Bebeğinde besin alerjisi olan anneler bakar mısınız?

Cok kafaya taktiysaniz, ilk mesajimda dedigim gibi hastalıktan sonra biraz gozlemleyin, ona göre hareket edin. Devam ediyorsa, diger arkadaşın söylediği gibi perhiz yaparak denersiniz, gözlersiniz.
Evet, biraz sakin kalın :) yapamıyorsanız, 1 yasindan sonra teste gidersiniz ama o da kesin olmayabiliyor.
Sadece bronsit sebebli balgamsa balgam atmak icin yöntemler var ama bebiş cok küçük, ek gida döneminde bile degil. Bronsit icin ilac verdi mi?

Hafif bronşit dedi.
Hırıltı burun tıkanıklığı artarsa kullanalım diye nebulizatör ile ventolin bulunsun evde dedi.
Siddetlenmedigi için kullanmadık.

Hafif bronşit dedi.
Hırıltı burun tıkanıklığı artarsa kullanalım diye nebulizatör ile ventolin bulunsun evde dedi.
Siddetlenmedigi için kullanmadık.
Hımm geçmiş olsun. Konunuzu tekrar okudum. Test yaptirmissiniz. Ige antikoruna mı bakıyorlar acaba? 1 yasinda bile olsa kan testinin de hafif bi yanilma ihtimali var diye hatırlıyorum hayal meyal (yanlış da olabilirim).
Mukuslu kakanın fotoğrafını cekseydiniz, doktora gösterirsiniz, bilgi verir belki.
Bizim kız bebişken ve mukuslu kaka yaparken, bu forumda fellik fellik alerji konulari okuyordum, deli gibi yorum yazardık, kaka fotosu paylaşıp fikir alanlar olurdu. Annelik güzel ve zor :)

Hımm geçmiş olsun. Konunuzu tekrar okudum. Test yaptirmissiniz. Ige antikoruna mı bakıyorlar acaba? 1 yasinda bile olsa kan testinin de hafif bi yanilma ihtimali var diye hatırlıyorum hayal meyal (yanlış da olabilirim).
Mukuslu kakanın fotoğrafını cekseydiniz, doktora gösterirsiniz, bilgi verir belki.
Bizim kız bebişken ve mukuslu kaka yaparken, bu forumda fellik fellik alerji konulari okuyordum, deli gibi yorum yazardık, kaka fotosu paylaşıp fikir alanlar olurdu. Annelik güzel ve zor :)

Hiç fikrim yok.
Dr detaycı ne olur ne olmaz test yapmaya niyetlendi.
Aslında ortada ciddi bir belirti yoktu o zaman.
Teşekkür ederim.
Öyle gerçekten:)

Artvin maalesef..
Peki alerjinin mukuslu kaka dışında belirtisi yok mudur?
Canım benim bebeğim 3 günlüktü kakasinda kan görüldu. Süt alerjisi olabilir dendi..ben hem mama hem anne sütü veriyordum. Sonra iki aylıkken bir anda yüzünde kabuklanma egzama oldu. Başka doktora götürdüm direk süt alerjisi dedi. Süt alerjisi maması kullanınca kusması da bitti

Belki ben de boşa kendimi yiyorum.
Bilmiyorum hiç okumasam, öğrenmesem daha mi iyi acaba?
Annelerimiz nasıl büyütmüş o kadar iş arasında kakamızı incelediklerini sanmıyorum hiç.

Bana da kızıyor zaten rahat bırak çocuğu diye :/
Mukus annenin ön sütünü cok içtiği icin de olur. Ayrıca kakasindaki o beyaz noktalar sindiremediği süt yagı olabilir. Hatta yüzde 90 odur Yakın zamanda bende bebeğinin makat kısmındaki kırmızıliktan şüphelendim ve trovozol kremi 5 gun kullandık geçti. Şüphelendiğim besin domatesti. 1 hafta yemedim. 1 hafta sonra yedim ve bir sorun olmadı. Burda yazmamışlar bunu hayret ettim neyse sen canını sıkma yoktur biseyi :KK66: sağlıkla büyüt bebeğini canim

