Bebek Beslenmesi Bebeğinde inek sütü alerjisi olan anneler kahvaltıda neler veriyorsunuz bebeğinize?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Tarcin...

canım kuzularim...
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2010
1.237
13
358
Bebeğim 7 aylık oluyor ve hala kahvaltıya geçemedik..
diğer öğünleri hallettik sayılır yavaş yavaş çeşitlendirmeye başladım ama kahvaltı konusunda ne yapıcam bilemiyorum..
çoklu gıda alerjisi olabileceği korkusuyla tahin,ceviz,pekmez vs korkuyorum denemekten..
yumurtayı henüz hiç denemedim ama kendimde tüketmiyorum halen..
alerjiyi yaşayan ve atlatmış olanlardan öneri bekliyorum..

diğer öğünleri hallettik sayılır yavaş yavaş çeşitlendirmeye başladım ama kahvaltı konusunda ne yapıcam bilemiyorum..
çoklu gıda alerjisi olabileceği korkusuyla tahin,ceviz,pekmez vs korkuyorum denemekten..

benim kızımında inek sütü alarjisi vardı bizde ceviz süt ve süt ürünleri yumurta kullanamadık alarji yaptı kahvaltı olarak doktorumuz bilindik markaların kahvaltılık mamaları var onlardan önerdi bir yaşına kadar onları kullandık bizim alerjimiz çok agır degildi vücudunda sadece döküntüler oluyodu şükür bir yaşında tamamen geçti şu an ceviz hariç hepsini verebiliyorum bir yaşına kadar kahvaltılık mama ara sırada ıhlamur bebe bisküvisi ve petmez verdim bence doktoruna bir danış onlar nasıl vermen gerektigini söylüyolar zaten

benim kızımında inek sütü alarjisi vardı bizde ceviz süt ve süt ürünleri yumurta kullanamadık alarji yaptı kahvaltı olarak doktorumuz bilindik markaların kahvaltılık mamaları var onlardan önerdi bir yaşına kadar onları kullandık bizim alerjimiz çok agır degildi vücudunda sadece döküntüler oluyodu şükür bir yaşında tamamen geçti şu an ceviz hariç hepsini verebiliyorum bir yaşına kadar kahvaltılık mama ara sırada ıhlamur bebe bisküvisi ve petmez verdim bence doktoruna bir danış onlar nasıl vermen gerektigini söylüyolar zaten

teşekkürler cevabın için umarız bizde atlatırız
pekmez yarın bende denicem inşallah..

Alerjik bebek sahibi anne okadar çokken neden kimse paylaşımda bulunmuyor.. :43:

BENİM BEBEĞİMDE şuan 6. ayın içinde 2.aydan itibaren yüzde kızarıklıkla başlayan sonra tüm vucuda yayılan bir egzama sorunumuz oluştu cildiye doktorları kortizonlu ilaçlar verdi kullandık fakat geçmiyordu en son 4. ayda kakasından kan geldi doktora götürdük hemen bir alerji testi yapıldı inek sütüne,kabuklu kuruyemişe, soyaya,susama alerjisi çıktı 2 aydır bu gıdaları tüketmiyorum bebeğimede özel mama veriyoruz. ama ne kadar dikkat etsemde hala vucudunda kızarıklık geçmiyor birden fazla gıdalara alerjisi var ama hepsini bilemiyoruz. şuan patates havuç elma bal kabağı dışında birşey veremiyorum doktor çok dirençli bir alerjisi var dedi ne yapacağım bilmiyorum. kaşıntısı kremlerle bile hafiflemiyor...

