Çevrende ismi beğenmeyenleri dini yönden vur, dört büyük melekten birinin adı olduğunu söyle, melek ismiyle mi dalga geçiyorsunuz de, kerem diye çağırma konusunda kararlı davran, soran herkese hep kerem de, böyle olmaz diyenleri sallama, bunu da belli et, onları duymazdan gel, inadına kerem diye bastıra bastıra ve sinirlemeden, meydan okuyarak söyle, çocuk senin, onları hiç ilgilendirmez, önemli olan zaten çocuk biraz büyüdüğünde çocuğa ve onun arkadaş çevresine ismi benimsetmek, ondan sonra ismi kimse değiştiremez, her çocuk en çok annesinden duyduğu ismi benimser ve sever, merak etme, eltilerle görümceleri hiç sallama, onlar hep hazır kıta karşı saftadırlar zaten, seni sevselerdi böyle onları hiç ilgilendirmeyen bir konuda dandik bir inatlaşmaya girmezlerdi, eşine gelince, ne yapıp edip ona isim davasını açtır, isim yazdırırken dilinin bağlanmasının hesabını fazlasıyla ödesin, hiçbir anne baba eşinin istemediği bir ismi koyamaz, koymamalı, hiç etik değil, ayrıca kimliğine iki ismi de yazdırsaydınız bile o çok kıymetli elti ve görümcecikler bu defa da çocuğa kesinlikle mikail diyeceklerdi, bundan emin olabilirsin, Allah kolaylık versin...ilgilendigin icin cok tesekkur ederim canim, fakat ben hollanda-amsterdamda kaliyorum. yazmis oldugun bilgiler buranin kanunlari icinde gecerlimiki acaba... ve evet gercekten inandirici bir sebep olmasi gerekiyor. kerem ismiyle bilinmesi onlar icin pek de onemli bir sorun degil. cunku onlarda kimlik isminin haricinde cagirma ismi denilen birsey var. yani kimlik ismi mikail, cagirma ismi kerem olabilir.
ben kendime teselli vermek icin oyle soyledim akrabalara, ama sagolsunlar eltilerim, gorumcelerim yok ne yazdirdiysaniz o soylenir, yazili olmayan bi ismi niye soyleyelim dediler. hala kerem diye seslendigimde cocuga, kiziyolar, dalga geciyolar, yazili olmayan bi ismi soyleyemezsin diyolar..e mikail isminide begenmiyolar. bende sinir oluyorum. sanki ben yazdirdim...
esime hala sinir oluyorum ama fazlada ustune gitmek istemiyorum. kalkip bana agir bi laf soyleyecek hepten aramiz bozulacak. zaten lohusayim....
benim ya mikail ismine alismam lazim yada cagirma ismi diye kerem diyerek cevremdekileri susturmam ama nasil ???
kizlar bebisim hastalandi.
dun gece hic uyuyamadim, sabaha karsi gozum dalmis. ruyamda yarim metrelik cok buyuk olmayan bir yilan etrafimda dolaniyordu.sonra elimesarildi ve elimin ustunu isirdi. once can acisiyla yilani ezerek oldurdum. sonra elimdeki zehiri emerek cikardim.
uyaninca tabirnameye baktim. evin kucuk cocugunun olecegini yaziyor. cok korkuyorum kizlar, bebegime bise olmasin.... varsin mikail desinler. yeterki oglum yasasin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?