Diyet falanda yapma. Bende doktora sordum boyle bir şüphen varsa takip et. Yediğin birşey 3 gun sonrada tepkime verir dedi. Ben sadece 7 yada 8 gun domates yemedim. Sonra yedim ve hala yiyorum benim oğlum da 3 aylik. Kremi kullandım kızarıklık geçti. Yani pisikmis. Yani görüntü olaral makatta kirmizilikti döküntü döküntü de değildi,bu da bir alerji bulgusuymus çünkü. Ya alerji ya pisikti. Baktim pisikmis.
Daha bebegin kakası cok değişir. Diyet yapma bence şimdilik. Alerji olsa bebegin oyle sakin sakin mutlu mutlu durmaz merak etme:KK66:

Mukus annenin ön sütünü cok içtiği icin de olur. Ayrıca kakasindaki o beyaz noktalar sindiremediği süt yagı olabilir. Hatta yüzde 90 odur Yakın zamanda bende bebeğinin makat kısmındaki kırmızıliktan şüphelendim ve trovozol kremi 5 gun kullandık geçti. Şüphelendiğim besin domatesti. 1 hafta yemedim. 1 hafta sonra yedim ve bir sorun olmadı. Burda yazmamışlar bunu hayret ettim neyse sen canını sıkma yoktur biseyi :KK66: sağlıkla büyüt bebeğini canim
Diyet falanda yapma. Bende doktora sordum boyle bir şüphen varsa takip et. Yediğin birşey 3 gun sonrada tepkime verir dedi. Ben sadece 7 yada 8 gun domates yemedim. Sonra yedim ve hala yiyorum benim oğlum da 3 aylik. Kremi kullandım kızarıklık geçti. Yani pisikmis. Yani görüntü olaral makatta kirmizilikti döküntü döküntü de değildi,bu da bir alerji bulgusuymus çünkü. Ya alerji ya pisikti. Baktim pisikmis.
Daha bebegin kakası cok değişir. Diyet yapma bence şimdilik. Alerji olsa bebegin oyle sakin sakin mutlu mutlu durmaz merak etme:KK66:

Hay Allah razı olsun içime su serptin. :)

Zaten yapamadım diyet tam dikkat etmesi çok zor geldi.
Kafa patlatıp duruyorum her şeye acemi olunca.
Çok şükür genel olarak mutlu, uyuyan, iştahlı bir bebek evet ama yine de bilemedim.
Portakal aromalı demir şurubuna başlattı dr. O günden sonra her gün çok mukuslu köpüklü yeşil kaka yapınca o alerji yaptı dedim. Onu bıraktım düzelsin diye bekledim. 3 gün kullanmadım. Rengi ve kıvamı düzeldi mukus az da olsa var ama iplik iplik uzuyor sanki. Haydi basa dön süt alerjisi mi diye:)
Çok da düşünmemek lazım galiba. :/
Sen de sağlıkla büyüt yavrunu ınsallah.

Hay Allah razı olsun içime su serptin. :)

Zaten yapamadım diyet tam dikkat etmesi çok zor geldi.
Kafa patlatıp duruyorum her şeye acemi olunca.
Çok şükür genel olarak mutlu, uyuyan, iştahlı bir bebek evet ama yine de bilemedim.
Portakal aromalı demir şurubuna başlattı dr. O günden sonra her gün çok mukuslu köpüklü yeşil kaka yapınca o alerji yaptı dedim. Onu bıraktım düzelsin diye bekledim. 3 gün kullanmadım. Rengi ve kıvamı düzeldi mukus az da olsa var ama iplik iplik uzuyor sanki. Haydi basa dön süt alerjisi mi diye:)
Çok da düşünmemek lazım galiba. :/
Sen de sağlıkla büyüt yavrunu ınsallah.
Ne demek canim rica ederim. Allah senden de razı olsun. Ama demir icin damla şeklinde kullanilanlar var ağızda leke falan yapmasin diye ama suan ismini bilemedim ve evet demir ilacinin yan etkileri var. Mesela hamileyken kullanmışsındır. Afedersin dışkı rengin siyah olmuyor muydu? Benim öyleydi. Duzeldigine gore ondan olmuştur yoktur alerji falan kakasinda kan olurdu vücudunda döküntü olurdu gaz sancısından kıvranırdı ağlardı ne bilim daha bir sürü şey. Bende şüphelenmistim çünkü ve internette hersey yaziyor :) ve genelde en dramatik tablolar var. Bir defa alerjisi bebegin kilo alımı da düşük olur. Oyle işte:) benimde ilk cocuk birde bu yaygınlaştığı için insan çok kafasına takıyor gerçekten de.

