Canim sende hamakta uyuttuktan sonra yatagina gotur oyle alisabilirArkadaşlar merhaba 14 aylık bir kızım var kolik ve sürekli ağlayan bir bebekti çok zor uyurdu en son çareyi hamakta bulduk Bu tavana asılanlardan aldık. gerçekten bizi rahatlattı ancak şimdi bir de hamaktan kurtulma derdi var. hamağını çok seviyor ve yalnızca hamakta uyuyor başka türlü asla uyumuyor artık 14 aylık olduğu için hamağa sığmamaya başladı. Ve evde olmadığımız sürece uyutmak imkansızlaştı çünkü sürekli hamağını arıyor. O yüzden ev dışında herhangi bir yerdeysek mutlaka huysuz huzursuz ve uykusuz. Siz hamağı nasıl bıraktırdınız acaba. Ayakta sallamayı vs denedim ama ağlıyor kesinlikle istemiyor.
Canım öyle yapıyorum hamak oturma odasına kurulu gece uyuduktan sonra alıp beşiğinde diğer odaya götürüyorum aylardır böyle ama uyumak istediğinde illa hamak olacak başka türlü ne yapsam da uyumuyorCanim sende hamakta uyuttuktan sonra yatagina gotur oyle alisabilir
Çok ağlayıp yorgun düşer ve emerken uyuyakalır ama kıyamıyorum hiç nasıl yaparım bi de o kadar seviyor ki hamağı kendi kendine içinde zıplıyor hamağı sallıyor o şekildeBirgün sökün
Emiyorsa emerek yatsın
Yada yatağa köyün en son çare sızarak uyur.
Bizimki kırıldı takmadık öyle öyle alışırÇok ağlayıp yorgun düşer ve emerken uyuyakalır ama kıyamıyorum hiç nasıl yaparım bi de o kadar seviyor ki hamağı kendi kendine içinde zıplıyor hamağı sallıyor o şekilde
bebekler nasil uyursa oyle uyanmak ister, farkli bir yerde uyanmak guven problemi yaratir uykudan sogutur. biraz aglamasina sabredip yataginda uyumaya alistirmalisiniz benim fikrimce. zamaninda cok arastirdim cok kafa patlattim bu konularla alakali. benim kizim da memede ya da yanimda uyurdu kiyameti koparirdi besiginde su an butun uykularini kendi kendine besiginde uyuyorCanim sende hamakta uyuttuktan sonra yatagina gotur oyle alisabilir
Peki hamak kırıldıktan sonra ne şekilde uyuttunuzBizimki kırıldı takmadık öyle öyle alışır
Büyüdükçe ağlamaları da büyüyor sanki. Benim bebeğim hiç yanımda uyumadı hatta birkaç kere denedim yanımda uyusun istedim ama yok rahat etmiyor mu neyse artıkbebekler nasil uyursa oyle uyanmak ister, farkli bir yerde uyanmak guven problemi yaratir uykudan sogutur. biraz aglamasina sabredip yataginda uyumaya alistirmalisiniz benim fikrimce. zamaninda cok arastirdim cok kafa patlattim bu konularla alakali. benim kizim da memede ya da yanimda uyurdu kiyameti koparirdi besiginde su an butun uykularini kendi kendine besiginde uyuyor
Ben de geceden mi başlasam diye düşündümgündüz uykusundan başlayarak yeni bir rutin oluşturmak lazım ama sabır isteyen bir süreç. hem zaman açısından hem de çocuğu destekleyebilmek açısından. gündüz uykusunda alıştıktan sonra geceye taşırsınız onu.
