bebegine süt veremeyenler

hilal19

la la la laaaaaa
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2011
5.554
5
108
İzmir
Ben 29+6 günlük erken dogum yaptim cok mucadeleler veren premature bebek annesiyim.yasadiklarimi kisaca ozetlersem dogumdan sonra ilk gece pompayla süt sagmaya basladim ve sasirtici olarak hemen geldi hemsireler fln sezeryanda hmn gelmez cok sanlisin fln dediler fakat aldigim tedavilerden dolay (ülseratif kolit) süt vermen yasak dediler sagdim sagdim döktüm icim aciyarak sonraki günlerde doktorlara yalvardim her gidisimde sordum ama iste cok riskli bebek cok küçük birde nek gecirdiki bu prematurelerde en sik kayip yasanan sindirim rahatsizligi.sonuc olarak kuvozde kaldigimiz hastanede yenidogan yogun bakim doktoru, cocuk dr, cocuk gastrologu ve kendi gadtrologum veremezsin yasak deyince yapcak biseyim kalmadı fakat bebegim yaklasik 40 gün once taburcu oldu cok şükür ve sadece özel mamayla besleniyordu kabızlık problemi yasayinca başka dr a gittik ve o dr mamayi degistirdi anne sütünü keske verseydin dedi içim daglandi resmen artik verebilursin dedi tabi artik ne gelen vardi ne giden yaşadığım uzuntuleri anlatamam.her yerde anne sütü ve öneminden bahsediliyor ne yaptiysam olmadi sutum geri gelmiyor .malt tablet leri, bol su, tahin,komposto, eski kasar, her türden bitki caylari, VS VS akliniza ne geliyorsa denedim ama yok ve bu durum beni cok üzüyor yavrumu daha hic emziremedim üstelik ona o kdr zor kavustumki.
Benim gibi süt veremeyenler varsa konusup dertlesmek istedim

gögsünü tutuyorsa yalancı emzik gibi emsin sabırlı ol ama bir hafta 10 gün emdikçe sütün gelecektir.(bir tanıdığımdan duydum eşimin amcasının hanımı vefat etmiş kızını doğururken,ve hemen evlenmiş gelen kadın kendi çocuğu olmadığı halde kıyamamıs bebeğe gögsünü açmış emzirmiş belli bir süre sonra süt gelmeye başlamış rabbim ne büyüksün demişler) pes etme arkadaşım emzir boş boş da olsa emzir

canım benım bı tanıdıgımda yuksek tansıyondan erken dogum yapmıştı sutu kesılmış tammen emzırıken tekrardan gelmiş bı dene istersen

Cnm bebegim geldiginden beri deniyorum ama biberonla beslenmeye alismis tutamiyyor cok sinirleniyor aglamaya başlıyor onun yerine sagmayi deniyorum ama yok nafile

Cnm bebegim geldiginden beri deniyorum ama biberonla beslenmeye alismis tutamiyyor cok sinirleniyor aglamaya başlıyor onun yerine sagmayi deniyorum ama yok nafile

anladım canım benımde kızıım sureklı emmek istıyo cok uyumadıgı için hep emıyo bırz sutum azaldı çok canım sıkldı kızın nasıl

İyi cok şükür cumartesi kontrolumuz var arada diski problemi oluyor yapinca rahatliyor.gazida var tabi ama genel olarak uslu bi bebek aglamasi fln yok

İyi cok şükür cumartesi kontrolumuz var arada diski problemi oluyor yapinca rahatliyor.gazida var tabi ama genel olarak uslu bi bebek aglamasi fln yok

anladım canım su özel asıyı sgnagısı sordun mu bız pazartesı 2.sıni olduk

anladım canım su özel asıyı sgnagısı sordun mu bız pazartesı 2.sıni olduk

Yok cnm sorcam sizde iyisiniz inşallah
Birde akciğer le ilgili bi asi varmış prematureler icin onu da sorcam

Dün bi emzirme hemsiresine mail attim acaba bana yardimci olcak birileri varmi diye belki profesyonel olarak eve gelip yardimci olanlar vardir .birde süt bankasini arastirdim.sansima kus izmirde acilcakmis ertelenmis

canım bende 34. haftada vüdumda kaşıntılar oldu ürtiker oldum cildiye doktorunun verdiği ilaçlar hiç işe yaramadı testler yapıldı bişey cıkamadı ama ben gece kaşınarak uyanıyodum ve yara olana kadar kaşınıyodu.. sonra rutin kontrol için gittim 16. hafta basında doktorum bana acmısın dedi evet dedim ve oda bana kızım hemen alıyoruz bebeği dedi cocuk doktorunu aradılar cildiyeciyi aradı ufak bi toplantıdan sonra aldılar bebegi cok ta sağlıklı bir bebeğim oldu ama sütüm gelmedi malesef zaten gelsede kortizon kullanmaya başlamıştım 5 - 6 damla geliodu sağdıkça atıyodum. önceden kafama cok takıyodum heran ağlıyodum şimdi prensesim 14 aylık herseyi yolunda emziremeyenler canınızı sıkmayın o iyi olsun yeter...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…