- 3 Eylül 2015
- 29
- 8
- 1
- 37
- Konu Sahibi melike0607
-
Benimde bilgim bu yöndeydi fakat alttaki yazı kafamı karıştırdı. Buna ne diyorsun canım?Resmiyet dünyada geçer. Ahiret hayatında kulağına ezanla okunan isim gecer
Tamamiyle yanlış ve ikinci el bilgiler. İki isim diye birşey vardir yukarıda bahsettigin sahabileri araştırsaydın ta ikinci isimi olduğunu olmayanlarinda mutlaka sifatlanditildigini görürsün . Omer dediğin omer faruk diye seslenilmistir islamdan öncede babasının ismi de eklenerek seslenilmistir ömer bin hattab. :-d peygamberin bile 10 dan fazla ismi vardır. İslamiyet öncesinde muhammed emin diye seslenilmistirBenimde bilgim bu yöndeydi fakat alttaki yazı kafamı karıştırdı. Buna ne diyorsun canım?
Eki Görüntüle 1625321 Eki Görüntüle 1625322
Iki isim olduğunu biliyorum canım, ben "göbek adı" altında geçen ikinci isim konusunda kafa karışıklığı yaşıyorum. Ahirette kulağına okunan isimle mi çağırılıyorsun yoksa bu dünya'da kullanılan isimle mi?Tamamiyle yanlış ve ikinci el bilgiler. İki isim diye birşey vardir yukarıda bahsettigin sahabileri araştırsaydın ta ikinci isimi olduğunu olmayanlarinda mutlaka sifatlanditildigini görürsün . Omer dediğin omer faruk diye seslenilmistir islamdan öncede babasının ismi de eklenerek seslenilmistir ömer bin hattab. :-d peygamberin bile 10 dan fazla ismi vardır. İslamiyet öncesinde muhammed emin diye seslenilmistir
Okudum yazıyı. kulağa isim ve ezan okumak evet farz değildir ama sünnettir bunu yazan bey yanlış biliyor. İki isim koymak ise olsada olur olmasa da olur bir tercihtir. Tek ve net isim güzel bir tercih olabilir ama isim islami olmalı tabikide. Hem ahirete bakan hem dünyaya bakan yönüyle çok avantajları var. böyle isimler manevi kuvveti arttırır ve çocuğun üstesinden gelemeyeceği olaylara karşı dayanma gücü vererek özgüven kaybını da önler. Güçlü isimlerdir. İki isimde çocuTamamiyle yanlış ve ikinci el bilgiler. İki isim diye birşey vardir yukarıda bahsettigin sahabileri araştırsaydın ta ikinci isimi olduğunu olmayanlarinda mutlaka sifatlanditildigini görürsün . Omer dediğin omer faruk diye seslenilmistir islamdan öncede babasının ismi de eklenerek seslenilmistir ömer bin hattab. :-d peygamberin bile 10 dan fazla ismi vardır. İslamiyet öncesinde muhammed emin diye seslenilmistir
Yani göbek adının bir hükmü yok öyleyse? Konu sahibinin bahsettiği örnekte ki bebek o zaman Ada ismiyle çağırılacak - doğru mu?Okudum yazıyı. kulağa isim ve ezan okumak evet farz değildir ama sünnettir bunu yazan bey yanlış biliyor. İki isim koymak ise olsada olur olmasa da olur bir tercihtir. Tek ve net isim güzel bir tercih olabilir ama isim islami olmalı tabikide. Hem ahirete bakan hem dünyaya bakan yönüyle çok avantajları var. böyle isimler manevi kuvveti arttırır ve çocuğun üstesinden gelemeyeceği olaylara karşı dayanma gücü vererek özgüven kaybını da önler. Güçlü isimlerdir. İki isimde çocu
islami derken?Okudum yazıyı. kulağa isim ve ezan okumak evet farz değildir ama sünnettir bunu yazan bey yanlış biliyor. İki isim koymak ise olsada olur olmasa da olur bir tercihtir. Tek ve net isim güzel bir tercih olabilir ama isim islami olmalı tabikide. Hem ahirete bakan hem dünyaya bakan yönüyle çok avantajları var. böyle isimler manevi kuvveti arttırır ve çocuğun üstesinden gelemeyeceği olaylara karşı dayanma gücü vererek özgüven kaybını da önler. Güçlü isimlerdir. İki isimde çocu
Zeynep çok güzel ve islami bir isimdir. hzPeygamberin kızı olması da çok daha güzel yapıyor tabi. Başka anlamları da var ismin kökenine inmek lazım. hecelediginde Babasının süsü anlamına da geliyor meselaislami derken?
mesela ben zeynep ismini seviyorum peygamberimizin kızının da adı ve değerli taş demek, yani öyle çok da islami bir anlamı yok.
ayrıca öztürkçe isim de koymak istiyorum ve islami olmuyor o ne olacak?
önemli olan ismin anlamlı olması ve putperestliği ya da diğer dinleri çağrıştırmamasıdır.
Göbek isim dediğimiz ikinci isim mi oluyor. Eğer öyleyse ve kimliğinde de yazıyorsa bu onun isimlerinden birisidir elbet. Burada koydugunuz iki isim de hüküm taşır. çocuğun yaşam ve tercih hakları var sonuçta sadece tek bir isimi de tercih edebilir. Hangi ismi seçerseniz seçin çocuk helak olmaz merak etmeyin :) bu konudaki hassasiyetiniz çok güzel ben olsaydim ada ismine bir islami isim daha eklerdim. hem kulağa ezanla bu isim söylenir hem kimliğe de yazılır. Siz tüm sebeplere sığınmış olursunuz ve bebeğinize artık ölene kadar ada diye seslenebilirsinizYani göbek adının bir hükmü yok öyleyse? Konu sahibinin bahsettiği örnekte ki bebek o zaman Ada ismiyle çağırılacak - doğru mu?
Göbek isim dediğimiz ikinci isim mi oluyor. Eğer öyleyse ve kimliğinde de yazıyorsa bu onun isimlerinden birisidir elbet. Burada koydugunuz iki isim de hüküm taşır. çocuğun yaşam ve tercih hakları var sonuçta sadece tek bir isimi de tercih edebilir. Hangi ismi seçerseniz seçin çocuk helak olmaz merak etmeyin :) bu konudaki hassasiyetiniz çok güzel ben olsaydim ada ismine bir islami isim daha eklerdim. hem kulağa ezanla bu isim söylenir hem kimliğe de yazılır. Siz tüm sebeplere sığınmış olursunuz ve bebeğinize artık ölene kadar ada diye seslenebilirsiniz
ismini ne koyduysan onla cagırılır
buyuzden ana babalar cocuklarına koydukları ısımden sorumludurlar
Iki isim olduğunu biliyorum canım, ben "göbek adı" altında geçen ikinci isim konusunda kafa karışıklığı yaşıyorum. Ahirette kulağına okunan isimle mi çağırılıyorsun yoksa bu dünya'da kullanılan isimle mi?
Yani göbek adının bir hükmü yok öyleyse? Konu sahibinin bahsettiği örnekte ki bebek o zaman Ada ismiyle çağırılacak - doğru mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?