her bebegin karakteri farkli oluyor gercektenBüyüdükçe ağlamaları da büyüyor sanki. Benim bebeğim hiç yanımda uyumadı hatta birkaç kere denedim yanımda uyusun istedim ama yok rahat etmiyor mu neyse artık
Çoğu bebek sizinki gibi galibaher bebegin karakteri farkli oluyor gercektenbenimki de butun gun yanimda yatip emsin citini cikarmaz
Canim benim fikrimce bis seyi sevmek ayri birseye takinti haline geitirip vazgecmek ayri senin bunu bile ona enjekte etmen gerek bazen bazi seylerden sevdigi halde vazgecmek buyuk bu olgunluk ve basaridir yani bebek bu ustune cok dusmemek gerek hayat onlar icin yeni basliyor bilemezsin ne konuda guvensiz olacagini bazen yanı basindakine bile guvenmeyebilirbebekler nasil uyursa oyle uyanmak ister, farkli bir yerde uyanmak guven problemi yaratir uykudan sogutur. biraz aglamasina sabredip yataginda uyumaya alistirmalisiniz benim fikrimce. zamaninda cok arastirdim cok kafa patlattim bu konularla alakali. benim kizim da memede ya da yanimda uyurdu kiyameti koparirdi besiginde su an butun uykularini kendi kendine besiginde
Mesela sevdigi bir oyuncagiyla uyuyabilir yada onu ogretmelisin yada al sök hamagi ki gormezse alsiir yokluguna biraz oyle dene olmazsa yine kurulumu yaparsinCanım öyle yapıyorum hamak oturma odasına kurulu gece uyuduktan sonra alıp beşiğinde diğer odaya götürüyorum aylardır böyle ama uyumak istediğinde illa hamak olacak başka türlü ne yapsam da uyumuyor
Tamamen kaldır diyorsunuz yani ben de şey diye düşündüm acaba evde kalsa onunla gün içinde sallasam oynaynatsam ama uyku vakti gelince direk beşğine götürsem belki öyle öyle alışır ne bileyim çok seviyor diye kaldırmaya kıyamıyorumMesela sevdigi bir oyuncagiyla uyuyabilir yada onu ogretmelisin yada al sök hamagi ki gormezse alsiir yokluguna biraz oyle dene olmazsa yine kurulumu yaparsin
14 aylık anlar mı etkili olur mu dersiniz deneyeyimKonusun. Artik buyudugunu hamagin ona kucuk geldigini yakinda hamagin baska bir bebege gidecegini ve kendisinin buyukler gibi yataginda yatmasi gerekecegini soyleyin. 1 2 hafta alisma sureci geçirin en son gun yatakla vedalasin bunun son grcr oldugunu soyleyin. Ve uyuttuktan sonra yatagi kaldirin.
Canim gunduz onunla oynayip uyumazsa bu sefer daha cok bagimli haline gelir sende surekli pesinde aa dustu mu bisi mi oldu deyip pesinden ayrilmayacaksin kendini de dusun biraz psikolojik olarak alismasi gerek onu böylede guclu biri olarak yetistirmen gerek bazen bazi seylerden vazgecmeli ama oype yapmak istersen yap gunduz oynasin yataginda uyusunTamamen kaldır diyorsunuz yani ben de şey diye düşündüm acaba evde kalsa onunla gün içinde sallasam oynaynatsam ama uyku vakti gelince direk beşğine götürsem belki öyle öyle alışır ne bileyim çok seviyor diye kaldırmaya kıyamıyorumonu çok sevdiği bi oyuncağından ayırmak istemiyorum ama onsuz da uyuyabilsin istiyorum. Yani destekli uyuması memede yada ayakta sallayarak uyuyacak olsa bu benim için problem değil ama sadece hamak olunca zorluyor
Doğru belki de hiç bırakmak istemez bu sefer tamamen bıraktırmalıyımCanim gunduz onunla oynayip uyumazsa bu sefer daha cok bagimli haline gelir sende surekli pesinde aa dustu mu bisi mi oldu deyip pesinden ayrilmayacaksin kendini de dusun biraz psikolojik olarak alismasi gerek onu böylede guclu biri olarak yetistirmen gerek bazen bazi seylerden vazgecmeli ama oype yapmak istersen yap gunduz oynasin yataginda uyusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?