Bebeğini sadece mama ile besleyen var mı ?

Sütüm olmadığı için sadece mama veriyorum 1 buçuk aylık ama doymuyor sürekli istiyor. Verene kadar susmuyor. Fazla kilo almasından korkuyorum. Benim gibi olan var mı aranızda yada daha önce çocuğunu sadece mama ile büyütmüş olan?
Bir süre meme ve mama ile gittik biz çocuğumda. Çünkü erken doğdu kuvozde kaldı çenesi zayıftı memeyi zor tutup zor emiyordu o yüzden sütüm de bir türlü cogalamiyordu sagsam bile. Zayıf olduğu için de kalori alması gerekiyordu. 7 aylık olana kadar meme+mama şeklinde ilerledik. Daha sonra hep mama olarak devam ettik. Mama kullanirken çok yoğun kilo almamasina dikkat etmelisiniz. Ek gıdaya geçene kadar ayda Max 1 kilo kuralına uymustuk biz doktorumuzun takibiyle. Çünkü mama ile çok kilo alımı obeziteye neden olabilir. Anne sütünde böyle bir kural yok. Sizde ml olculerine dikkat ederek ilerlerseniz hiç bişey olmaz. Bu arada sütüm yok diye de üzülmeyin bazen olmuyor işte napalim. Gene sağlıklı ve güçlü oluyorlar. Kolaylıklar ve sağlıklı günler diliyorum bebeğinizle size 🙏🏻

Bu arada gaz sancisindan dolayı en baştan itibaren biz sma confort kullandık 6 aylık olana kadar biraz daha iyi gelmişti optipro ya göre. 6 aydan sonra 2 yaşı geçene kadar da optiproya geçtik sonra da mamayı kestik zaten. Belki gazdır. Ne mama kullaniyorsunuz bilmiyorum ama bu tarz özel mamalardan kullanabilirsiniz.

Sütüm olmadığı için sadece mama veriyorum 1 buçuk aylık ama doymuyor sürekli istiyor. Verene kadar susmuyor. Fazla kilo almasından korkuyorum. Benim gibi olan var mı aranızda yada daha önce çocuğunu sadece mama

Son düzenleme:
Sütüm olmadığı için sadece mama veriyorum 1 buçuk aylık ama doymuyor sürekli istiyor. Verene kadar susmuyor. Fazla kilo almasından korkuyorum. Benim gibi olan var mı aranızda yada daha önce çocuğunu sadece mama ile büyütmüş olan?
Ben süt ve mama ile besliyorum doğduğundan beri sütüm yetmiyor çünkü şu an 2 aylık ve 1.5 aylıktan beri 120 ml içiyor bazen daha da fazla doktor ne kadar istiyorsa o kadar vereceksin dedi sıkıntı yok bence çok değil fazla gelince bitirmiyor zaten

Doyana kadar ver canım. Benim bebeğim de hep tam tersiydi. Emmek istemez. Mama istemez. 30 ml, 60 ml zorla ağlatarak verirdim. Hep minik ilerledi hep… şimdi 11 aylık olacak. Kaç doktor gezdik. Hepsinin dediği “ aç olan cocuk zaten durmaz. Ağlar. Sen teklif et. Olduğu kadar. Hepsinin yapısı farklı. Bunun da yapısı bu. Yapacak bir şey yok “ dediler hep… gerçekten de öyle. Doymuyorsa kimseyi dinleme. Ver yani. Bana da vermiyorum diye kızarlardı. İşte sen yedirmiyorsun yapmıyorsun bilmem ne. Ah bir bilseler 2 ölçek mamayı yedirebilmek için 1 saat ne uğraşlar verdiğimi… zorlayarak yedirirdim arkadan cocuk kusardı. Almazdı yani. Fazla olsa cocuk kusuyor. Hem de öyle böyle değil. Fışkırarak kusar her yeri batırırdı. Zorlamasam yemez, zorlayıp versem kusar çıkarırdı… seninki yiyen bir cocuk. Ver. 1 ay bir dene. Bir bak bakayım aşşırı bir kilo alımı, obezlik durumu olacak mı ? Kuzeniminki de durmazdı çok ağlardı. Cocuk baktılar obez olacak. Misal 5 ölçek içmeden susmuyor mu, 4 ölçek mama katıp 5 ölçek su katıyorlardı. 1 ölçek suyla mideyi şişiriyorlardı yani çok kilo almasın diye… bence 1 ay doyana kadar normal ver. Obezlik durumu olmazsa öyle götürürsün. Baktın obez olacak gibi. O zaman içmesi gerekeni tam verip, fazla istediği miktarı sadece su olarak eklersin…. Ama kesinlikle çocuk doyana kadar ver yani şimdi hiç yok yere ağlatma. Zaten kilo alsa da yarın obur gun diş döneminde kilo veriyorlar. Hastalık zamanlarında veriyorlar. Yürümeye başlayınca, hareketlenince veriyorlar… daha çok küçük. Hiç kutunun arkasına aldanma. Kimse ona göre beslemiyor bebeğini. Herkes bebeği ne kadar yiyorsa o kadar hazırlıyor ona emin ol. Bugün bizler hepimiz aynı ölçüde mi yiyoruz ki bebeklerden aynısını bekleyelim ? Kutu arkasındaki ortalama değerler. Hiç ona aldırma

Sutunuzun gelmesini saglayabilirsiniz aslinda, bu arada 120 ml mama cok. 90'a dusurun onu, yani 90 ml su 3 olcek mama
Zaten o asagi yukari 100-110 ml mama eder. Siz 120 ml hazirlayarak ortalama 140 ml mama elde ediyorsunuz.

Neyse sehrinizdeki sehir hastaneleri ya da egitim araştırma hastanelerinde emzirme ve relaktasyon klinigi olmali oraya basvurun sutunuzun gelmesini saglarlar.

Dogumdan sonra hic mi sutunuz gelmedi?

He ya 120 benim bebek tek öğünde yeri geliyor 120 içmiyor çok aç olursa daha yeni 160 170 anca oldu 6 aylık😅 şaşırdım
10 aylik 3 ögün ek gida aliyor 120 ml iciyor extra biz 120 ml yi hicbir zaman asmadik

120 bana da çok geldi. 1.5 aylıkken 60 a geçmiştim diye hatırlıyorum. Açlıktan olduğuna emin misiniz? Bir de 120 yi içti bu ağlama ne kadar süre sonra oluyor

1,5 aylık bebek 120 ml mi içiyor ?
Bi yanlışlık olmasın . 2 saatte bi acıkması normal bu arada.
14 aylık bebeğim var emziriyorum keşke arada mama verseydim de biberonla içseydi en azından geceleri eşim yada annem verirdi . Bu şekilde sadece sizsiniz ..!

bence sen kutuyu yanlis anlamissin mümkün degil
kutuya 1 aylik 120 mi yaziyor yapma Allah askina 30 za 1 kasik düsüyor benim kizim ek gida aliyor 120 ml iciyor extra seninki daha kücük en fazla 60 ml icer birde kimse vermemis aa biri yazmis ben vermedim bu kadar verilmez bu kadar cok
8 aylık şuan. 120 ve 150 içiyor. O zamanlar 60 bile zorla veriyordum onuda içmiyor du

X