BENİM BEBEĞİMDE şuan 6. ayın içinde 2.aydan itibaren yüzde kızarıklıkla başlayan sonra tüm vucuda yayılan bir egzama sorunumuz oluştu cildiye doktorları kortizonlu ilaçlar verdi kullandık fakat geçmiyordu en son 4. ayda kakasından kan geldi doktora götürdük hemen bir alerji testi yapıldı inek sütüne,kabuklu kuruyemişe, soyaya,susama alerjisi çıktı 2 aydır bu gıdaları tüketmiyorum bebeğimede özel mama veriyoruz. ama ne kadar dikkat etsemde hala vucudunda kızarıklık geçmiyor birden fazla gıdalara alerjisi var ama hepsini bilemiyoruz. şuan patates havuç elma bal kabağı dışında birşey veremiyorum doktor çok dirençli bir alerjisi var dedi ne yapacağım bilmiyorum. kaşıntısı kremlerle bile hafiflemiyor...

ben yediğim ve yedirdiklerimden anladım alerjiyi..
testte negatifti bizim..
bebelac pepti junior aldım tam anlayamadım dokunup dokunmadığını..kustu vs ama kakası normaldi..
kahvaltıda ne yapıyorsun peki..
çok geçmiş olsun..

ben yediğim ve yedirdiklerimden anladım alerjiyi..
Testte negatifti bizim..
Bebelac pepti junior aldım tam anlayamadım dokunup dokunmadığını..kustu vs ama kakası normaldi..
Kahvaltıda ne yapıyorsun peki..
çok geçmiş olsun..

canım kahvaltıda sadece zetin ekmek ve bolca yeşillik yiyorum öğle akşam desen sebze meyve başka birşey yok herşeyin içine bakıyorum ama bir türlü ne dokunuyor bulamıyorum nette okuduğum kadarıyla dana etide dokunuyormuş kıymayı yemeklerle tüketiyordum artık onuda tüketmiyorum.

merhaba arkadaşlar görünce hemen açtım sayfayı ve paylaştığınız için mutlu oldum çünü bu durumdan çok muzdaribim.benim oğlumda 7 aylık .
oğlumun inek sütüne alerjisi var raporlu alıyoruz mamamızı neocate ama devam sütü içmiyor .emiyor gece gündüz istediği her zaman o yüzden ki bende dietteyim ek gıdaya başladık iştahı yerinde sıkıntımız yok ama kahvaltı konusunda sıkıntıdayım bizim 25 günlükken kanlı ishalle başladı 5 aylıkken dieti bozduk kanda negatif çıkıyordu çünkü ve bu sefer egzama şeklinde kabardı geçenlerde yumurta dan sonra da kabarma oldu testi yapılmadı ama yumurtaya da alerjisi var galiba..şimdi bende yemiyorum
ama pekmez de sıkıntı yok ona da veriyorum kendimde yiyorum
kahvaltımız da bazen emerek geçiyor bazen de bebelacın mısırlı çavdarlı kahvaltısı var ıhlamurla onu yapıyorum 3 ölçek neocate koyuyorum pekmez ve zeytin ezmesi ilave ediyorum zetin ezmesi organik tabi tuzsuz..onu seviyor ama başka alternatif yok sanırım..kayısılı elmalı tarifler var ama onları da deneyeceğim çeşit olsun diye..
öğlen uykusundan kalkınca sebzeçorbası veriyorum oragnik pazardan alıyorum hepsini havuç,patates,tahıl karışımı(pirinç,arpa,buğday mercimek )onu kullanıyorum çorbasında ve her gün bir sebze(karnabahar,kabak,kerevizpırasa,ıspanak,brokoli,taze fasulye,bezelye )
yazdan dolapta verdı bişeyler olmayanları da komşulardan topladım:))
bazen irmik koyuyorum patates koymazsam..
bazen de uyduruyorum işte:)
cici bebe yazmış bi arkadaş içinde süt yok mu onun bende içinde var diye çukulata bile yemiyorum oğluma da yedirmiyorum bisküi falan nette gördüm etinin varmış galiba içinde sütü ürünü bulunmayan bisküisi onu alsam iyi olacak
inşallah hepsi kurtulur alerjiden yoksa çocuklar çukulata bisküi yiyemecek şimdi iyi de büyüyünce anlamazlarda

