Bebeğinde ya da çocuğunda bakla-enzim eksikliği olan anneler yardım

svlymhr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
836
27
68
34
Merhaba anneler. Benim bebeğim 8 aylık. İlk doğduğunda sarılığı baya bi yükselmişti. Dr enzim eksikliğinden şüphelenip test yaptırmıştı.enzim eksikliği çıktı.Bu aralar benim kafam çok karıştı.Yeşil mercimek çok faydalı olduğu için,oğluma çorbasını yapmıştım.eşim, ya o da yasaksa filan dedi. Dr umuz tatilde olduğu için soramıyorum da.sadece bakla mı yasak yoksa başka tür yiyeceklerde yasak mı? Yasak ilaç listesi var bende.ama yiyecek olarak hangilerini yedirmemeliyim aklım karıştı.Bilgisi olan lütfen yardım edebilir mi? Teşekkür ederim şimdi den.:26:

Son düzenleme:
merhaba enzim eksikligi oldugunu soylemissiniz bebeginizde.hangi enzimde problem var? buna gore arama motorlarinda arastirma yapabilirsiniz belki.birde enzin eksikligi icin nasil bir tahlil uygulandi acaba ogrenebilirmiyim.benim bebegimde ciddi coklu gida alerjisi var.bende enzim eksikliginden supheleniodum.yazinizi gorunce size sormak istedim.

baklaya karşı olan hassasiyet sanırım favizm olarak adlandırılıyor, sizin bahsettiğiniz durum bu mu? bilmiyorum ama tahlil kağıtlarına bakabilirsinz hangisinde sorun var diye.

merhaba enzim eksikligi oldugunu soylemissiniz bebeginizde.hangi enzimde problem var? buna gore arama motorlarinda arastirma yapabilirsiniz belki.birde enzin eksikligi icin nasil bir tahlil uygulandi acaba ogrenebilirmiyim.benim bebegimde ciddi coklu gida alerjisi var.bende enzim eksikliginden supheleniodum.yazinizi gorunce size sormak istedim.
Öncelikle cvp verdiğiniz için teşekkür ederim. Benim ilk bebeğim. Oğlum ilk doğduğunda üçüncü günü sarılığı çok yükselince doktoru tahlil istedi.bi hafta sonra.,bebeğinizde bakla enzim eksikliği var o yüzden bu kadar yükselmiş sarılığı dedi.neden böyle olur diye sordum, genetik filan dedi de.bende de eşimde de yok.zaten o dr u da değiştirdik hiç yardımcı olmuyo diye.Son zaman larda aklıma çok takıldı bu konu. Oğlumun dr u da izine çıkmış gelmesini bekliyoruz gitmek için.bende sizlere sorayım dedim. Yani hangi enzim eksik beni hiç bilgilendirme di ler.yeni dr umuz da çok dikkat et. Bakla yemeden de, durup dururken kanı parçalanabilir sararak belli eder demişti. Hiç te aklıma gelmedi açıkçası sormak. Ne yedirdiğime dikkat etmeye çalışıyorum.

baklaya karşı olan hassasiyet sanırım favizm olarak adlandırılıyor, sizin bahsettiğiniz durum bu mu? bilmiyorum ama tahlil kağıtlarına bakabilirsinz hangisinde sorun var diye.
Tahlil kağıdı vermediler bana
bana. Sadece ilk doğduğu zaman istedi bu tahlili. Ewet sanırım favizm olmalı. Hiç bilgilendirme di beni dr. Zaten onu da değiştirdik. Yeni dr da izinde gelmesini bekliyoruz. Ne yedireceğimi şaşırdım zaten bu konu yüzünden. Hangi enzim eksik onu bilmediğim için araştırınca da bişey bulamıyorum. Bakla yasak diyo. Acaba diyorum sadece bakla mı yoksa kuru baklagiller de mi yasak?aklım iyice karıştı. Dr gelse de gidip sorsam. Teşekkür ederim cvp verdiğin için.

Merhaba cok uzun zaman olmus acaba bu konu hakkında neler bılıyorsunuz nelerı yapmalı nelerı yapmamaloyız benım oglumda da aynısı mevcut yardımınızı rica ederim

Back