- 3 Eylül 2015
- 29
- 8
- 1
- 37
- Konu Sahibi melike0607
kızlar az önce bi arkadaşımla konuştum.
arkadaşımın kuzeni kızının adını normalde ada koymuş. nüfus cüzdanına da ada diye yazdırmış..
fakat kulağına okunan ismin içinde mutlaka bir dini ismin de olması gerektiğini söylemişler akrabaları..
öye olunca bebeğin kulağına elif ada diye okunmuş..
benim merak ettiğim şu;
bu insanlar kızlarını hep ada diye çağırıcaklar nüfus cüzdanında ada diye yazıyor...
sadece ezanla adı elif ada diye söylenmiş..
şimdi kıyamet günü bu kişi hangi isimle çağrılcak...
ada mı elif ada diye mi..
o zaman kuranı kerim de geçsin ,dini isim olsun diye çabalayanların çabası boşa mı..istediği ismi koyar. o ismin yanına ezanla okunurken bi dini isim koyar o tarafta o isimle çağrılıyosa..öbür dünyada dini bi isim olur..bu dünyada da beğendiği isim...
bu isim konusunda zaten asıl önemli olan öbür dünya...
bende mesela defne koymak istiyorum kızımın adını ama dini bir anlamı manası da çok olsun isterim ama bu isimde çok hoşuma gidiyo..
o zaman durum gerçekten böyleyse boşuna düşünüp kendimi paralamışım..
elif defne diye okutur ezanı kulağına öbür tarafı da kurtarırım o zaman...
kızlar bu konu hakkında lütfennn
bildiklerinizi ve yorumlarınızı yazarmısınız???
çok merak ettim hiç böyle duymamıştım..etrafınızda var mı böyle yapanlar...
arkadaşımın kuzeni kızının adını normalde ada koymuş. nüfus cüzdanına da ada diye yazdırmış..
fakat kulağına okunan ismin içinde mutlaka bir dini ismin de olması gerektiğini söylemişler akrabaları..
öye olunca bebeğin kulağına elif ada diye okunmuş..
benim merak ettiğim şu;
bu insanlar kızlarını hep ada diye çağırıcaklar nüfus cüzdanında ada diye yazıyor...
sadece ezanla adı elif ada diye söylenmiş..
şimdi kıyamet günü bu kişi hangi isimle çağrılcak...
ada mı elif ada diye mi..
o zaman kuranı kerim de geçsin ,dini isim olsun diye çabalayanların çabası boşa mı..istediği ismi koyar. o ismin yanına ezanla okunurken bi dini isim koyar o tarafta o isimle çağrılıyosa..öbür dünyada dini bi isim olur..bu dünyada da beğendiği isim...
bu isim konusunda zaten asıl önemli olan öbür dünya...
bende mesela defne koymak istiyorum kızımın adını ama dini bir anlamı manası da çok olsun isterim ama bu isimde çok hoşuma gidiyo..
o zaman durum gerçekten böyleyse boşuna düşünüp kendimi paralamışım..
elif defne diye okutur ezanı kulağına öbür tarafı da kurtarırım o zaman...
kızlar bu konu hakkında lütfennn
bildiklerinizi ve yorumlarınızı yazarmısınız???
çok merak ettim hiç böyle duymamıştım..etrafınızda var mı böyle yapanlar...