Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Tecrubeli anneler gunduz uyku duzeni tam olarak nasil olmali her emdikten sonra uyutmalimiyim ben huysuzlandiginda uyutuyorum ama 2aylik bebegim buarada gunduz ne kadar uyumali ne kadar uyanik kalmali cocugu sürekli sallayarak uyumaya mi zorluyorum fikri olan bilgisi olan siz cocuklarinizi nasi buyuttunuz uyku duzeni nasil olmali
Aynada ki ben miyim,benim mi gümüş teller?
Kayıtlı Üye
Daha çok minik annesi:) sık ama az uyur bebeğin. Uyku düzeni için erken olduğunu düşünüyorum.
Tecrübem yok ama sallamak yanlış hele de hızlı göz ve kulağa zararlıymış şahsen sallamayı düşünmüyorum bi arkadasım yatagına yatırıp uyumasını saglardı çok rahat etti hep..
Tecrübem yok ama sallamak yanlış hele de hızlı göz ve kulağa zararlıymış şahsen sallamayı düşünmüyorum bi arkadasım yatagına yatırıp uyumasını saglardı çok rahat etti hep..
Bende kesinlikle sallamam diyordum ama dogumdan sonra o is pek oyle olmadi ne yazik ki zaten hizli sallamiyorum ama dilerim sizin ki kendi kendine uyur cunku her çocuk bir degil.arkadasimda birakiyor uyuyor amA bizim ki bagirmayi tercih ediyo uyumak yerine
Bebeğini uyutmak için zorlamayın. Daha çok küçük uykusu geldiğinde huysuzlanıp belli edecektir muhtemelen. Sallayarak zorla uyutursanız buna alıştırırsınız hem size hem bebeğe zarar. Uyku düzeni Yanlış hatırlamıyosam 4. Aydan itibaren oluşuyor.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Uykusu geldiğinde o belli eder zaten. Ya huysuzlanır ya da memede kalmak ister.
Bizimki kendi rutinini kendi belirledi.
Sadece sabahları devam uykusu bir saat. Onun dışında 2-3 saatte bir 20 dk uyuyor. Akşam sekizde de gece uykusuna geciyor.
en çok direksiyonda uyuyan insanlar türkiyedeymiş.sebebi ise küçüklüğümüzde sallayarak uyutulduğumuzdan dolayı bilinç altı sallanınca uyumaya itiyormuş bünyeyi.kendi haline bırak memede uyusun.ya da yatağında bırak daha çok küçük sallamadan da uyumayı öğrenir hemen.
Sallayarak uyutmak anneye bağımlı yapıyo bence bebeği,büyüdükçe bu kez anneyle aynı yatakta uyumak istiyor işler daha çözülmez bir hal alıyor,yatağında kendi uyumasına alıştırın bence küçüklükten.
Bende kesinlikle sallamam diyordum ama dogumdan sonra o is pek oyle olmadi ne yazik ki zaten hizli sallamiyorum ama dilerim sizin ki kendi kendine uyur cunku her çocuk bir degil.arkadasimda birakiyor uyuyor amA bizim ki bagirmayi tercih ediyo uyumak yerine
Bağırsa da sallamicam canım alıştırmak istemiyorum ikiz zaten baş edemem :)
Saçmalamayın!
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Bir yazı okumuştum siz neye alıştırırsanız bebeğiniz onu yaparmış.
Keşke sallamaya alıştırmasaydınız.
Bebek emerken uyur genelde önce altını temizle sonra emzir
Her emmesinde de zorla uyutma istiyorsa uyur
Uyusun diye sallama uyumuyorsa uyumasın
Ağlaması mızıldaması sadece uykudan değildir al kucağına otur bir süre sonra alışır olmadı kucağına al gezdir
Yavaş yavaş alışır acele etme
O istediği zaman uyur zatwn çok minik en fazla yarım saat uyanık kalır ama bazen bir bakmışsın tüm gün uyumamış. Bence sallamayın bırakın istediği zaman uyusun , uyanık zamanlarda agıcuklar yapın oynayın..
Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
Tecrubeli anneler gunduz uyku duzeni tam olarak nasil olmali her emdikten sonra uyutmalimiyim ben huysuzlandiginda uyutuyorum ama 2aylik bebegim buarada gunduz ne kadar uyumali ne kadar uyanik kalmali cocugu sürekli sallayarak uyumaya mi zorluyorum fikri olan bilgisi olan siz cocuklarinizi nasi buyuttunuz uyku duzeni nasil olmali
akıl vermek haddime düşmez sen daha iyi bilirsin ama sallama alışkanlığından vazgeçebilirseniz hem siz hem bebeğiniz daha rahat eder
çok huysuzlanıyorsa sırtını pışpışlayarak sakinleştirmeye çalışın ağlaması artarsa kucağınıza alın sakinleşmesini bekleyin sonra yatağa tekrar yatırın
bir kaç gün böyle yaparsanız sallamadan kendi kendine uykuya geçmeye alışır
sonuçta uykusuz gezecek hali yok çok çok ağlar bağırır sonra çok uykusu gelince mecbur uyur
benim bebeğim memede uyurdu
memeden kesince de uykusu gelmeye yakın kendini belli ediyor zaten gözlerini ovuşturmaya falan başlar yatağına yatırırım bizimkide huysuzlanır hemen dalmaz ama hiç dokunmam çok uykusu varsa bi süre sonra dalar uykuya, yok baktım çok huysuzlanıyor alırım yatağıma kucağımda ninni söylerim sakinleştikten sonra yatağına yatırırım tekrar
Bebegin ilk zamanlari az ve sık uyku seklinde olur. Cok yorulursun biliyorum ama hem ona hem kendine yazik etme uzme kendini. Uyku duzeni 4. Aydan itibaren oluyor. Benim bebiste kolikti ve artik dayanamiyordum. Bir sabah kalktim ve evet bu bebek boyle ve bu surenin bir sonu elbette olacak bir duzen olusturacagiz. Biraz akisina birak uykusu gelirse zaten iyice huysuzluk yapar. Sallamak icin cok cok kucuk emzirdikten sonra kucaginda pispislayarak uyutmaya calis. Sallamak gercekten hic iyi degil bunu unutma. Aksamlari mesela 20.00 civarinda uyutmaya calis. Eger toklugundan eminsen 3 saat sonra emzir o arada uyabirsa emzirme. Gece saat 10 dan sonra odanin isigini kapat ve uyandiginda pek konusma. Sabaha kadar yattigi odadan cikartma yani ortamini degistirme. gece gunduz farkini anlamasini sagla.
evimizin IŞIĞI....
Kayıtlı Üye
Bir duzen kurmak icin cok erken.yalnizca bebeginizi gozlemleyin.ilk memede uyuyordu sonra kucakta sallayarak sonra carsaf icinde sallayarak sonra ayakta sonra duvara kanca yapip cingen besiginde sonra yine ayakta en son 10 aylikti yatagina koydum kendi kendine uyumaya basladi.25 aylik suan yatagina koyuyorum iyi geceler deyip odadan cikiyorum.uykusuz bebek cok zor.uyuyorsa her firsatta uyutun sizde dinlenin.
Uykusu geldiğinde o belli eder zaten. Ya huysuzlanır ya da memede kalmak ister.
Bizimki kendi rutinini kendi belirledi.
Sadece sabahları devam uykusu bir saat. Onun dışında 2-3 saatte bir 20 dk uyuyor. Akşam sekizde de gece uykusuna geciyor.
masallah, hanim kizimiza.
gaz probleminiz oldu mu hic ?
ya da ne yediniz ne ictiniz ?
bebegin cok kucuk. benimk 3 aylik uyaniyo emerken tekrar uyuyo 2-3 saat. geceleri haric ne yaparsan yap uyumuyor gece :-(
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
masallah, hanim kizimiza.
gaz probleminiz oldu mu hic ?
ya da ne yediniz ne ictiniz ?
Hiçbirşey :) nazar değmesin ama sadece Dünya'ya geldiği ilk beş gun zorlandık onun dışında cok sakin bi bebek oldu. Tamamen Allah'ın hediyesi :)
sallamayın sakın.benım kızım bır yasında ve artık cok zorlanıyorum sallamadan uyumaya alıstıracagım.saolsun kv 10 gunlukken sallamaya alıstırdı bebegımı o kadar soyledıgım halde
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Kızım bir gün aşıdan sonra huysuzlandı ben de sallayayım bari dedim -cok karşı olmama rağmen- anaaam o ne ya salla salla uyumuyo
Sallamak hem cok zor hem de sıkıntılı bi sürec bana göre