Bebek Beslenmesi bebeginde inek sutu alerjisi olanlar neler yediriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nilim

Guru
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2009
4.848
104
363
Hollanda
kizim 7 aylik oldu ek gidalara gectigimizde standart mama almistim kahvaltisini falan hazirlamak icin 2.kasikta kabardi yuzu gozu ayrica egzemada var bebegimde ne bebek biskuvisi ne yumurta ne peynir hicbisey yediremiyorum alerji yapiyor sizler neler veriyorsunuz bebeklerinize? keci peyniri aldim onuda kustu ve kizardi hic peynir yiyemiyoruz

Arkadaşlar benim oğlumda da hem inek sütü hem keçi sütü alerjisi çıktı. Başka besinlerede alerjisi var galiba mesala patates koyunca çorbasına yine kaşınıtısı başlıyor. Ne yedireceğimi şaşırmış durumdayım. Zaten yemek istemiyor. Kimsede cevap yazmamış. Çok önemli lütfen destek olalım birbirimize...

suyla yapılan mamalardan alerji olur mu? benim oğlumun da yüzü gözü kızarık ve kabarık.. sebebini bilmiorum... ondan olabilir mi

evet canim kesinlikle ondan cunku sut pudrasi oluyo sulu mamalardada benim kizimda yiyemiyo

Bencede alerji olma ihtimali yüksek canım benim oğlumda devam sütüne aynı tepkiyi verdi. Bir an önce doktora götür bence..
Nilim canım sen ne veriyorsun ek gıda olarak. Bizim bir çok şeye alerji olma ihtimalimiz var patates te alerji yapıyor sanırım. Birde sen hala emziriyormusun? Emziriyorsan süt ve süt ürünleri tüketiyormusun ben iki gündür süt ürünlerini bıraktım biraz daha iyileşti kızarıklıkları...

emziriyorum hala bende valla bizde sebze alerjisi yok sadece sut ve urunleri alerji yapiyor ben bazen yiyorum bazende yemiyorum egzema oldugu icin bebegimde bazen alevleniyor suan cok hafif kirmizilik var yuzunde bacaklari ve kollari kuru ibiraz okadar yani dengeliyorum bikacgun yemiyorum sut urunu sonra azar azar yiyorum

Peki canım ne veriyorsun öğünlerinde?
Öğün düzeniniz nasıl kahvaltıya başladınız mı?

kahvaltida ozel mamayla hazirlanmis tahilli kasik mamasi, oglende emiyo sonra mevye puresi kavanoz mamalarindan yediriyorum elma-muz-seftali herhangi biri sonra yine emiyo ogleden sonra yine mamayla hazirlanmis pirinc unlu muhallebi icine herhangi bir meyve koyup blendirda cekiyorum yatmadan once corba veriyorum brokoli+kabak+havuc+patates+ispanak+taze fasulye haftada 2 gun tavuk govsu koyup pisiriyorum buharda yaptigim zaman mamayla karistirp blendirda cekip veriyorum canim tabi aralarda meme emiyo yine simdi ekmek ve yag vermeye basladim evde kendim ekmek yapiyorum dogal malgarin surup ustune yediriyorum cignemeyi ogrensin diye cunku peynir falan yiyemiyo bu sekilde gidiyor ogunler bakalim ay sonu kuru fasulye nohut koymaya baslicam corbalarina bide mercimek

canım benim oğlumda 8 aylık bizdedeegzama var ayrıca oğlumdada yumurta ve fındık alerjisi var .bende yumurta yediremiyorum peyniride çok sevmiyo ama sabah kahvaltıda muhallebinni içine koyuyorum .zaten ne yumurta ne domates bunları yiyemediği için yedircek ne kalıyoki geriye çok zor valla ya helede egzama 4 aydır çekiyoruz ben herobaby biberon bisküvisi var mavi kaplı olan onda yumurta yok bide hipp var ama hipinki pahalı biraz herobaby ninkini kullanıyorum bisküvi

hazir biberon mamalarinda yani suyla yapilanlarda sut oluyor bize inek sutu alerjisi oldugu icin yediremiyoruz

Allah hepinize yardım etsin benim kızıma süt alerjisi teshisi daha 1 aylıkken kondu, ben tam 5 ay böyunca içinde süt olan hiçbirseyi agzıma sürmedim, büsküvi ve kek bile. Çok zor bir dönemdi neredeyse sadece zeytinle besleniyordum. Neyse su an kızımda alerji belirtileri gözükmüyor artık, dr umuz dediki ne kadar erken tespit edilip ne kadar sıkı bir diyet yapılırsa o kadar çabuk gecermiş. Sanırım biz bu sayede kurtulduk. Allah bir daha göstermesin, ve sizinkilerede tez zamanda şifa versin inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…