• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeginde Kistik higroma ve kalp anomalisi yasayan var mi?

Salı gunu ikili tarama icin 12+1 de gittiğimde ultrasonda başinin arkasinda ödem oldugunu söyledi doktorum. Salak gibi baktim sadece ne demekti ki buu..
Radyolojide detaylı ultrasona gonderecegini onun sonucunda ne oldugunun belirlenecegini söyledi. Radyolog yarım saat ultrasonda ölcumler yapti ve bi rapor yazdi. Raporu alir almaz doktoruma gittim. Kistik higroma ve ense kalinligi cikti. Ee noolcak bu nedemek dedim ilk defa duydugum bu hastaliktı. Gebeligi sonlandirmamiz gerekiyo dedi. Ne de kolay soyledii. Icimdeki umutlari hayalleri bianda önemsemeyerek. Bukadar basitmiydi. Benim oglumun kardesi olacakti bu mucizem. Ki 9 ayda yaşadığım 2. Evlat acısıyla yüzyüzeydim. Dunya başıma yikildi okadar dua etmistim bu sefer olacakk cok mutlu bi aile olacagiz diye hayaller kurmustum. Yarin sabah gel ilac verip düşük yaptirarak alacagiz dedi. Aglamaktan bisey diyemedim.o gun sabaha kadar uyumadim agladim. Dunde bikac doktora daha gittim. Onlarda umutsuz konustu bebegin başındaki ödemin buyuk oldugunu diger organlarida etkilebileyebilecegini soyledi. Ruh gibiyim yasayan öluyum adeta. Elimden bisey gelmiyo ya kahroluyorum. Yarin icinde bi profesorden randevu aldim. Kisacasi umut ariyorum.
Rabbim kimseyi evladiyla sınamasın. Bu durumu yasayanlarada sabir versin

ayni dert bende de var detayli ultrasona girecegm gyn 19 haftalik hamile olucam sonlandir derlerse ne yaparim bilmiyorum, acini o kadar ii anliyorum ki allah yardimcimiz olsun.. cvs yada amiyosentez yapilmadi mi?
Salı gunu ikili tarama icin 12+1 de gittiğimde ultrasonda başinin arkasinda ödem oldugunu söyledi doktorum. Salak gibi baktim sadece ne demekti ki buu..
Radyolojide detaylı ultrasona gonderecegini onun sonucunda ne oldugunun belirlenecegini söyledi. Radyolog yarım saat ultrasonda ölcumler yapti ve bi rapor yazdi. Raporu alir almaz doktoruma gittim. Kistik higroma ve ense kalinligi cikti. Ee noolcak bu nedemek dedim ilk defa duydugum bu hastaliktı. Gebeligi sonlandirmamiz gerekiyo dedi. Ne de kolay soyledii. Icimdeki umutlari hayalleri bianda önemsemeyerek. Bukadar basitmiydi. Benim oglumun kardesi olacakti bu mucizem. Ki 9 ayda yaşadığım 2. Evlat acısıyla yüzyüzeydim. Dunya başıma yikildi okadar dua etmistim bu sefer olacakk cok mutlu bi aile olacagiz diye hayaller kurmustum. Yarin sabah gel ilac verip düşük yaptirarak alacagiz dedi. Aglamaktan bisey diyemedim.o gun sabaha kadar uyumadim agladim. Dunde bikac doktora daha gittim. Onlarda umutsuz konustu bebegin başındaki ödemin buyuk oldugunu diger organlarida etkilebileyebilecegini soyledi. Ruh gibiyim yasayan öluyum adeta. Elimden bisey gelmiyo ya kahroluyorum. Yarin icinde bi profesorden randevu aldim. Kisacasi umut ariyorum.
Rabbim kimseyi evladiyla sınamasın. Bu durumu yasayanlarada sabir versin[/QUETE]

Hyr yapılmadı. Doktorumun tek söylediği kistik higroma tanısının gebeligi sonlandirmak anlamina gelfigini soyledi. Nette okudugum yazilarda hiç umut vadetmiyor

Arkadaşlar bnm dr bu sıvının küçülme belkide kaybolma ihtimali olduunu söledi bi umut inşallah öle olur henüz herşey bitmedi sabırla umutla bekliyelim bn az önce bi akrabayla görüştüm bi tanıdığı aynı rahatsızlıktan dolayı iki aylık düşürtmüş bebeği ve görünürde hiç bişiy yokmuş allahtan umut kesilmez hakkımızda hayırlısı inşallah

Arkadaşlar bnm dr bu sıvının küçülme belkide kaybolma ihtimali olduunu söledi bi umut inşallah öle olur henüz herşey bitmedi sabırla umutla bekliyelim bn az önce bi akrabayla görüştüm bi tanıdığı aynı rahatsızlıktan dolayı iki aylık düşürtmüş bebeği ve görünürde hiç bişiy yokmuş allahtan umut kesilmez hakkımızda hayırlısı inşallah

Sizin bebek nekadarlik ve ense kalınlığı cikmismiydi?

