Bebeğinde besin alerjisi olan anneler bakar mısınız?

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.837
57.416
Benim kızım kakasıni kendi kendine yapamıyordu.
10 gün beklesem bile sonunda fitile mecbur kalıyordum.
Sonra sıcak oturma banyolarına vs başladım sürpriz şekilde bir kaç kez kendi yaptı.
Çok sevindim tabi.
Sonra reflüsü ciddi sıkıntılı olduğu için dr bir takım ilaçlara başlattı. 3 gündür kullanıyoruz.
Bu 3 gün içinde 3 kez kakasıni yaptı.
Ben sadece bir tanesine sevinebildim çünkü son ikisi mukusluydu. Ve içinde beyaz parçalar vardı.

Bu ıki Gün üst üste çıtır müslili yoğurt yemiştim.
O beyaz parçaları yoğurttan diye düşünüp mukus yüzünden süt ve süt ürünlerine alerjisi mi var acaba diye düşünüyorum.

Bu arada başından beri süt ve süt ürünleri bolca tükettim.

1)Bir besine alerji sonradan gelişir mi?
2) Mukuslu kaka ille de alerji mi demektir?

Bu arada kan vermiştik doktorumuz çok detaycı daha ortada bir şey yokken alerji testi yapıp süre alerjisi var mi bakcaz demişti. 1 haftaya çıkar sonuç.
3) Sonuç pozitifse kesin doğru mudur?

1- besine aleeji sonradan gelişir
2-diş çıkarma ,grip gibi balgamlik vb yoksa alerji diye düşünülür
3-kucuk bebeklerde alerji testi doğru sonuç vermez,deneme yanılma ile öğrenirsin
Not: alerjik annesi olduğum için kendi bilgimle cevapladım.
Hangi şehirde siniz, bizim Dr noktA atışı doğru teşhis koyuyor ,kan fln hicbirsey almadan,konusunda uzman hoca.

Artvin maalesef..
Peki alerjinin mukuslu kaka dışında belirtisi yok mudur?

Var, ciltte tepkiler var,huzursuzluk,gaz,her bez değiştirmede kaka,pişik, kakada kan(gözle gorulmeyebilir), sürekli ağlama. Bunların hepsi görülmeyebilir.

Genelde mutlu, huzurlu bir bebek uykusu güzel.
Ciltte tepki vs yok. Kakada mukus var sadece. Günde 1 yapsa mutlu oluyorum ben yeni başladı ona da işte.
Kaka zaten yapamıyordu 2 aydır hep fitille yaptı.
Prematüre bebek bu arada. Bağırsakları düzene girmedi diyorlardı.

Reflu ilaçları mukus yapmış olabilir mi dedim ama..bilemedim.

Dene, paketli gıdalar,peynir,süt,yoğurt,dana eti, peynir altı suyu bunlar hep yasak süt alerjisi olan kişilere. Aldığın herşeyin içini oku.teregagi,sade yağ bunlarda.

1. Besin alerjisi yetişkinde bile sonradan gelişebilir. Alerjilerin tamamı artan vücut toksisitesi ile ilgilidir. Alerjilerin türü ise genetik yatkınlık ve toksin türüyle ilgilidir. Bebekte sonradan alerji gelisiyorsa vücut toksisitesi artıyordur. Toksin kaynakları anne sütünden geçen toksin( annede yanlış beslenme sıklığı, çok miktarda ve karışık yeme, sağlıksız ve katkılı besinler yeme, ilaç kullanımı, amalgam dolgu, hava ya da eski su tesisatı gibi suya ağır metalin karisabildigi fiziki çevreden kaynaklanan toksinlere maruz kalma, deterjan, parfüm ve kozmetik kullanımı), küf ya da sağlıksız boya gibi evin özel durumundan ya da şehirden kaynaklanan kirli hava, mama gibi hazır besinlerdeki katkılar, aşılar da dahil olmak üzere bütün ilaçlardır. Çözüm toksin kaynaklarından uzaklaşmak ve halihazırda oluşmuş toksin yükünü detokslarla azaltmaktır.

2. Mukus örneğin rotavirusde de gelişebilir, ille de alerji demek değildir. Ama eğer bebek hasta değilse mukus alerji demektir. Kakadaki mukus bağırsağın iç yüzeyini kaplayan koruyucu tabakadır. Yani mukus varsa ille de bir şeyler bağırsağın iç yüzeyini soyuyor demektir. Bu ya bakteri virüstür ya alerji. Bir de biyofilm denen bir kavram var. O parazitlerle ilgili, çok küçük bebekte sadece anne sütü alıyorsa parazit gelişmez diye biliyorum ama siz yine de bir araştırın bunu.

