• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bebeğine synagis aşısı yaptıran var mı?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

mehtap3

BERKAY'IN ANNESI
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
1.772
12
158
48
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, bebeğim 28 haftalık doğdu. Henüz 6 ayını tamamlamadığı için grip aşısı yapılamıyor. Bunun yerine Kasım ayından başlanarak 5 ay boyunca her ay Synagis isminde RSV virüsüne karşı bir aşı önerildi. Bu aşıdan yaptıran faydasını görenler var mı?

benim oğlumda 27 haftalıkken dünyaya geldi. bir hafta sonra 5 aylık olacak.Bize de aynı aşıyı yaptırmamız önerildi. Umarım faydası olur çünkü kış aylarında ben çok hastalanırım. kuzuma geçmesi de korkutuyor beni.

Ben de 28 haftalık dünyaya getirdim oğlumu geçen yıl.Ve Ekim ayından başlanarak 6 ay süreyle synagis adlı aşıyı yaptırdık.Çok sağlıklı bir kış geçirdi.Kesinlikle yaptırmanızı öneririm.Çünkü ilk yıl çok iyi korunmaları gerekiyor,hiç hastalanmamalılar.Göz gelişimleri için bile gerekli bu.
Oldukça pahalı bir aşı ancak devlet ödüyor. Bildiğim kadarıyla 50cc 780YTL idi.Ve bebeğin kilosuna göre en son 3x50 yaptırmıştık.Yani 3x780 YTL.Devlet heyet raporu aldığınız taktirde ödeme yapıyor.Geçen yıl bir ara ödemeyi durdurmuştu.Biz ilkini başlatmıştık belki ödemez diye.Sonra çok şükür kanun çıktı ve ayakta tedaviyle de ödemeye başladı.Size tavsiyem bir an önce bir üniversite hastanesinden alın raporunuzu.
Bir de inşallah yoktur ama bebeklerinizde kronik akciğer rahatsızlığı varsa ikinci yılınızda da kış aylarında kullanmanız gerekiyor.

Ben de 28 haftalık dünyaya getirdim oğlumu geçen yıl.Ve Ekim ayından başlanarak 6 ay süreyle synagis adlı aşıyı yaptırdık.Çok sağlıklı bir kış geçirdi.Kesinlikle yaptırmanızı öneririm.Çünkü ilk yıl çok iyi korunmaları gerekiyor,hiç hastalanmamalılar.Göz gelişimleri için bile gerekli bu.
Oldukça pahalı bir aşı ancak devlet ödüyor. Bildiğim kadarıyla 50cc 780YTL idi.Ve bebeğin kilosuna göre en son 3x50 yaptırmıştık.Yani 3x780 YTL.Devlet heyet raporu aldığınız taktirde ödeme yapıyor.Geçen yıl bir ara ödemeyi durdurmuştu.Biz ilkini başlatmıştık belki ödemez diye.Sonra çok şükür kanun çıktı ve ayakta tedaviyle de ödemeye başladı.Size tavsiyem bir an önce bir üniversite hastanesinden alın raporunuzu.
Bir de inşallah yoktur ama bebeklerinizde kronik akciğer rahatsızlığı varsa ikinci yılınızda da kış aylarında kullanmanız gerekiyor.

VErdiğin bilgi için çook teşekkür ederim

Merhabalar arkadaşlar; benim bebeğim de 24 haftalık doğdu aynı aşıyı bize de önerdiler. Fakat yan etkisi oluyor mu acaba??. Lütfen yazın. Teşekkürler...

benim bebeklerimde 33 haftalık doğdu,su an 39 günlükler,yalnız bi tanesi hala kuvezde.ikisinede o ası yapıldı,ilk 3ay önermişlerdi,yalnız sonradan çocuk doktorumuz sonrakileri yapyırmaya gerek yok,28 haftadan önce doğanlara yapılıyo dedi.yani tek doz kalacak sanırım,ama bi zararını hiç dıymadım

