ah ahh bilmezmiyim gece kaç sefer uyandık bizde yüzünü çarşafa başını yatak başına sürterdi benim kızım her altını değiştirişimde hala bacaklarını ve kollarını kanatıncaya kadar kaşıyor görsen sanki jilet atmışsın o öyle acıyla kıvranırken bende keyifsiz sinirli üzgün insanlardan uzak çökmüş vaziyetteydim evde bi mutsuzluk vardı eşimle aramız bile açıldı halimi kimse anlamadı açıkcası bende paylaşmadım neyse özel mevzumla seni meşgul etmiyim kızıma akşamları zatiden şurup veriyorum geceleri iyiyiz uyuyor artık gözlerinide eskisi kadar kaşımıyor ayrıca en sevdiğim gıdalardan vazgeçtim sıkı diyet yapıyorum iyimi yapıyorum kötümü yapıyorum emin değilim ya her gün büyüyen bebek patatesle havuçla elmayla pirinçle nereye kadar sabah akşam cildini nemlendiriyorum ya bakalım
herkese merhaba bi sorum olacak geçenlerde yumurcak tv yi seyrederken ordaki doktor sezeryanla doğum yapan annelerin %90 bebeklerinde egzama astım bronşit alerjii..... oluyor dedi bende merak ediyorum gerçekten sezeryanla doğum yapan bi kaç tanıdığım var onların bebeklerindede egzama var
sizin doğum şekliniz nasıldı?
bende normal doğum yaptım ama bebeğim 3 aylıkken atopik dermatitle tanıştık.şuan 5 aylık oğlum.bir dr kortizonlu krem verdi ancak geçirmedi . hematen kullan dediler kullandım olmadı.başka bir dr 6 ayı doldurmadan şurup veremem dedi antibiyotikli bir krem fusikort verdi.bepanteni de sıksık sür dedi.banyosu için sebamedin şampuanından başka hiçbirşey kullanmıyorum sadece penyeden çamaşırlar giyoruz.buna rağmen şimdi bebişimin sırtında kızarıklıklar başladı. yüz cildi düzeldi buarada .arada sırada yine atak oluyo ama sırtındaki kızarıklıklara çok üzüldüm. sırtınıda yağlıyorum ama dr lar net bir şekilde bişey anlatmadılar.bende şaşkınım bende alerjik bünye yok ama babası bebekliğinde çok alerjikmiş.bebeğimi okuduklarımdan sonra üni.hastanesine götürmeye karar verdim. ne yapacağını bilememek okadar zor ki hepimiz birbirimizi anlıyoruz ve bebişlerimiz için endişeleniyoruz. Allah yardımcımız olsun ve tez zamanda şifa versin inşallah...
Bizde 6.ayımızda yakalandık atopike..ilk olark boyun bölgesinde kabartı şekşinde yara tarzı bir belirti ile gittik doktorumuza.atopik dermatit dedi..yüne,gıdalara,deterjanlara alerjisi olabilir dedi.1 yaşından sonra azalarak gecer dedi..hipokort krem verdi..o kremle egzamamaız geçti amasonrasında geçmek bilmeyen bir kaşıntı aldı kızımı.şuan 10 aylık ve 2 aydır bir kaşıntısı var...aerıus şurup kullandım,allerset damla ve oilatum nemlendirici krem hassa ciltlere..10 gündürde süt ürünlerini kestim..eskisi kadar olmasada az kaşıntısı var.geceleri şiddetleniyor..hatta dün gece uyumaadık keşıntıdan..biorezonans denen alternatif tı denilen kısacac bir makina ile kandan alerjenlere baktırdım...süt,pirin.,un,sebamae pişik kremi,jonshon şampuan,monovit d3 damla,ekmek,eti cicibebe bisküvi ve ekmeği vs alerjisi çıktı o makinadan..daha dr konuşmadık...ama benim kafam karıştı..okuduğum kadarıyla sizler herhangi bir gıda vs kesmemeişsiniz..ilaç ve krem dışında bir önlem alınmamaış..acaba böyle mi yamak lazım...1 yaşından sonra geçiyormu zamanla...ama vücutları şuan tolare ediyor ancak 20-30 yaşlarda yani vücüdun tolate edemedği yerde tekrar batlak verip zorunlu tedaviye sebebp olabiliyormu..ilaç ve aşıdan başka tedaviside yok sanırım ilerki yaşlar için.ne yapmalıyım kafam karıştıo.
ayyyy nekadar cok seye alerjısı cıkmış ne yıyıp ıcıcek pekı bu cocuk.Buarada bende sebamed bebe sampuanına basladım.ya oda dokunursa d3 kullanıos bıngıldak ıcın valla sasırdım kaldım sımdi.ben yumurta cıkolata,vs yemıorum bıde baharatlı seyler. ama ekmekte alerjı yaparmı bılemedım:44: nerde yaptırdınız bu testi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?