3. Alerji testi pozitifse kesin doğrudur ama pozitif çıkan besinler dışında alerjisi yok anlamı taşımaz. Alerjisi çok ciddi boyutta olmayan ve ciltte tepki vermeyen alerjilerin testle tespiti hele ki 1 yaş altında çok düşük ihtimaldir.

Aslında 4 gün önce dra gittiğimizde hafif bronşit dedi.
Arada hırıltısı burun tıkanıklığı var.
Acaba mukus bu hastalıktan ötürü olabilir mi de diyorum..

Mukus o sebeple olabileceği gibi hafif bronşit tablosu da alerji sebebiyle gelişmiş olabilir. Alerjinin çok farklı belirtileri vardır. Mesela kronik öksürük, hırıltılı solunum, tekrarlayan kulak ve bogaz enfeksiyonları, burun tıkanıklığı, sürekli burun akıntısı, terleme... Yani her vücutta alerji farklı bir organı tutup bir başka hastalıkla karıştırılmasına sebep olan belirtiler verebilir. Örneğin kakası kanlı mukuslu alerjik bebeklere en sık konan yanlış teşhis amip oluyor, kusan alerjik bebeklere en sık konan yanlış teşhis reflü oluyor(benim bebeğim gibi), bronşit de aynı şekilde yanlış bir teşhis olabilir sizin için. Olmayabilir de tabi. Bunu anlamanın en kolay yolu alerji alevlenip daha geniş bir diyete ihtiyaç duymadan önce acilen katı bir süt ve süt ürünleri diyetine girmektir. Diyetin etkisi en geç 21 günde ortaya çıkar.

Dr sizden daha güzel degerlendiremez bence durumu. :)
Teşekkür ederim.
Yapmak farz oldu.
Zeytin ekmek gideriz bir zaman ne yapalım.

Dr sizden daha güzel degerlendiremez bence durumu. :)
Teşekkür ederim.
Yapmak farz oldu.
Zeytin ekmek gideriz bir zaman ne yapalım.
Rica ederim, umarım miniğe bir faydası dokunur. Ekmeklere peynir altı suyu tozu gibi süt ürünleri konabiliyor, dönerlere ve bazı etli yemeklere marine sırasında süt ya da yoğurt girebiliyor aklınızda bulunsun.

Merhaba.
Şu an hasta gibiyse, nefesinden genzinin dolu olduğunu (affedersiniz balgam) anlıyorsanız, bu akıntı ağız yoluyla atılmadığı icin kakada çıkar, mukuslu görüntüye sebep olur. Minişler bizim gibi hık yapıp çekip geniz akıntısını çıkaramadığı icin kakalarinda mukus seklinde görmek mümkündür
Rahatsızlığı geçince yani bronsiti iyilesince bi gözlemlemeye devam edin, iyilestigi hâlde mukus varsa alerjidendir diyebilirsiniz.
gunebakan_ arkadaşımız o kadar anlaşılır ve açık yazmış ki ben de bayıldım, sağlıkçı herhalde filan dedim, masaallah, sag olunuz bilgi icin

Ben teşekkür ederim, sağlıkçı değilim ama alerji konusunda okunacak hemen her şeyi okumuş olabilirim :) Vakti zamanında çoklu besin alerjisi sebebiyle hayatı alt üst olmuş bir anneyim. Kızımla okuyarak yeniden kazandık hayatımızı diyebilirim. Başka anne ve bebeklerin aynı hikayeyi yaşamasına belki engel olabilirim düşüncesiyle alerjiye dair her konuya yazmaya çalışıyorum

Ben de kizimda süt alerjisi mi var diye kendimi bitirmistim, netten oku oku arastir vs. :) Sonra büyüdükçe gecti galiba, doktorlar da 1 yasindan önce belli olmaz demislerdi, test de yaptırmamıştik, kaldı öyle. Simdi sikintisi yok gibi. Hepinize, hepimize gecmis olsun konu sahibi arkadaşım nomunomuchua

Belki ben de boşa kendimi yiyorum.
Bilmiyorum hiç okumasam, öğrenmesem daha mi iyi acaba?
Annelerimiz nasıl büyütmüş o kadar iş arasında kakamızı incelediklerini sanmıyorum hiç.

Bana da kızıyor zaten rahat bırak çocuğu diye :/

Cok kafaya taktiysaniz, ilk mesajimda dedigim gibi hastalıktan sonra biraz gozlemleyin, ona göre hareket edin. Devam ediyorsa, diger arkadaşın söylediği gibi perhiz yaparak denersiniz, gözlersiniz.
Evet, biraz sakin kalın :) yapamıyorsanız, 1 yasindan sonra teste gidersiniz ama o da kesin olmayabiliyor.
Sadece bronsit sebebli balgamsa balgam atmak icin yöntemler var ama bebiş cok küçük, ek gida döneminde bile degil. Bronsit icin ilac verdi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…