sonra 2-3 günde bir yarım diş sarımsak koyuyorum çorbalarına bayılıyor.akşam üstü meyve püresi yiyor akşam da muzlu pekmezli muhallebi veriyorum bu hafta tavuğa başladım yarından itibaren de kıymalı çorbalara başlayacağım
bu arada içinde yoğurt olmayan tarhana buldum tarhana çorbası da veriyorum

ama yumurta denemesi yapacağım tekrar bir de cevize başlamadım onu da denemem lazım
buğdaya yok galiba çünkü çorbalarında tam buğday ekmeyi koyuyorum

Benim oğlumda da inek sütü alerji var yoğurdu da devam sütünden yapıyorum. Domates, muz, inek sütü, yumurta 10 gün kadar yasak bize de. Ağzının kenarlarında ve çene altında kızarıklıklar var egzama başlangıcı dedi doktor bir de merhem verdi. Ama çabuk geçer kalıcı bir alerji değil dedi. Yani 10 gün sonra tek tek vermeye başlayacağım hepsini sırayla.

merhaba cevap gelmesine çok sevindim öncelikle :)
ben kahvaltıda çok zorlanıyorum..bebelac pepti junior aldım onunda tadını sevmedi hemde anlayamadım dokundu mu onda da peynir altı suyu varmış alınca gördüm üstünü okuyunca..neocate hiç denemedim acaba benimde raporla vs almam gerekir mi süt ürünü almıyo çünkü sadece beni emiyor..
en son çocuk dr umuzu değiştirdim oda bi antihistaminik damla verdi ve balık yağlı multivitamin..2 ay sonra tüketecek süt yoğurt dedi ümitlendim..
dün sabah 1 çay kaşığı yumurta verdim,ağız çevresi vs normaldi,egzamasıda artmadı ama bu sabah sümüklüydü kakası moralim bozuldu..
kemik suyu kullanıyormusun,dün tam buğday ekmeğini onla ıslatıp yedirdim ben yumurtayla baya sevdi..
kıymaya bende geçicem kıyma makinesi aldım onu bekliyorum kendim çekmek istiyorum..
ıhlamur demişsin bu normal demlediğimiz ıhlamur mu?
pekmez konusunda dün bi yazı okudum netten yine alerjili bi bebek annesi..sadece üzüm pekmezi veriyormuş,dut ve keçiboynuzu pekmezi alerjikmiş..bende tam dut pekmezi alıcaktım daha faydalı diye..ilk kez duydum ben..
eti bisküvi konusunda da bişey öğrendim evet süt yokmuş ama sütlü bisküvilerle aynı ortamda ve stanttan geçtiği için eser miktarda karışıyormuş diye duydum ama denemek lazım..
fikirlerin için çok sağol 35deniz yazmaya devam et lütfen..
evet 1 gün farkımız varmış Allah bebişlere sağlık versin..

Benim oğlumda da inek sütü alerji var yoğurdu da devam sütünden yapıyorum. Domates, muz, inek sütü, yumurta 10 gün kadar yasak bize de. Ağzının kenarlarında ve çene altında kızarıklıklar var egzama başlangıcı dedi doktor bir de merhem verdi. Ama çabuk geçer kalıcı bir alerji değil dedi. Yani 10 gün sonra tek tek vermeye başlayacağım hepsini sırayla.

geçmiş olsun umarım erken geçer sizinki..
devam sütünü mayalarken inek yoğurdu mu kullanıyosun dokunmuyor mu peki bu şekilde ?
ek gıdaya geçmeden önce hiç belirti görmüşmüydün peki bebeğinde?

ben oğluma her sabah mutlaka yumurtanın sarısını veriyorum. Hipp ve milupanın tahıllı mamalarını neocate ile yapıyorum içine yumurtanın sarıını eziyorum bazen elmayı rendeleyip ekmek ve yumurta veriyorum. malesef çok çeşitlendiremiyoruz kahvaltıyı. ama diyetisyenler gelişimi açısından bunların yeterli olacağını söylüyolar.

