Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
zuzi tebrik ederim canım .geçmiş olsun
teşekkür ederim. sana da başarılar dilerim:)
senin adina cok sevindim..tebrik ederim canim...darisi basimiza..
sağol canım. sizlere de kolay doğum nasip etsin:)
merhaba kızlar. ben de mayıs annesi oldum. 28 mayıs normal doğumla kızımı kucağıma aldım. 38+2 günlük doğum yaptım. haziranın 8, 9 unda bekliyorduk kızımızı ama aceleci çıktı bizim kız. gece 12 gibi sancım başladı, ama ben bu sancıları yalancı sandım. 4 e kadar 15 dk da bir oluyordu sonra da 7, 8 dakikada bir olmaya başladı.hastaneyi aradık, 38 haftayı aşmışsa normal doğum başlamıştır yalancı sancı değil hemen gelin dediler. 5'te hastanedeydik.yarım saat nst'ye bağladı, sonra alt muayenesi yaptı. ben hastaneye gelene kadar 8 sm açılmış. doktor da "süper 8 sm açılmış her an doğum yapabilirsin" diye saat 6 30'ta doğum odasına aldı. geri kalan 2 sm açılması için 3 saat bekledik. o zaman biraz zorlandım, sancılar 2-3 dakikada bir geliyordu ve sancı çekmek biraz zordu. sabah 9:45'te 3520 ağırlığında ve 50 sm boyunda kız bebeği doğurdum. benim açımdan en zor olanı epizyotomiydi. kızım kilolu doğduğu için dikişlerim fazla oldu. keserken hiç bir şey hissetmiyorsun ama dikiş atarken hissediyorsun ve baya acılı oluyor. ilk iki gün zorlandım ama şu an çok rahatım. isteyen herkese allah normal doğum nasip etsin.
ama kızım sarılık oldu ve hastanede 5gün kaldık.buğün evimize geldik. şu an çok iyiyiz allaha şükür.
gelecek annelere tavsiyem: zor olsa bile normal doğumu tercih etmeye çalışın. iki gün sonra normal hayata dönersiniz. ve epizyotomiden (dikişlerden)korkmayın, zordur ama sezeryan dikişlerinden daha iyidir. sancılarınız sırasında hep dolaşmaya, bir şeylerle uğraşmaya çalışın daha kolay atlatırsınız.
herkese kolay doğum ve başarılar diliyorum:) allah sağlıkla bebeklerinize kavuştursun:)
karamsarcım bende sezeryan bu ay sonuna dogru olucam kısmetse ben bebek için penye battaniye aldım sen kalın battanıye olsun yazmıssın ya acaba benımkı az mı gelir yogunbakım soguk oluyor demıssın ya ben epıdurallı olucam ozamn sanırım yogunbakımda yatırılmıyoruz bebegıde zaten önce yenıdogan ünitesıne alıcaklarını söyledıler küveze koyuyorlarmıs biraz sorun olmasada sıcaklıgını korusun diye sonra odaya gönderiyorlarmıs
evet sirf ses icin uzakta aciyorum..ve ise yariyor..sicaklik icin sicak birseyle ayaklarini ve karnini sarmak daha mantikli..makine üfledigi icin belki sorun olabilir..bende eldıven gıydırlmesıne karsıyım belkı ılk gun gıydırırımm ıkıncı gun kesıcem tırnaklarını cunku
ılk gun babaannesı heves eder dıye takıcam :) bırde yuzunu yırtmaması ıcın
verdıgın bılgıler ıcın cok tesekkur ederım yasemın
bu arada bebek agladıgında sac kurutma makınesını açıp sesınımı dınletıyorsunuz ??