- Konu Sahibi akrepistan
-
Maşallah size Allah bağışlasın yavrularımızı, darısı başıma inşallah. Evet güvenli bağlanmayı duydum ben de, eskilerin söylediklerinin aksini söylüyorlar ben de biraz ona güveniyorum açıkçası.Bebeğine doy doyabildiğine çok çabuk büyüyorlar çünkü kızım üç yaşında ilk altı ay sadece benim kucağımda sakinleşirdi babasında bile on dakikadan fazla durmazdı uyumadığı her an yapışık yaşadık bir yaşına kadar yanında ben yada babası yokken alt katımdaki kayınvalideme bile bırakmadım onun babası yada ben olmadan yalnız kalmasına tahammülüm yoktu şimdi yalnız başına babaannesinde saatlerce kalabilir oynayabilir çünkü bana güveniyor özlediği an ben yanına gidebilirim çok sosyal yedi kralla barışık bir çocuk sosyal bir ortama girdiğinde benden fazlasıyla bağımsız hareket edebiliyor herkesle tanışıp derdini anlatıp muhabbet bile kuruyor bu kendi yaşıtı bir çocuk yada 70 yaşındaki bir yaşlı olsun farketmiyor bebekken çok öptüm çok kokladım nefesinin kokusunu içime çekerdim mis gibi süt kokardı şimdi işi düşmezse kucağıma gelmiyor cadı hala çok öpüyorum ama bebekliği gibi değil çünkü niye beni çok öpüyorsun öpme diyor büyüdü kendi kararları var artık bebekken onca öpüp koklamama rağmen keşke biraz daha çok öpseymişim diyorum doyulmuyorlar çünkü o kadar dip dibe yaşamamıza rağmen bana bağımlı bir çocuk değil bu akşam babasıyla gezmeye gittiler anne sen bekle biz geleceğiz dedi cimcime gelincede çok eğlendik birdaha sende gelirsin üzülme diyor daha çok taze annesin zamanla rayına oturur herşey sonsuz sevgi vermek bağımlı bir çocuk yapmaz bebeğinizi sakın korkmayın doya doya tadını çıkartın bebeğinizin
Evet kolik çok zor. Allah bir an önce atlatmayı nasip etsin, az kalmış çoğu bitmiş.Bilmiyorum ki... Benim oğlum 2 aylık. Kolik olduğu için yapışık ikiz gibiyiz evde zaten, bir an olsun ayrılamıyoruz. Ağlamalar, gaz sancıları vs... o yüzden uyusun diye dualar ediyorum :) senin gibi düşünemiyorum yani. Benim bebiş fırsat vermiyor :)
Evet her kelimenize katılıyorum. Ben de böyle düşünüyorum, işler zaten bugün yap yarın yine aynı. Onun bu günleri geri gelmiycek ama millet evime gelince böyle düşünmüyor e ne uslu bebeğin var niye temizlemiyorsun evi diyorlar.Soyle ornek vereyim simdi kizin ufak senn ya emziriyosun ya mama veriyosun 6. Aydan sonra ek gida zamani basliyor ya mesela ben ogluma bi meyve puresu yada corba hazirlayana kadar kiyametleri kopariyor ya yerde o donerken yaninda oturucam yada kucagima alicm asla baska turlu durmuyor o yuzden corba bile yapamiyorum bazen bulasiklar birikiyor ev pis olunca gergin oluyorum dursada surayi toplasam keske diyorum AMAAA pismanmiyim boyle alistigi icin ASLA.zaten buyudumu istesemde kucagimda yanimda tutamayacagim buzamanlarina doymak istiyorum benim bebgimin bu halini gorenler sen alistirdin diyor iyi yaptim gene olsn gene yapicm diyorum.henuz kucucuk benim ilgime sevgime kucagima ihtiyaci var bundan onu mahrum edemem yemek temizlik gene herturlu yapilir ama bebekler hizli buyuyor sirf islerimi yapabileyim diye bebegimi kendimden uzak buyutemem soylede bi durum var eger calisiyor olsaydim bu kadar yapisik olmazdim cunky bu bebegime calismaya basladigim zaman benden baskasinda durmayacagi icin kotulk olurdu.
Evet o benden daha aklı başında sanırım. O yüzden de hep yanındayım. Dediğiniz gibi zor bi bebek olsaydı uyuşa da dinlensem derdim belki de.Maşallah cok sukret böyle bir bebeşin oldugu icin
Bebegin ultra akıllı oldugu icin böyle düşünüyorsun..
Saat başı uyanip aglasaydi almazdin yanina..
Bir bebegin annesine ihtiyaci vardir sevgisinede ama bağımlılığına degill..
Onunda bir birey oldugunu unutma kendi dünyasına birak orada mutlu demekki ..
Sen zaten yaninda oldugun sürece de vicdan yapma hayatin sadece bebeginden ibaret degil başka vazifelerinde var,bebegin hayatin kendisinden ibaret olmadiginin farkinda bu yuzden seni yormayacak kadar akilli
15 gündür tamamen beşikte yatırıyorum, sabah baba işe gidene kadar.... Sonrası da keyif saatleriYaninda,yatirman dogru degil cnm,cocugunun daima yaninda olmucaksin ozguveni icin besiginde uyumasi gerekli . Zaten temel ihtiyaclarini maddi manevi karsiliyorsun saglikli gelisimi icin yeterli .Bagimli cocuk iyi degildir ,bagli olsun ama,bagimli olmasin ,cok daha mutlu olucaktir.