Merhabalar,

Benim oglum 28+0 da dogdu. Mart 2012 de dogdugu icin, asinin mevsimi bittigi icin o sira, dogdugunda vurulmamisti. Ama ABBOTT'DA calisan cok yakin bir arkadasimin bilgilendirmesi ile, Ekim 2012 ayi iltibari ile asi yaptirmaya basladik. 5 aylik bir asi bu ve her ay vuruluyor. Her ayki dozu da bebegin kilosu ile belirleniyor. En son Aralik ayinda 3 adet vuruldu ve tanesi 800 tl lik bir asi. Yani Aralik ayi bizim vurdurdugumuz asi bedeli 2400 tl. Neyse ki devlet karsiliyor bu pahali asiyi.

Maalesef Acibadem Hastanesi bizi bu konuda yanlis yonlendirdi. Kendilerinin SSK ile anlasmalari olmadigi icin, bri sekil bu asiya gerek olmadigini, benim oglumun saglik surecinin iyi gittigini soylediler. Ama dedigim gibi asinin sahibi ABBOTT firmasi, ve iceride cocukluk arkadasim var. Cocukluk arkadasim oldugu icin de maddi satis kaygilarindan uzak, saglikli bri bilgi alabildim. Bu asinin premature cocuklarda vurulmasi gerekmektedir. Ozellikle biz 28 hafta oldugumuz icin, cok erken dogum tarihli bebeklerin mutlaka olmasi gereken bir asi. Bu ay icerisinde 4. kez hastaneye gidip, asimizi olacagiz. Ve hic hasta olmadi bebegim su ana kadar. Sadece her ay asi olduktan sonraki hafta icerisinde, hafif burnu akiyor; cunku bildiginiz gibi, asilar mikroplarin seyreltilmis halleri, ve bir sekil vucudu bu sekilde tepki vermekte.

Ben Goztepe Medeniyet Universitesi'nde bu asi icin rapor aldim.

Sizlere en yakin hastaneden raporunuzu almanizi tavisye ederim. (bu asi icin hangi devlet hastaneleri rapor veriyor bilmiyorum)

Sevgilerimle,

Saglikli gunler,

PS. Bu arada bebek kiyafetlerimiz icin, 2.el bolumnde acmis oldugum forumda cicilerimize cok uygun fiyat ile ulasabilirsiniz, hepsi amerika'dan alinmis marka kiyafetlerdir.

Merhaba arkadaşlar,

27+5 'te ani sancıyla normal doğum yaptım ve sonrasında ise birçok sorun yaşadık minik mucizemle. Buradaki yazıları tarayarak umut bulmaya çalışıyordum sürekli. Çok şükür şimdi ufak tefek sorunlarımız kalsa da çoğu güçlüğü atlattık sayılır. Bu yaşadıklarımı ben de prematüre annelere umut olmak amacıyla bir blogta paylaşmaya başladım.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Umarım sizlere ufak da olsa bir ışık tutabilirim. İstediğiniz zaman bana e-mail yoluyla ya da yorum yazarak ulaşabilirsiniz.

Merhabalar benim oğlum 29 haftalık doğdu.3.09.2013 te 1 kg doğdu 4.11.2013 te küvezden çıktı.doktorumuzda bu aşıyı yapmamız gerektiğini söyledi.ama malesef bu yıl devlet yeni kanun çıkartmış 28 haftalık olanlara sadece rapor veriliyormuş haberiniz olsun.ben rapor çıkarmaya çalıştım ama malesef olmadı.

