- 12 Kasım 2023
- 210
- 180
- 30
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
2 saatte bir 120 veriyorum ama bitince ağlıyor hep kutuda ayına göre 120 ml yazıyorKac ml veriyorsunuz? 1.5 aylik bebek ya gazdan ya da acliktan aglar. Belki verdiginiz ml miktarini arttirmalisiniz.
Ben mama ve sut karisik verdim. Bende de ayni korku vardi ama cocugunuzda ac ise mecbur vereceksiniz. Korkmaya gerek yok bence
Tamam 2-3 saatte bir acikiyorlar zaten. Ben 120 ml o donem vermedim hic ama dedigim gibi sut mama karisik verdim hep. Belki gaz agrisidir. Gaz agrisi olma olasiligi cok yuksek. Emzik vermeyi denediniz mi?2 saatte bir 120 veriyorum ama bitince ağlıyor hep kutuda ayına göre 120 ml yazıyor
Emzik sürekli ağzında zaten onla avutuyorum gaz ağrısı olmadığını sürekli aranmasından anlıyorum elini ağzına götürüyor ağlama krizine giriyor masaj falan yapıyorum yok. Mamayı verene kadar susmuyor. Emzirememek çok zormuş çok yoruldumTamam 2-3 saatte bir acikiyorlar zaten. Ben 120 ml o donem vermedim hic ama dedigim gibi sut mama karisik verdim hep. Belki gaz agrisidir. Gaz agrisi olma olasiligi cok yuksek. Emzik vermeyi denediniz mi?
Emzirmek de çok yoruyor, hiç stres etmeyin kendinize hepsinin başka derdi var. Benim bebeğim de gecede 10 sefer kalkıyor emmek için emzirmekten yoruldum mama vereyim mi diye başlık açtım burayaEmzik sürekli ağzında zaten onla avutuyorum gaz ağrısı olmadığını sürekli aranmasından anlıyorum elini ağzına götürüyor ağlama krizine giriyor masaj falan yapıyorum yok. Mamayı verene kadar susmuyor. Emzirememek çok zormuş çok yoruldum
Doyana kadar vereceksin. Ağlaması bitmiyorsa baska bir sorunu vardır.Sütüm olmadığı için sadece mama veriyorum 1 buçuk aylık ama doymuyor sürekli istiyor. Verene kadar susmuyor. Fazla kilo almasından korkuyorum. Benim gibi olan var mı aranızda yada daha önce çocuğunu sadece mama ile büyütmüş olan?
Aslinda ben size birsey diyeyim bir sure sonra mama ile beslemek cok daha kolay olacak. Bende ikiz var. Gece uyandiklarinda mama veriyorum biberonla. Onlar icerken ben uyuyakaliyorum. Ayrica esinizde besleyebilir bebeginizi bu sekilde. Emzirememek bana bir tek psikolojik olarak zorluk cikarmisti. Sucluluk hissetmistim.Emzik sürekli ağzında zaten onla avutuyorum gaz ağrısı olmadığını sürekli aranmasından anlıyorum elini ağzına götürüyor ağlama krizine giriyor masaj falan yapıyorum yok. Mamayı verene kadar susmuyor. Emzirememek çok zormuş çok yoruldum
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınızAslinda ben size birsey diyeyim bir sure sonra mama ile beslemek cok daha kolay olacak. Bende ikiz var. Gece uyandiklarinda mama veriyorum biberonla. Onlar icerken ben uyuyakaliyorum. Ayrica esinizde besleyebilir bebeginizi bu sekilde. Emzirememek bana bir tek psikolojik olarak zorluk cikarmisti. Sucluluk hissetmistim.
2 saatte bir de acikmasi cok normal ayrica. Siz verin mamasini bazi donemler daha sik acikiyorlar. Kilolu olmuyorlar ayrica merak etmeyin.