Offf eğer sonucu böyle oluyorsa frenlemek zorundayım umarım yapabilirim.Ilk zamanlar benim kizimda oyleydi. Pusetten beni izlerdi is yaparken. Bende sizin gibi is yapmayi birakir yanina otururdum severdim vs. Bir dk yanimdan ayirmazdim. Uyurken izlerdim
Suan 10 aylik ve ayaga kalktigim an koala gibi bacagima sariliyor. Nefes aldirmiyor vc gitmeme izin vermiyor. Beni goremedigi an kendini sirtustu yere atiyor. Kafasina birsey olacak diye odum kopuyor.Yani anlatmak istedigim o hatayi bende yaptim suan cok zorlaniyorum.
Annelik cok baskaymis hic kiyamiyoruz evladimiza fakat hem sizin hem onun iyiyligi icin biraz kendinizi firenlemeye calisin.
Çalışmıyorum. Hamile olmadan önce ayrılmıştım hamile olunca iş bulamadım tabiki kimse almadı. Düşünüyordum kızımla tanışmadan önce ama şimdi çok uzak bi düşünce. Ailelerimiz de uzakta.Calisiyormusunuz yada dusunuyormusunuz?
İnşallah, amin bakalım ne olacak. Belki diş çıkarma dönemindedir ondan dolayıdır sizinki de.4.aydan sonra yani 4.5 aylik gibi uyku düzeni bozuldu geceleri kalkmayan bebegim kalkmaya başladı belki seninki böyle devam eder nazar değmesin kuzuma ınsallah seni hiç uzmez
15 gündür tamamen beşikte yatırıyorum, sabah baba işe gidene kadar.... Sonrası da keyif saatleri
Onunla araba kullanabiliyorum, uslu uslu oturuyor çok şükür ama evet yardım ediyorum dediğiniz şeylerde haklısınızAma pusetinde de durmasi gerekiyor. Misal ben araba kullanirken,cocugu kendi koltuguna oturtmak durumundayim en basiti. O arabayi kullanacak biri lazim oyle degil mi?
Sonrasinda da bu cocuk hep kucuk kalmayacak illa ki buyuyecek,kendi kendine bir seyleri basarmasi gerekiyor. Yaninda her zaman siz olamazsiniz,misal kendi biberonunu yakalayip alacak,bir elinden otekine gecirecek,agzina goturecek. Bunlari kendisi yapacak yetkinlige erismesi icin binlerce defa deneyecek. Yapamayacak tekrar deneyecek. Siz yanindaysaniz dayanamayip yardim edeceksiniz,iste,o noktada yardim etmemeniz hatta uzaktan seyretmeniz gerekecek.
Ayni sekilde yururken de,binlerce kez ayni hareketleri yaparken siz uzaktan gozetim altina almis olun bebeginizi,hemen yani basinda degil. Elbette ki bebeginizin guvenliginden emin olun.
O bir canli. Yalniz basina da durabilir. Birakin bir seylerle ilgilensin,eline verin incelesin oyalansin. Oyle oyle buyuyecek.
Kanguru aldım geçen hafta yeni doğan aparatı var ama şuan mecbur önümde yani yine iş yapamıyorum 6.ayda arkaya takarsam inşallah o zaman artık. Başka türlüsünü beceremedim ben.Ring slingle yapamazsın onları zaten. 11 aydır sling+kanguru kullandım. Ben de yapamam onda. Esnek sling almalıydın.
Bebek 3 aylık olmuş, az bekle ya kanguru al ya dokuma sling al. Esnek alma, yakında sarkar. Kanguru 6 aydan sonra sırta takılıyor o çok işe yarıyor.
Maşallah size de, Allah bağışlasın. Gelecekte ki ben inşallah.
Maşallah bebişe ve size. Bende öyleyim. Anne sevgisi işte. Benimki buyudu sıpa oldu ben daha doyamiyorum.
3 yasinda. Hadi bebek ol diyorum gekiyor kicagima bebek gibi kivriliyor
TeşekkürlerYiaaa cok tatli:))
Teşekkür ederim, aynı düşüncelerdeyiz.Keyfini çıkar hiç umursama kucak alıştırma diyenleri bir daha bu zamanları geri gelmeyecek sev op kokla ve bence yanında yatır kokunu alsin
Egitim bilimleri de vae ayni gun ogleden sonraAyyy kıyamamŞimdiden düşünmeyin 2 saat nedir ki? Hamileliğin tadını çıkarın, sütünüzü sağar bırakırsınız, hemencecik geçer de siz konsantre olabilir misiniz?
Sadece kucağıma almıyorum göz teması kurabileceğim şekilde yerleştiriyorum bi tarafran iş yapıp bi taraftan oğlumla konuşuyorum şarkı söylüyorum falanNasıl yapıyorsun. Mesela pusette dururken kafan rahat iş yapabiliyor musun? Aklım sürekli onda benim hep dönüp dönüp onla ilgileniyorum.
malesefÖyle mi olur dersiniz bunun sonu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?