Ben de 28 haftalık dünyaya getirdim oğlumu geçen yıl.Ve Ekim ayından başlanarak 6 ay süreyle synagis adlı aşıyı yaptırdık.Çok sağlıklı bir kış geçirdi.Kesinlikle yaptırmanızı öneririm.Çünkü ilk yıl çok iyi korunmaları gerekiyor,hiç hastalanmamalılar.Göz gelişimleri için bile gerekli bu.
Oldukça pahalı bir aşı ancak devlet ödüyor. Bildiğim kadarıyla 50cc 780YTL idi.Ve bebeğin kilosuna göre en son 3x50 yaptırmıştık.Yani 3x780 YTL.Devlet heyet raporu aldığınız taktirde ödeme yapıyor.Geçen yıl bir ara ödemeyi durdurmuştu.Biz ilkini başlatmıştık belki ödemez diye.Sonra çok şükür kanun çıktı ve ayakta tedaviyle de ödemeye başladı.Size tavsiyem bir an önce bir üniversite hastanesinden alın raporunuzu.
Bir de inşallah yoktur ama bebeklerinizde kronik akciğer rahatsızlığı varsa ikinci yılınızda da kış aylarında kullanmanız gerekiyor.
Merhabalar benim oğlum 29 haftalık doğdu.3.09.2013 te 1 kg doğdu 4.11.2013 te küvezden çıktı.doktorumuzda bu aşıyı yapmamız gerektiğini söyledi.ama malesef bu yıl devlet yeni kanun çıkartmış 28 haftalık olanlara sadece rapor veriliyormuş haberiniz olsun.ben rapor çıkarmaya çalıştım ama malesef olmadı.
Merhaba benim oğlum 03.09.2013 tarihinde İstanbul Çapa hastanesinde prematüre 29 haftalık olarak 1.030 gr doğdu. Aynı gece hastanede boş küvez olmadığından Özel Çapa hastanesine kaldırıldı. 04.11.2013 tarihinde 40 haftalık olarak taburcu oldu. Özel Çapa Hastanesi Aşı takvimine göre 29.10.2013 tarihinde ilk hepatit B aşısı,29.11.2013 tarihinde 2.doz hepatit B aşısı yapıldı.Bu takvime göre de 30.12.2013 tarihinde BCG aşısı yapılması Özel Çapa hastanesi doktoru tarafından önerilmektedir. Aile hekimi BCG aşısının 27.11.2013 tarihinde yapılmasını önermekteydi. Ancak 2. Doz hepatit b aşısının 29.11.2013 tarihinde yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda BCG aşısının en az 1 ay sonra yapılması gerekliliğinden Özel Çapa hastanesi aşı takvimine göre 30.12.2013 tarihinde yapılacak. Bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?