Ne demek canim rica ederim. Allah senden de razı olsun. Ama demir icin damla şeklinde kullanilanlar var ağızda leke falan yapmasin diye ama suan ismini bilemedim ve evet demir ilacinin yan etkileri var. Mesela hamileyken kullanmışsındır. Afedersin dışkı rengin siyah olmuyor muydu? Benim öyleydi. Duzeldigine gore ondan olmuştur yoktur alerji falan kakasinda kan olurdu vücudunda döküntü olurdu gaz sancısından kıvranırdı ağlardı ne bilim daha bir sürü şey. Bende şüphelenmistim çünkü ve internette hersey yaziyor :) ve genelde en dramatik tablolar var. Bir defa alerjisi bebegin kilo alımı da düşük olur. Oyle işte:) benimde ilk cocuk birde bu yaygınlaştığı için insan çok kafasına takıyor gerçekten de.

Evet aslında renk değişikliğine değil de mukusa taktım kafayı ben.

Tam da bitmedi işte..Belki etkisi bir zaman sürer tabi bilemem.
Inşallah benim sütümün yağından falandır.
Kilo alımı normal çok şükür.
Ama yeni mi başladı diye kurdukça kurdum.
Inşallah kurdugumla kalırım:)

Evet aslında renk değişikliğine değil de mukusa taktım kafayı ben.

Tam da bitmedi işte..Belki etkisi bir zaman sürer tabi bilemem.
Inşallah benim sütümün yağından falandır.
Kilo alımı normal çok şükür.
Ama yeni mi başladı diye kurdukça kurdum.
Inşallah kurdugumla kalırım:)
Kurdugunla kalacaksın:))) ön sütü cok icmis... sütun bebegi ne yarıyor masallah:)😚

Benim kızım kakasıni kendi kendine yapamıyordu.
10 gün beklesem bile sonunda fitile mecbur kalıyordum.
Sonra sıcak oturma banyolarına vs başladım sürpriz şekilde bir kaç kez kendi yaptı.
Çok sevindim tabi.
Sonra reflüsü ciddi sıkıntılı olduğu için dr bir takım ilaçlara başlattı. 3 gündür kullanıyoruz.
Bu 3 gün içinde 3 kez kakasıni yaptı.
Ben sadece bir tanesine sevinebildim çünkü son ikisi mukusluydu. Ve içinde beyaz parçalar vardı.

Bu ıki Gün üst üste çıtır müslili yoğurt yemiştim.
O beyaz parçaları yoğurttan diye düşünüp mukus yüzünden süt ve süt ürünlerine alerjisi mi var acaba diye düşünüyorum.

Bu arada başından beri süt ve süt ürünleri bolca tükettim.

1)Bir besine alerji sonradan gelişir mi?
2) Mukuslu kaka ille de alerji mi demektir?

Bu arada kan vermiştik doktorumuz çok detaycı daha ortada bir şey yokken alerji testi yapıp süre alerjisi var mi bakcaz demişti. 1 haftaya çıkar sonuç.
3) Sonuç pozitifse kesin doğru mudur?

1) besin alerjileri zaten 2-3. aydan sonra ortaya çıkar yani evet sonradan gelişir. ve genelde de %90'ı 1 yaşta biter
2) mukuslu kaka ille de besin alerjisi demek değildir ancak bulgularından biridir. kaldı ki kabızlık daha büyük bir bulgudur.
3) sonuç pozitif ise kesinlikle doğrudur ancak sadece gastrointestinal sistemi tutan besin alerjilerinde sonuçlar negatif çıkar. negatif çıkması tanıyı dışlamaz.

X