Ben de sizin gibi endiseliydim bazi donemler cok mama iciyorlardi. Korkuyordum ama korktugum gibi olmadi hic
Kutuda öyle yazıyor ama120 ml cok ya 1,5 aylik bebek icin
Sütüm olmadığı için sadece mama veriyorum 1 buçuk aylık ama doymuyor sürekli istiyor. Verene kadar susmuyor. Fazla kilo almasından korkuyorum. Benim gibi olan var mı aranızda yada daha önce çocuğunu sadece mama ile büyütmüş olan?
Benim kızımda doğduğundan beri hiç anne sütü emmedi sagıp verdim 2 ay ama kesildi oda mamayla devam ettik 120 ml ile doyuyordu gaz olduğundan ağlıyordu o sebeple ağlıyor olabilir canım :)Emzik sürekli ağzında zaten onla avutuyorum gaz ağrısı olmadığını sürekli aranmasından anlıyorum elini ağzına götürüyor ağlama krizine giriyor masaj falan yapıyorum yok. Mamayı verene kadar susmuyor. Emzirememek çok zormuş çok yoruldum
bence sen kutuyu yanlis anlamissin mümkün degilKutuda öyle yazıyor ama
Benim bebegim 3 aylik oldu daha yeni ayni seyi yasamisiz benimkide 3. Haftasinda 120 ml iciyordu cok mama ictigini dusundu herkes azalt dediler 6. Haftaaina kadar 60 ml vermeye calistim ama 1 saatte bir agliyordu ve aglamasini asla durduramiyordum en son bi akrabamin hemsire arkadasi gelmisti bize bu cocuk doymamis bebegim ondan agliyor dedi 6 haftalik cocuga 120 cok dediler diyince sen dinleme kimseyi her bebegin bunyesi farkli eger kusmuyorsa doyur cocugu dedi dinledim aciktigini anladigimda veriyordum mama cok ictigi icin gazi oluyordu fazlaca ama 3. Aya girer girmez gaz sorunumuz bitti ve iki haftadir 3-4 saate bir 150 ml mama yetiyor eskisi gibi aglamiyor senin bebisin 3. Aya gelene kadar ya acliktan ya gazdan hep aglayacak bunun bi cozumu yok ama en azindan mama yiyince bi yarim saat sakinlesiyodu benim minik azaltmaya calismana gerek yok cunku gaz gecince doydugu kadar yiyecek fazlasina gerek kalmayacak icin rahat olsun bende kafayi yemistim arastirmaktan az mi cok mu diye yoluna giriyor sen acikinca yap ver mamasini bak obez degiliz 3 aylik 6.5 kilo gayet olmasi gerektigi gibi kendini uzme az kalmis gazdan kurtulmanaSütüm olmadığı için sadece mama veriyorum 1 buçuk aylık ama doymuyor sürekli istiyor. Verene kadar susmuyor. Fazla kilo almasından korkuyorum. Benim gibi olan var mı aranızda yada daha önce çocuğunu sadece mama ile büyütmüş olan?
