4. aydan sonra hareketlenmiştir. Naptınız o durumu? Emzirip koyunca uyanmıyor mu?emzirip yatağına bırakıyorum hep ama gece bir noktadan sonra bütün günün yorgunluğu ile uykuya yenik düşüyorum ve yanıma alıyorum ortalama saat 4'den sonra..o saatten sonra hadi emzirip beşiğine koyayım dediğim de uyanıyor..11 aylık bebeğim ortalama 4. aydan sonra yanıma almaya başladım
Emzirdikten sonra yerine koyamıyorum. Uyanıyor hemen. 1 yaşından sonra hareketlendikçe düşme tehlikesi olmadı mı?Aynı odada farklı yatakta yattı hep. Emzirip uyuyunca koyuyordum. 1 yaş civarı, 15 aylıkken falan, sabaha karşı 2 saat emerdi, o esnada yanıma alırdım.
Yatak, ahşap anne yanı şeklinde, korkuluğu var kenarında. Yanımda yatarken de yatağın orta tarafında yatıyordu.Emzirdikten sonra yerine koyamıyorum. Uyanıyor hemen. 1 yaşından sonra hareketlendikçe düşme tehlikesi olmadı mı?
hayır beslenme dışında hiç uyanmıyordu yenidoğanken de hiç yanımda yatırmadım..4. aydan sonra hareketlenmeden değil de benim uykuya yenik düşmemden kaynaklı yatarak emzirmemden gece 4'den sonra yanımda yatıyor..bunu rutin haline getirdi..sizin ki hep sizinle yattı sanırım4. aydan sonra hareketlenmiştir. Naptınız o durumu? Emzirip koyunca uyanmıyor mu?
Kısa sürüyor hemen uyanmasa da. 4. ayı bitiriyoruz. Zordu. Dönemi geçirmek için fazla kucakta kaldı sanırım. Hastanede de kaldı birkaç gün. Yine kucakta uyudu. 3 ay kadar da bolca kucak vardı. Ben yaptım sanırım bunu. Şimdi taşınacağız. Nasıl, nerde uyutsam işim kolay olur diye sormak istedim. Çünkü çok uyanıyor. Kalk, beşiği aşağıya indirdiğinde al, tekrar yerine koy, kesin uyanacaktır.Yatak, ahşap anne yanı şeklinde, korkuluğu var kenarında. Yanımda yatarken de yatağın orta tarafında yatıyordu.
İlk 5-6 ay yerine koyunca uyanıyordu ama daha sonra uyanmamaya başladı. Tamamen dalsa da mı uyanıyor?
Evet. Hep ikimizdik yatakta. Şimdi ev değiştireceğiz, eşyalar yeni olacak, düzeni değiştireyim diyorum. Dönmek istiyor hep. Çok uyanıyor gece, emmek istiyor. Kucakta olmak istiyor. Nasıl,nerde yatırsam diyorum.hayır beslenme dışında hiç uyanmıyordu yenidoğanken de hiç yanımda yatırmadım..4. aydan sonra hareketlenmeden değil de benim uykuya yenik düşmemden kaynaklı yatarak emzirmemden gece 4'den sonra yanımda yatıyor..bunu rutin haline getirdi..sizin ki hep sizinle yattı sanırım
bu süreçten sonra ayırmak çok zor olacak ama on gün kadar ısrarla yatağına koyarsanız başarırsınız diye düşünüyorum..beşiği önce yatağınızın dibine sonrasında kademe kademe uzaklaştırıp kendi yatağına alıştırabilirsiniz..yani yoruluyoruz mecbur kalıyoruz hastalık vs derken bebeklerimiz bize alışıyor..ikinci bebeğim de birlikte yatmak zorunda olduğum için evimi ayırınca bu yolla önce yatağımdan sonra odamdan ayırdım..odasını ayırırken de yine kısım kısım uzaklaştırma yaptım..zaten bunu memeden kesme dönemin de yaptığım için bir taşla iki kuş vurmuş oldum..Evet. Hep ikimizdik yatakta. Şimdi ev değiştireceğiz, eşyalar yeni olacak, düzeni değiştireyim diyorum. Dönmek istiyor hep. Çok uyanıyor gece, emmek istiyor. Kucakta olmak istiyor. Nasıl,nerde yatırsam diyorum.
Taşındığımız yere yatağımızı, yatağını götürmeyeceğiz. Onu bahane ederim biraz daha dursun diyordum. Erken mi davranayım?bu süreçten sonra ayırmak çok zor olacak ama on gün kadar ısrarla yatağına koyarsanız başarırsınız diye düşünüyorum..beşiği önce yatağınızın dibine sonrasında kademe kademe uzaklaştırıp kendi yatağına alıştırabilirsiniz..yani yoruluyoruz mecbur kalıyoruz hastalık vs derken bebeklerimiz bize alışıyor..ikinci bebeğim de birlikte yatmak zorunda olduğum için evimi ayırınca bu yolla önce yatağımdan sonra odamdan ayırdım..odasını ayırırken de yine kısım kısım uzaklaştırma yaptım..zaten bunu memeden kesme dönemin de yaptığım için bir taşla iki kuş vurmuş oldum..
Evet. Ben de gidince ayırırım diyordum ama süre uzadıkça uzadı. Bebek de büyüyor. En son beraber yatarım diye büyük yer yatağı düşündüm. Kafam karışık.Ilk 2 ay kadar ten tene istiyordu xaten sizin gibi kucağımda uyuttum sonrasında direk kendi park yatağına geçirdim. Park yatak varsa onda uyutun ev taşınırken kalacağınız bir yer varsa da tatil vs gibi bir şeyde de rahat edersiniz. Ne kadar küçükse o kadar kolay alışıyor korkmayın. Öyle de böyle de başlarda mükemmel uyumuyorlar. Bir de ben yenidogan döneminde beyaz gürültü yapıyordum derin olsun uykusu diye, sonraki etaplarda da ee pis pis veya bebekler için klasik müziklerden aciyordum.
Başlangıçta ortalama 5 dk kadar derin uykuda olmuyorlar onu hesaba katın yerini değiştirirken, bir de ben yatak içine koruyucular da almist, onlara alıştığı için onları görünce daha huzurlu hissediyorlar. Kendi odasındaki yatagina alistirirken ilk etapta o koruyucuları kullandım.
Ne kadar geç o kadar zor inanın.
Ben atlayamaz, fıtık bol almam zor olur diye yanımda yatırdım hep. Şimdi ayıramayacağım gibi geliyor yatağı. Yatsam mı ki onunla ya. Çok küçük gibi geliyor hepBebeğimi kendi yatağıma bitişik beşiğine koyuyordum ama gece orada üstüme atlayıp emmeye gelirdi. 2 yaşına kadar böyle devam etti. 2 yaşında bıraktık gece beslenmesini odasını da ayırdık.
Ben atlayamaz, fıtık bol almam zor olur diye yanımda yatırdım hep. Şimdi ayıramayacağım gibi geliyor yatağı. Yatsam mı ki onunla ya. Çok küçük gibi geliyor hep
Hiç kalkamıyorum şimdi. Hep beni istiyor yanında. Ama yapmam gerekenler olacak gelecek aydan itibaren. Nasıl bırakırım onu da bilmiyorum. Odayı ayırmam da, yatağı ayırmazsam, bensiz uyumaya devam ederse pek güzel olur.Benim şahsi fikrim 1 yaş falan ayrılmak için erken olduğu. Herkesin dinamiği farklı oluyor ama ben beraber yatmayı seviyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?