Merhaba ben de 2019 mayıs annesiyim ve bebeğimde maalesef çoklu besin alerjisi var. Süt dana eti yumurta tavuk eti, fındık fıstık, domates bunların dışında alerji riski yüksek olan gıdaları da tüketmiyorum. 8 aydır diyette olmama rağmen bebeğim öyle huzurlu mutlu bir bebek olamadı. Ben 2 aylıkken doktor doktor gezip sonunda teşhis koydurdum. Çünkü benim bebeğimin kilo alımı iyiydi. Ama kusma yeşil mukuslu kaka yüzünde döküntüler vardı. Kilosu iyi olunca ciddiye alınmadık ama ısrarım sonucunda bunların alerjiden olduğu anlaşıldı. 6 aydır diyet yapıyorum pek çok doktora gittim en son Fügen hocaya gittim. Ara ara diyet açma denemeleri yapıyoruz ama maalesef henüz başarılı olamadık. Çok uzun bir listemiz var. Bu aralar dışarıda kuzu eti yedim sanırım başka etlerle aynı yerde pişirildiği için bebeğim hemen tepki verdi. Ben tatlıyı, peyniri yoğurdu çok severdim bunlardan aylardır uzak olmanın stresi bşr yandan bebeğim bunları yiyemeyecek mi endişesi bir yandan mutsuz ve umutsuzum. Hala emziriyorum doktor mama vermedi diyeti açarken emzirmek çok daha başarılı sonuçlar alınmasını sağlıyormuş. Yeter ki bebeğim iyi olsun ben diyet yapmaya razıyım. Ek gıdaya başladık ama bu sefer de sebzelerden kabız oldu yavrum. Kabızlık da alerjş belirtisi olabilir diye şimdilik kestim. Umarım hepimizin yavrularının alerjileri geçer çok zor ve yıpratıcı bir süreç.