Doktoruma sordum ne kadar içebiliyorsa ver dedi. anne sütünün miktarını ölçerek mi veriyorlar çocuk doyana kadar memede kalıyor mamayı da sen kısıtlamamazsın dedi. Herkes farklı bişey söylüyor şaştım vallaaslinda doktora sorsaniz daha iyi benim bebegim 6 aylik 120 ml iciyor maks 150 iciyor daha kucuk bebis aranma refleksi muhtemelen ac oldugu icin degildir adi uzerinde refleks yanagina dokunsaniz bile aranacaktir gaz sancisi cekiyor olabilir mama icerken de rahatliyor o yuzden istiyor olbilir ilk birkac ay sikintili oluyor sonra oturuyor rayina en iyisini doktorunuz bilir. benimki 120 ml iciyor dedigim gibi 6 aylik bana az veriyorsun diyenler oldu ama bebegim 8 kilo masallahi var bebekten bebege degisiyor
Evet ya aynı şeyi yaşamışız. Benim doktor da içebildiği kadar ver dedi. Ama herkes çok diyor. Kusmuyor fazla gelse kusardı. Az verince susmuyor. Gazdan ağlamadığını anlıyorum masajlar yapıyorum gazını kolay çıkarıyor ama mamayı verene kadar asla susmuyor. Emen çocuklar meme ister sürekli bu da sürekli mama istiyor belki öyle rahatlıyordur bilmiyorum ama. Emzikle avutuyorum bir süre dayanabildiği kadar sonra susmazsa veriyorum mecbur. Hala sütüm gelsin diye bişeyler yapıyorum başından beri bunla uğraşmaktan hasta olcamBenim bebegim 3 aylik oldu daha yeni ayni seyi yasamisiz benimkide 3. Haftasinda 120 ml iciyordu cok mama ictigini dusundu herkes azalt dediler 6. Haftaaina kadar 60 ml vermeye calistim ama 1 saatte bir agliyordu ve aglamasini asla durduramiyordum en son bi akrabamin hemsire arkadasi gelmisti bize bu cocuk doymamis bebegim ondan agliyor dedi 6 haftalik cocuga 120 cok dediler diyince sen dinleme kimseyi her bebegin bunyesi farkli eger kusmuyorsa doyur cocugu dedi dinledim aciktigini anladigimda veriyordum mama cok ictigi icin gazi oluyordu fazlaca ama 3. Aya girer girmez gaz sorunumuz bitti ve iki haftadir 3-4 saate bir 150 ml mama yetiyor eskisi gibi aglamiyor senin bebisin 3. Aya gelene kadar ya acliktan ya gazdan hep aglayacak bunun bi cozumu yok ama en azindan mama yiyince bi yarim saat sakinlesiyodu benim minik azaltmaya calismana gerek yok cunku gaz gecince doydugu kadar yiyecek fazlasina gerek kalmayacak icin rahat olsun bende kafayi yemistim arastirmaktan az mi cok mu diye yoluna giriyor sen acikinca yap ver mamasini bak obez degiliz 3 aylik 6.5 kilo gayet olmasi gerektigi gibi kendini uzme az kalmis gazdan kurtulmana
Valla konusanlar olucaktir sen takma emzirmeyi birakma tabiki ama sutumu cogaltcam diye hepten strese girip olanida bitirirsin iki hafta agladim ben emziremedigim icin olan sutum de gitti her bebek emmiyor iste olmayinca olmuyor siz emzirebildiginiz kadar emzirin ama kendinizi yipratmayin cok iyi anliyorum sizi insan biberonu kiskanirmi ben kiskandim mamasini esime hazirlatiyordum o kadar diyim ama geciyor siz her seyden once kendi mental sagliginizi dusunun cocuk bakmak psikoloji işi fiziksel kismi bir sekilde halloluyor iyi olmaya olumlu dusunmeye odaklayin kendinizi millet ne hastaliklarla cebellesiyor hastanelerde Allah yardimcilari olsun birak varsin bizimkide mama yesin gonul isterdi bende emzireyim ki cok sevmistim o hissi ama olmadi ne yapalim bak seninki hala emiyormus azda olsa maasallah takma anne olmak zor zanaat ama bununda ustesinden gelecegizEvet ya aynı şeyi yaşamışız. Benim doktor da içebildiği kadar ver dedi. Ama herkes çok diyor. Kusmuyor fazla gelse kusardı. Az verince susmuyor. Gazdan ağlamadığını anlıyorum masajlar yapıyorum gazını kolay çıkarıyor ama mamayı verene kadar asla susmuyor. Emen çocuklar meme ister sürekli bu da sürekli mama istiyor belki öyle rahatlıyordur bilmiyorum ama. Emzikle avutuyorum bir süre dayanabildiği kadar sonra susmazsa veriyorum mecbur. Hala sütüm gelsin diye bişeyler yapıyorum başından beri bunla uğraşmaktan hasta olcam