Çocuk Hastalıkları bebeğinde atopik dermatit olanlar bakar mısınız?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

aynen katılıyorum. yazdıgın hersey kullandıgımız ilaçlar tamamen aynı. bende 2 doktor + 1 prof ile gorustum kesinlikle genetik dediler ( benim çoğu şeye alerjim var ) tek farkımız dogdugundan beri sebamedle yıkadım hiçbir sorun olmamasına ragmen kokusu çok hoş diye mustela sampuan ve nemledirici alıp 3. ayında kullandım ancak vucudunda 15 gün sonra kızarıklık olunca hemen bıraktım. tekrar sebamed dondum. 8.5 aya kadar hiçbir sorun yoktu taki iki-üç gün öncesine kadar. ilaçlar ve dr önerdiği şampun/nemlendirici ii gelirse onlarıda yazarım. bizede yün şeyler giydirmek , peluş oyuncaklar yasak.. Allah hepsine acil şifalar versin.
 
Ben normal doğum yaptım ve bir buçuk aylıkken bebeğimde atopik dermatik başlangıç aşamasındaydı doktorumuz sık sık nemlendirmezseniz kortizonlu ilaç kullanmak zorunda kalırız dedi.
Yüzü resmen kabuklu kızartılarla doluydu. Kulak arkaları kızarık tı bazen turuncu sanki iltihaplanmış da kurumuş gibi oluyordu. Kafası da tamamn konaktı.
Biz nemlendirici olarak mustelanın stelatopia sını kullandık ben çok memnun kaldım hala hafif kuruluk hissetsem sürüyorum. O halleri tamamen geçti ama kulak arkaları zaman zaman yine kuruyor bazen de yüzünde isilik gibi noktalar oluyor ama o kabuklu haliyle alakası yok.
Konağını zeytinyağı ile bekletip tarıyorum. Bana tara dediklerinde napcağımı anlamamıştım Aslında onun adı taramak değil de kazımak bence yumuşadığı için tek tek kaldırılıyor konaklar tarak ile.. Ben ilk zamanlar yumuşak fırça ile tarıyordum o işe yaramıyor. Sert tarak ile ben chiconun kini kullanıyorum ama şu klasik erkek taraklarının ince tarafı da olur.. İşte o tarakla resmen ufak ufak kazıdım konakları kafasından.. Gitgide azalıyor. ama tamamen bitiş değil ..
 
Benim bebeğimde de atopik dermatit var.çok şiddetli değil cok şükür sadece yüzünde özellikle agiz cevresinde ve elinin üzerinde biraz ,vücudunda lezyon yok ,insallah olmaz.o bolgeler de eli sürekli ağzında oldugundan pek iyileşmiyor .ben avene marka nemlendirici loiyor.babe nin Konak önleyici sampuanini ve babanın oily soap isminde bir yağlı yıkama sampuani var onları kullanıyorum.vucudunda lezyon olmayınca dün ilk defa banyodan sonra normal bebe yağıyla yağlarım vücudunu sadece yüzüne kullandım lisyonu.bir de hafif vücudu nemliyken sürüyorum losyonlari ki nem cildinde hapsolsun.cok siddetlendiginde yada enfeksiyona çevirir gibi olursa da fucicort krem kullanıyorum .su ana kadar memnunum.
 
benim bebeğim 5.5 aylık 2. ayda atopik dermatit teşhisi kondu..ilk önce dermatop verildi ben bunun kortizonlu bi krem olduğunu bilmiyordum fakat 3 günden fazla kullanma dediklerinde şüpheye düştüm ve araştırmaya başladım..sonra elidel ve hipokort kullandım...elideli doktorların hiçbiri kullanmamı önermedi bir doktor hariç zaten ona da bir daha gitmedik..doktorlara gitmeye devam ettik bioderma da kullandık fakat o da iyi gelmedi..uzun bir uğraş sonucunda ben iyileşme belirtilerini tamamen doğal ürünleri kullanarak buldum.. oğlumun diz kapaklarının arkası, yüzü yara halini almıştı...doktor karın bölgesinde de var ileri düzey bir atopik dermatit dedi..çok üzülüyodum bazen kaşıntıda uyuyamıyodu..geceleri eldiven takıyorum çünkü uyandığında yüzünü kaşımaya başlıyo, altını değiştimek için açtığımda hep bacaklarını kaşıyo..bacakları yara içindeydi..evimiz kışın çok sıcaktı nem dengesi için soğuk buhar makinesi aldık ama %30 olan nemi en fazla %35e çıkarabiliyodu..ama 3 havlu ıslaıp koyduğumda daha etkili oldu %45 lere çıktı..boşuna almışız makineyi..ne kadar kolay çözüm varmış..
şu an yüzündeki yaralar geçti vücudu oldukça iyi durumda bunda bahar gelmesi kaloriferlerin yanmıyor olmasının da etkisi var..
günde iki kere tüm vücudunu ocakta ıstılarak asiti düşürülmüş doğal zeytinyağı ile birde yara yerlerine kantaron yağı sürerek geçirdim..kozmetik ürünlere boş yere para vermeyin..fakat bunkarın içinde en iyisi mustelanın stelatopia nemlediricisi ve yıkama jelini hala kullanıyorum memnunum..
 