Benim bebegim 12+5te, 6.9 milim cikmisti.. doktor bunu gorunce daha kan tahlili yaptirmadan acilen cerrapasa perinatolojiye sevk etti beni.. ve evet gerileme ihtimali var bende okudum ama bu yok denecek kadar az bi ihtimal.. tabii allahtan ve cikmadik candan umut kesilmezmis.. :( allahim bizi evladimizin yasam hakkini belirlemekle sinamasin insallah.. biribirimizden dualarimizi esirgemeyelim karslikli olan dua en guzeliymis..

Merhaba Allah kimseye evlat acisi vermesin.ben 12 haftalikken kistik higroma teshisi konuldu.Doktor cok umutsuz konusmustu. 14 haftalik cvs yaptırmak icin gittigimde kalbi durmustu melegimin.Dusuk yaptirildim cok zor inşallah bir daha bu aciyi yasamayiz

Merhaba Allah kimseye evlat acisi vermesin.ben 12 haftalikken kistik higroma teshisi konuldu.Doktor cok umutsuz konusmustu. 14 haftalik cvs yaptırmak icin gittigimde kalbi durmustu melegimin.Dusuk yaptirildim cok zor inşallah bir daha bu aciyi yasamayiz

Düşük olayı nasil oldu uzun surdu mu? Eminim o an cok acidir bebeğini dusunmek fikri korkunç. Allah sabir versin. Benimde durumum oyle olcak sanirim :(

arkadaşım allah sabır versin çok zor rabbim kimseye yaşatmasın bu sıkıntıyı kaldıramıycamız yük yüklemesin rabbim

Bende ayin 25inde detayli ultrasona giricem kismetse.. cvs testim temiz cikti ama cvs hic guvenilir bi test degilmis.. ogrendigim kadari ile cvs icin alinan ornek annenin dna si ile karistiliyormus ve bu cogu zaman farkedilemiyomus.. :KK43: iyi amiyosentez yaptiriyosun onda hata yok en azindan Cvs deki gibi.. ve benimde son umudum detayli ultrason artk.. rabbim yardimcimiz olsun merhametini bizden ve bebeklerimizde esirgemesin insallah..

cvs ve amniyo 2si de güvenilir hatta en güvenirleri 2li testi filan hiç önemsemeyin çünkü onlar olasılık veriyor 2li,3lü4,lü testler sadece istatiksel testler yani ihtimal 1 de olsa 1000000 de olsa ihtimal yani. bana da 11.haftamda ense kalınlığı 3mm çıktı üstelik 2li testte oran 1/40 çıktı yani benim kan testim de yüksekti doktorum kistik higroma olabilir downlu olabilir dedi amniyosentez karyosentez-cvs- önerdi 2sini de düşük tehdidi nedeniyle yaptırmadım..aldırmayı düşünmedim zaten hiç ama ruhsal durumumu tahmin edersiniz.sonra doktorum almanyada,amerikada,çinde yapılan kan testinden bahsetti. anneden kan alınıyor bahsettiğim ülkelere gönderip orada sizden alınan kandan bebeğin dna sına bakılıp down sendromu,trizomi 13,trizomi 18 var mı yok mu diye bakılıyormuş üstelik hem düşük riski yok hem de sonuç kesin ondan yaptırdık 2 hafta sürdü ama o kasım ayı nasıl geçti bir ben bir Allah bilir neyseki binlerce şükür ki bebeğim sağlıklı çıktı..eğer sorun görülseydi de Allah a havale etmiştim çnkü kaderimizde sağlıksız bir bebek varsa sağlam doğar düşer,kaza geçirir sakat kalır ya da hangimiz yarın ne olacağımızı biliyoruz.Neyse isteyen arkadaşlar bu testten yaptırabilir prena test(almanya) harmony test-amerika- yaptırılan testler yalnız biraz pahalı devlet ödemiyor biz 1800 tl ye yaptırdık..2500 e filan da yaptıranlar var araştırırsanız uyguna bulursunz..Ha bir de 21 gün Lokman suresi okuyun suya suyu için karnınızı sıvazlayın Allah a dua edin..ben de hepniz için dua edeceğim..Hakkımızda hayırlısı..Ben hikayemi size umut olsun diye yazdım bir de sağdan soldan duyduğum hikayeler var ölür demişler sapasağlam doğmuş,hasta demişler sapasağlam doğmuş hatta en son yengem anlattı fakültede dr un eşine demişler engelli aldır diye aldırmışlar bebek sapasağlammış meğer..Kısacası belki de şu an gerçekten öyle görünüyor ve bu da bizlerin imtihanı ultrasona 3-5 dk giriyoruz sonrası karanlık kuyu Allahım neleri nasıl yaratıyor kimbilir size söylediğim Lokman suresi son ayet "rahimlerde olanı yalnız ve ancak Allah bilir" bu ayet bana o kadar moral ve güç oldu ki..sağlıkla bebeklerimizi kucaklayalım inşallah