Merhabalar benim oğlum 29 haftalık doğdu.3.09.2013 te 1 kg doğdu 4.11.2013 te küvezden çıktı.doktorumuzda bu aşıyı yapmamız gerektiğini söyledi.ama malesef bu yıl devlet yeni kanun çıkartmış 28 haftalık olanlara sadece rapor veriliyormuş haberiniz olsun.ben rapor çıkarmaya çalıştım ama malesef olmadı.

benim bebeğim 27 haftalık dünyaya geldi ve raporu sorunsuz çıkarttık.Sadece 28 haftalık olanlara yapılması çok saçma, 1kg doğmuş bebeğin, onunda ihtiyacı olduğu çok açık belli.Devlet herşeyi mükemmel yapıyormuş gibi gösteriyor ama alttan alta tüm yasal haklarımızı engelliyor.Çok üzüldüm adına.Sen bebeğini evden çıkarma canım, bu grip aşısına karşı bir aşı.Grip üşütmekten çok, kalabalık ortamlardan alınan virüsle oluşuyor, evine de kimse gelip gitmesin.Hiçkimse bebeğinden önemli değil, daha yeni çıktı, doktor eve misafir kabul etmememizi söyledi dersin, ben öyle yaptım.Küsen küssün, alınan alınsın.Kış süresince korumaya çalış.Allah bebişini sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin

merhaba arkadaslar benım kızımda 27+5 gunluk 22.08.2013 te 1kg dogdu 55 gun kuvezde kaldı bizede rapor cıkardılar sorunsuz şimdi 2. asımızınn zamanı geldı onu yapırcaz bı yan etkısı falan olmadı bebklerınız kac kılo acaba

Son düzenleme:
Merhaba benim oğlum 03.09.2013 tarihinde İstanbul Çapa hastanesinde prematüre 29 haftalık olarak 1.030 gr doğdu. Aynı gece hastanede boş küvez olmadığından Özel Çapa hastanesine kaldırıldı. 04.11.2013 tarihinde 40 haftalık olarak taburcu oldu. Özel Çapa Hastanesi Aşı takvimine göre 29.10.2013 tarihinde ilk hepatit B aşısı,29.11.2013 tarihinde 2.doz hepatit B aşısı yapıldı.Bu takvime göre de 30.12.2013 tarihinde BCG aşısı yapılması Özel Çapa hastanesi doktoru tarafından önerilmektedir. Aile hekimi BCG aşısının 27.11.2013 tarihinde yapılmasını önermekteydi. Ancak 2. Doz hepatit b aşısının 29.11.2013 tarihinde yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda BCG aşısının en az 1 ay sonra yapılması gerekliliğinden Özel Çapa hastanesi aşı takvimine göre 30.12.2013 tarihinde yapılacak. Bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Merhaba benim oğlum 03.09.2013 tarihinde İstanbul Çapa hastanesinde prematüre 29 haftalık olarak 1.030 gr doğdu. Aynı gece hastanede boş küvez olmadığından Özel Çapa hastanesine kaldırıldı. 04.11.2013 tarihinde 40 haftalık olarak taburcu oldu. Özel Çapa Hastanesi Aşı takvimine göre 29.10.2013 tarihinde ilk hepatit B aşısı,29.11.2013 tarihinde 2.doz hepatit B aşısı yapıldı.Bu takvime göre de 30.12.2013 tarihinde BCG aşısı yapılması Özel Çapa hastanesi doktoru tarafından önerilmektedir. Aile hekimi BCG aşısının 27.11.2013 tarihinde yapılmasını önermekteydi. Ancak 2. Doz hepatit b aşısının 29.11.2013 tarihinde yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda BCG aşısının en az 1 ay sonra yapılması gerekliliğinden Özel Çapa hastanesi aşı takvimine göre 30.12.2013 tarihinde yapılacak. Bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.

öncelikle geçmiş olsun, aşıları çapa hastanesindeki doktorunla görüşüp,onun önerdiği tarihte sağlık ocağına yaptırman daha doğru olur, zaten zamanla sağlık ocağı zamanlama yapar ve onlara göre devam edersin.benim de bebeğim çok ufak olduğundan ilk aşıları hastanede, ikinci aşıları sağlık ocağında oldu ama hastanedeki doktorumun önerdiği tarihte oldu.şimdiyse düzene girdi ve doktoruma sormuyorum bile, aile hekimi ne zaman derse o zaman götürüyorum aşıya.allah oğluna sağlıklı uzun ömürler versin

Back