Benim kizimda da egzema yaklasik bir yasindan sonra basladi; anne sutu kesildikten sonra cigrindan cikti. Dirsek iclerindeki kivrimlarda ve boynunun arkasinda vardi. Kizim su an 27 aylik, cok ugrasarak egzemasini %95 iyilestirdim. Egzema alerjik bunyeli cocuklarda gorulen birsey. O yuzden alerji yapabilecek seylerin tumunu goz onunde bulundurmak lazim. Maalesef kortizon kremleri yada kozmetik nemlendiriciler kalici cozum degil, hatta egzemanin iltihaplanmasina dahi yol acabiliyorlar. Biz yasadik, bedelini agir odedik, oradan biliyorum. Bunlari kullanmayi biraktiktan ve dogal yontemlere gectikten sonra bizde iyilesme oldu. Neler yaptigimi anlatayim:

1. Camasirlarda, bulasikta, ev temizliginde ve kizimin banyosunda sadece ve sadece saf dogal zeytinyagi sabunu kullanmaya basladim. Ozellikle bebek camasirlarini bu saf kokusuz sabun rendesiyle yikamanizi tavsiye ederim. Tum sampuanlari, kremleri, banyo jellerini cope attim. Kendim de zeytinyagi sabunu ile yikaniyorum.

2. Haftada en fazla iki kez kizima banyo yaptirdim. Fakat dus yaptirmak yerine, kuveti doldurarak icinde oturmasini ve egzemali bolgelerin suyun icinde kalmasini sagladim. Suya sabun ilave etmedim, cunku sabunlu suda oturmak cildi daha da kurutuyor. En son cikmadan once kafasini sabunlayip iyice durulayarak banyodan cikarttim. Cikar cikmaz egzemali bolgelere buldugum dogal bir nemlendiriciyi surdum. (Nemlendirici secimi cok zor ve cocuga gore degisiyor. Benim kullandigim nemlendirici %100 dogal, zeytinyagi, kalendula, mango yagi, kakao yagi vs. iceren bir urundu. Kizimin cildi bir tek buna reaksiyon vermedi. Kozmetik nemlendiriciler, Mustela vs. ise hic iyi gelmedi.)

3. Yedigi ictigi seylere dikkat ettim, alerjen gidalari kestim yada cok azalttim. Mesela sut ve peynir yerine yogurt ve kefir verdim. Yumurta bir sure hic vermedim. Bugday ve gluten iceren diger tahillari da cok azalttim. Onun yerine pirinc ve pirinc makarnasi yedirdim. Bol bol et/tavuk suyuna sebze corbasi ve cok tatli olmayan (narenciye haric) meyvelerle beslendi.

4. Evdeki toz miktarini azaltmaya calistim. Bunun icin, alerjik bunyeler icin yapilmis iyi bir elektrik supurgesi aldim.

5. Kolunu gece uyurken vs. kasimasini onlemek icin, hep uzun kollu seyler giydirdim. Kasinmalar cok oldugunda, oda sicakliginda suya karistirilmis az miktarda (1 kapak kadar) elma sirkesi ile pansuman yaptim. Elma sirkeli su kasintiyi hemen aliyor, hem de zararli bakterileri olduruyor. Kortizondan cok daha fazla faydasini gorduk. Ustelik yan etkisi sifir. Eger kasintilar cok cok fazla ise ve cocuk artik uyuyamiyorsa, biraz alerji surubu verilebilir. Doktorunuz hangisinin uygun oldugunu ve dozajini size soyleyecektir. (Biz Benadryl kullandik. Zyrtec de olabilir sanirim.)

Ve sonucta buyuk bir gelisme kaydettik. Cok zor bir surec. Allah yasayan annelere kolaylik versin. Ama unutmayin ki egzemanin cozumu var. Iyi bir takip ve nedenlerin tespit edilmesiyle cok hafifletilebiliyor.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…