ben oğluma her sabah mutlaka yumurtanın sarısını veriyorum. Hipp ve milupanın tahıllı mamalarını neocate ile yapıyorum içine yumurtanın sarıını eziyorum bazen elmayı rendeleyip ekmek ve yumurta veriyorum. malesef çok çeşitlendiremiyoruz kahvaltıyı. ama diyetisyenler gelişimi açısından bunların yeterli olacağını söylüyolar.

haklısın çeşit olmaması çok zor..
hiç içim rahat etmiyor,peynir yoğurt yediremiyorum diye..umarım yetiyordur..

geçmiş olsun umarım erken geçer sizinki..
devam sütünü mayalarken inek yoğurdu mu kullanıyosun dokunmuyor mu peki bu şekilde ?
ek gıdaya geçmeden önce hiç belirti görmüşmüydün peki bebeğinde?

ilk yaptığımda inek yoğurdundan mayaladım. Ama sonralarda yaptığım yoğurttan aldım mayasını. Ek gıdaya geçmeden önce bir problemimiz yoktu. Ama besin alerjileri geçici oluyormuş kızlar üzülmeyin zamanla alışırlar.

ilk yaptığımda inek yoğurdundan mayaladım. Ama sonralarda yaptığım yoğurttan aldım mayasını. Ek gıdaya geçmeden önce bir problemimiz yoktu. Ama besin alerjileri geçici oluyormuş kızlar üzülmeyin zamanla alışırlar.

bende keçi sütü denemesi yaptım ama inek sütüyle mayalamıştım,kakası mukuslu oldu yine diye bıraktım..inek yoğurdundan mayaladığım için buna yordum bakalım keçi sütü zamanını bekliyorum,direk keçi yoğurdu alıp denicem inşallah..
haklısın bu geçici bi durum her zaman bunada şükür diyorum..

uzun zaman oldu yazmayalı..
biz hala alerji ile boğuşuyoruz
ama ne belli değil
yumurta yemiyorum
ona da yedirmiyorum süt ürünleri zaten yok
bi ara pekmezi kestim sadece üzüm pekmezi veriyordum cevizi kestim yanakları pütür pütür ve geçmiyor
çoklu gıda alerji testi yaptırmam lazım 11 aylık olduk neredeyse süte ve yumurtaya var ama başka neye var onu anlamış değilim 1 hafta emmeyi kessem beni bırakır mı acaba belki benim sütüme de alrjisi vardır kafayı sırımak üzereyim

amin tarçın Allah bağışlasın bebişlerimizi
bisküi konusunda haklısın almadım zaten ben hipp in organik elmalı çocuk bisküisini aldım içinde yumurta ve süt proteini içermiyor meyve suyu ile ezip onu veriyorum
maşallah kilomuz yerinde fazla bile hatta
bu beni korkutuyor bile

selam arkadaşlar
hayret ki nasıl keşfedememişim burayı ben?
bu öyle bir dert ki çekmeyen anlayamaz bizim halimizi.

şöyle özetliyim:süt ve türevleri,susam,keçi sütü eti,koyun eti,bize dokunuyor.emzirdiğim için bende yemiyorum..doğduğu hafta teşhis konuldu.tam 11 aydır eve dahi sokmuyoruz bunları..

alıştık artık böyle yaşamaya allah sabrını veriyor..ben hep iyimser bakmaya çalışıyorum buna da şükür..ilk zamanlar kafayı yemeye ramak kalmıştı psikolojim bozuldu sonradan alıştık.

sabah yumurta

öğlenleri çorba yada sebze yemeği

ikindi de meyve

geceleri de pepti junior la hazırlanmış gece tahılları yada kendi pişirdiğim kekten..
bazen de kahvaltıda kek yediriyorum yada pepti juniorla hazırladığım kahvaltı maması dönüşümlü yani..

Back
X