalınca ben kalkıyorum.çok uzun oldu canım ama detaylı yazmak istedim.umarım yardımcı olur.

canım yazın içim teşekkür ederim.bende artık meme diye peşimden ağlamsı olur olmaz yerde meme çıkarıp sıkması istemesi artık beni bunaltı+işime de dönmek istiyorum.ben dün birden kestim.gece uyumadan güzel bi çorba içirdim ekmek doğrayarak.gece 4-5 defa uyandı kıyameti kopardı.oyun oynadın su verdim sustu.ama çok zor dayanamıyorum fakat kararlı olmak lazım.sabah hemen kahvaltı hazırladım yumurta yedi....hala mızmız bakalım ne yapacağız.........bu gün 2. Gün:)

canım yazın içim teşekkür ederim.bende artık meme diye peşimden ağlamsı olur olmaz yerde meme çıkarıp sıkması istemesi artık beni bunaltı+işime de dönmek istiyorum.ben dün birden kestim.gece uyumadan güzel bi çorba içirdim ekmek doğrayarak.gece 4-5 defa uyandı kıyameti kopardı.oyun oynadın su verdim sustu.ama çok zor dayanamıyorum fakat kararlı olmak lazım.sabah hemen kahvaltı hazırladım yumurta yedi....hala mızmız bakalım ne yapacağız.........bu gün 2. Gün:)

rica ederim canım sen şanslısın ama, çorba yumurta filan yiyor seninki maşallah,bizde bunların hiçbiri yoktu.hele gece yatmadan hayatta yemez.senin işin daha kolay olacak 1-2 güne biter bu iş.Allah yardımcın olsun.

rica ederim canım sen şanslısın ama, çorba yumurta filan yiyor seninki maşallah,bizde bunların hiçbiri yoktu.hele gece yatmadan hayatta yemez.senin işin daha kolay olacak 1-2 güne biter bu iş.allah yardımcın olsun.

inşallah; çok mızmız sürekli ağlamak için sebep arıyo çok mutsuz.inşallah düzelir.2. Günüm çok yorucu geçti sabahtan beri hiç bir iş yapmadım,sürekli ağlıyoooo. Komşulara bile gittim unutsun diye...........

inşallah; çok mızmız sürekli ağlamak için sebep arıyo çok mutsuz.inşallah düzelir.2. Günüm çok yorucu geçti sabahtan beri hiç bir iş yapmadım,sürekli ağlıyoooo. Komşulara bile gittim unutsun diye...........

gelişmeler nasıl?bırakabildiniz mi memeyi?ben de bıraktırmayı düşünüyordum hatta konu bile açtım ama cevap yazan olmadı .konunuzu görünce atladım hemen.biraz bahseder misiniz nasıl geçiyor bu süreç?

gelişmeler nasıl?bırakabildiniz mi memeyi?ben de bıraktırmayı düşünüyordum hatta konu bile açtım ama cevap yazan olmadı .konunuzu görünce atladım hemen.biraz bahseder misiniz nasıl geçiyor bu süreç?

ben sana baştan anlatayım....:)gösüne onu bunu sür diyorlar ya ben öyle yapmadım.biraz iğrenç ama sakız üstüne biraz saç koydum.ve bisimillah dedim başladım.meme istedi kaka olmuş.pis olmuş dedim.ağladı istemedi oyun oynadık falan gündüz hiç meme vermedim.3 gece emzirdim 1 er defa.göğüs ağrısıda çekmedim.ilk gece çok zor oldu gece uyandı meme kaka olmuş dedim ağladı gece kalkıp oyun oynadık...ellerinde parfümlerim öyle yattı.ilk gün sakızı istediğim zaman takıp çıkarabiliyordum.her istediğinde gösterdim.oda kaka dedi ama ağladıda.gece boyunca 3-5 defa uyandık.2.gün hiç bir iş yapmadım hep oyun oynadık eşim dışarı çıkardı falan.2. Gün artık memeyi hiç göstermedim.ilk gün ne kadar istedi ise göstermiştim.( sakız pratik oluyo)yorucu idi ama 2.gün gece o uyanmadan ben 1 biberonda süt verdim.sadece 1 defa uyandı.3.gün artık daha uysal oldu çok şükür çilemiz bitti.artık yemek yiyor.memede yatıyordu şimdi ayağımda sallıyorum.zor oldu ama alıştırdım.11 ve 4 te düzenli uyuyoruz.merak ettiğiniz bişey varsa sorabilirsiniz.

Back