Son düzenleme:
ikili testi ilk yaptirdigimda cikan koru sonuclardan dolayi korkuyla harmony testi yaptirmistim sonuc iyi geldi cok sukur 10 binde bi ihtimal geldi.. 2li testte ise sadece down sendromu 1/8 ihtimalde ki korkunc bi derece... teskkur ederim destegin icin. Tek korkum kaldi detayli ultrasonda kistik higroma teshisinin dogrulanmasi yada ciddi bisiyler cikmasi.. dua ediyorum ama lokman suresini bilmiyodum tesekkur ederim tekrar

Neden oldugu konusunda bi bilgisi olan var mi? Tekrardan hamilelik düşünüyorum ama cok korkuyorum dua etmekten baska hic bir carem yok

İnşallah bn çok şakınım sonuç kötü çıkarsa allah korusun ne yaparım eşimde çok endişeli bana bişy olur diye aldıralım diyo bn kıyamıyorum yavruma allah yardımcımız olsun inşallah çok zormuş bn ne yapacagımıı bilmiyorum ve çok korkuyorum artık dr bebegin çok şansı yok hazır ol herşeye dedi rabbim evlat acısı ile sınama yarabbim :'(
amin...

Rabbim kimseyi evladiyla sınamasın. Bu durumu yasayanlarada sabir versin
Allah yardımcın olsun inşallah korktuğun gibi deildir.sağlıklı kavuşursun yavruna

Neden oldugu konusunda bi bilgisi olan var mi? Tekrardan hamilelik düşünüyorum ama cok korkuyorum dua etmekten baska hic bir carem yok
Nedebi bilinmiyo ama drler bunun olma olasiligi aza dusurmek icin bebek istedigin zamanda en az 3 ay once vucuduna gerekli tum vitamin ve mineralleri yuksek oranda depolaman gerekiyo ayric gebelikte iyi ve yeterli beslenmen lazim. Ben pek besleyemedim bebegimi saniri benimki ondan oldu :(

Nedeninin Kromozomsal anomali olabilecegini soylemisti doktorum. Bu benim ikinci kaybim dogerijin kalbi durmustu on haftalikken. Eger bunuda kaybedersem hem patolojiye gonderilecek hemde genetik testler yapilacak. Bi oglum var o gayet sağlıklı bunlarda neden boyle oldu aklim almıyo. Beslenmeyle alakali oldugunu sanmiyorum. Cok iyi beslendim ben bulantilarim olmadi hep saglikli besinler yedim.

arkadaşlar aynı problem benim bebeğimde de var 13+3 günlüğüz ve ense kısmında 9 mm çapında ve vücudunun çeşitli bölgelerinde de yine kistik higroma teşhis konuldu. genelde anne karnında 6 yada 7. ayına kadar gebeliğin devam ettiğini ve sonrasında bebeğin öldüğünü bazı durumlarda bebeğin doğuma kadar yaşayabildiğini ama doğum sonrası hayatını kaybettiğini bazen de mücadele edip yaşamını sürdürdüğünü ancak çok büyük hastalıklara sahip olduklarını öğrendim. kahroldum..... şu anda %10 yaşama ihtimali var.... gebeliği sonlandırmıyorlar prosedür gereği bazı testlere tabi tutalara çıkacak sonuçların akabinde heyet kararı ile gebeliğin sonlanabileceğini öğrendim. sizden ricam bu tanıda olduktan sorna bebeği yaşayan annelerimiz var ise neler yaşadınız nasıl atlattınız bize anlatın nasıl üstesinden geldiniz lütfen bize yardımcı olun. rabbim herşeyin en iyisini bilir ama hiçbir anne evladının yaşam hakkını belirlemek istemez....

denhill denhill Allah yardimcimiz olsun cok zor bi surecten geciyoruz.
Benim doktorum sonlandirilmasini soyledi direk. Test fln gerek yok dedi. Kistik hingroma tanisi konulduysa sonlandirmayi gerektirir dedi.
bugun ikide profesörle randevum var.

Back
X