• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğin nüfus cüzdanını çıkarırken anne ya da babanın olması şart mı?

axsxina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
1.133
18
116
Ankara
merhaba arkadaşlar,
yenidoğan bebeğin nüfus cüzdanını çıkarırken anne ya da babanın olması şart mı? o tarihlerde eşim burada olmayacak, ben de yeni doğum yapmış halimle gidemem tabi ki, acaba benim babam gerekli evraklarla gitse bebeğimin nüfus cüzdanını çıkarabilir mi? bilginiz var mı?

canım ordaki nüfus dairesinin tutumuna da bağlı ama gerekli evrakları götürdüğünüz takdirde baban alabilir

canım bende yeni doğum yaptım ankarada oturuyorum ama kayseride doğum yaptım bende aynı şekilde gidemezdim doğum yaptığım için eşim ankaradan çıkarttırdı.ya annenin yada babanın olması şart diye biliyorum

ben bu yüzden günü gününe yazılamamışım
babam ben doğdugum zaman yurtdısındaymış
onun dönüşünü beklemiş bizimkiler :delphin:

sağolun kızlar
o zaman hastane çıkışı doğrudan nüfus müdürlüğü yolu mu göründü bana?

kendı bulundugum sehır ıcın konusursam kı ulke genelınde boyledır aslında ama bazı bolgelerde ınsıyatıf kullanılabılıyor

mutlaka anne veya baba bulunması gerekıyor
dogum raporu, anne ve ya babanın nufus cizdanı ve evlilik cuzdanı ıle ıslem kısaca hemen halledılebılıyor
ama dogumdan hemen sonra olması sart degıl sanırım 15 veya 20 gun suresı var

ben bu yüzden günü gününe yazılamamışım
babam ben doğdugum zaman yurtdısındaymış
onun dönüşünü beklemiş bizimkiler :delphin:

desene yaşın küçük yazılmış -tatlicadiarzu-

ya anne yada baba ikisinden birisi gitmesi gerekiyor canım
hastane çıkışı halledebilirsin çok uzun sürmüyor zaten

benim oğlumun kimliğini babası çıkardı doğum yaptığım hafta. ee sezeryanlı sezeryanlı gidecek halim yok nüfus dairesine. sorun çıkaracaklarını sanmıyorum, yani umarım -tatlicadiarzu-

Bir dilekçe yazıyorsun eşinin şehir dışında olduğunu kendinin de sezeryanlı olduğunu bildirir. Ayrıca dilekçende babanı vekil kıldığın ibaresini düştün mü verirler kesin

xeno'ma katılıyorum,bencede dilekçeyle verirler..yiğitinkini almaya eşim giderken bende gitmiştim,evimize çok yakın,sezeryanlı halimle gitmiştim..doğum belgesi bile istemediler..

Hastane doğum raporu veriyor vermezse istersiniz orda doğum tarihi yazıyor bir ay sonra bile gitseniz o tarihe göre çıkarıyorlar daha geç yazamazlar.. ama o doğum raporunu almayı unutmamalısınız.

ayrıca anne yada babanın gitmesine gerek yok diye biliyorum önemli olan evrakları teslim etmek, sanki nüfus cüzdanındaki resim ile adamlaramı bakıyorlar bakayım bu senmisin diye...

canım ben 5 ay once dogum yaptım ve bebişim 3 gunlukken nufus cuzdanını cıkarttık anne yada babanın olmasını sart kosuyorlar canım bilgine

ayrıca anne yada babanın gitmesine gerek yok diye biliyorum önemli olan evrakları teslim etmek, sanki nüfus cüzdanındaki resim ile adamlaramı bakıyorlar bakayım bu senmisin diye...

Evet aysuncum aynen dediğin gibi resim ve adama bakılıyor ben nüfus memuruyum.Ayrıca anne yada babanın birinin gitmesi şart arkadaşlar biz çok kişiyi o şekilde geri çevirdik bilginize...kaydirigubbakcemile3

Back