• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegin ismine alisamadim.... bir teselli lutfen

yesilay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2008
148
10
96
46
Hollanda
dogum yapali 3 haftayi geride biraktim. hala bebegime ve ismine alisamadim, bana sanki baska birinin cocugu gibi geliyor. ben hamileyken bebegimin erkek oldugunu ogrendigimde onu hep kerem diye sevdim. baba ve diger cocuklarda hep kerem dediler... sonra nasil olduysa bebegin ismi mikail oldu. aslinda mikail guzel isim ,anlamida cok guzel ama hala alisamadim....

napicam kizlar....nasil kurtulacam ben bu pisikolojik bunalimdan....

cnm bnde alışamamıştım zamanla geçer telaş etme bnde kızım 4 aylık oldu defne die seslenemiyorum

bende kizima ilk zamanlar alisamamistim bi degisik gelirdi bana,halbiki babasi benimde onayimi almisti ama nedense senin gibi bi kac hafta alisamadim,alisirsin sende,moralini bozma,,,,yerimseniben
bebegine saglikli omur dilerim,ALLAH anali babali buyutsun canim,,:Saruboceq:

Canım belki hamileyken Kerem diye sevmenizden kaynaklanıyordur.
Neden sonra Mikail oldu - yanlış anlama ismi kötü diye sormuyorum. Hani acaba sen Kerem istedin ve sonrada rızan alınmadan Mikail koyulduysa bebişinin ismi, alışamaman bundan da kaynaklanabilir?

ıstemediğin ismi niye koydun o zaman?

Yani herkes doğmadan Kerem demiş zaten..Kerem ismi diğerinden daha güzel..

Bence değiştir içine sinmemiş senin..Ömür boyu sevmediğin bir isimle çağıramazsın evladını..

mikail kerem diye seslen canim sende.varsin nufusta mikail yazsin sen mikail kerem diye seslen.
bunun için psikojini bozma.

bunu bende yaşadım üstelik be daha haile kaldan ismi belliydi tuana koycaktım hamileykende tuana diye hep sevdim doğdu hiç seslenmedim bensemedim ismi zor geldi daha kimlik çıkmmaıştı hastanelrde koşuşturmaktan 2 haflalıkken ismini eylül koydum benimsedim çok rahat...sen kimlikteki adını seslnemk zorunda diilsin kerem de göbekj adı olasun kimliğ çıkmıştır belkide değişmes zati..kerem diye seslen..mikailde güsel adıyla yaşasın sağlıkla inşallah..cümlemizinki inşallah

İstemediğin ismi niye koydun o zaman?

Yani herkes doğmadan Kerem demiş zaten..Kerem ismi diğerinden daha güzel..

Bence değiştir içine sinmemiş senin..Ömür boyu sevmediğin bir isimle çağıramazsın evladını..

oncelikle hepinize ayri ayri tesekkur ederim kizlar....

isin asli soyle; mikail ismini son anda baba buldu. bende guzel isim, herseyden once anlami guzel dedim ama soylemesi zor ben yinede kerem istiyorum dedim. daha olmadi mikail kerem koyariz dedim. esim belediyeye gidince agzindan sadece mikail cikmis kerem diyememis, sanki diyo biri agzimi bagladi. bende hissetmis olacamki o anda telefon actim dedim adini mikail kerem yazdiriyorsun dimi... ben sadece mikail dedim dedi. dedim keremi de eklet. ben duydum telefonda orda sordu ben bi isim daha yazdiracaktim dedi ama kadin bi kere enter yaptik bunda sonra daha islemler degismez dedi... o dakikada itibaren aglamaya basladim esimle kac gun konusmadim, lohusaligimin ilk gunleri ayilip bayilmalar felan....

neyse aradan bir hafta gecti benim uykularim kaciyor kendimi bir turlu toparlayamiyordum hep sorular kafamda niye keremiekletmedi, ben neden az daha once aramadim, keske kapidan cikmadan bi kere daha hatilatsaydim..... v.s. dayanamadim belediyeyi aradim. boyle boyle ben isim ekletmek istiyorum dedim. bana bu isin ancak mahkemeye verilerek halledilebilecegini soyledi. googledan bir avukat bulup durumu anlattim. avukatta hallederiz ama 6 haftadan uzun surer dedi. islemelr icin masraflar ne kadar tutar dedim. saat ucretinin 150 euro oldugunu yuzde 19 kadeveyle birlikte 1200 euroyu bulacagini soyledi. ben bir dusunim deyip telefonu kapattim. bu para benim icin biraz fazla, diger taraftan pisikolojim de alt ust oldu.

benim iki oglum var. bir kizim olmasini cok istedim. cok dualar ettim, internetten arastirdim, kizim olmasi icin ne gerekiyorsa yaptim. ama 20 haftalik hamileyken oglum olacagini ogrendim, inanamadim belki yanlis gormuslerdir diye hep dogana kadar kiz umidiyle bekledim, simdi ne cinsi ne de ismi istedigim gibi olmadi.

Allah im ben nasil bir sinavdayim, yine aglamak istiyorum......

bence bukadar üzülme tamam istediğin bi isim olmamış belki bende üzülürdüm ama sonuçta o senin bebeğin mis kokusuyla yanında isminin ne önemi var ali veli yani sonuçta isim anladığım kadarıyla sen kız bebek istiyormuşsun erkek olunca hayal kırıklığı yaşadın sağlıklı olmasının bi önemi yokmu senin için kız yada erkek farkedermi gerçekten doğurmuş olman onu sevmene yeterli değilmi birde en son cümlen çok dikkatimi çekti bu konuyu bukadar kafana taktığın içinmi üzülüyorsun yoksa bebeğin hem erkek hemde isminin istediğin gibi olmamasınamı ne dertler var bu dünyada doğum yapıpta evine getiremiyen kucağına bile alamayan onca insan var hasta yavrusunun başında göz yaşı döken
bence sağlıklı bir evladın olduğu için otur şükret

canım öncelikle allah analaı babalı büyütsün bence ismi güzel tabiki senin psikolojin senin istediğin siism olmadığı için bunu kaldıramıyo ama şunu iyi bilki kuranda bile yazıyo ilk önce çoçuklarınıza güzel bir isim verin diye bence mikail simide gayet güzel.ve en önemlisi şunu unutma güzel ahlkalı olması kaderinin güzel olması .eşinde demiş zaten diyemedim diye belki bundada bir hayır vardır öel düşün .sen ismine takık bir duruda yaşarken şunuda unutma bebek için ölüp ölüp dirilen bir sürü insan var ötesinde bebeği olmuş ama değişik değişik hastalıklarla boğuşan bebekler var.senin bebeğin doğdumu sapasağlam sağlıklımı hiç bir önemi yok.benim kaynıımın adıda kimlikte ergin ama herkes ona akın diyor hemde 35 yaşında düşün kimlikte akın diye hiç bir şey yok öle demişler öle kalmış sende kafana bunları takıp yeni bir annesin hem bebeğini hemde onu besliyeceğin sütünü etkileme bence onun sana ihtiyacı var

küçük bebeklere ben zaten hiç adlarıyla seslenemem
düşünsene bebeğin adı neriman, kadın ismi gibi öle bi durumda neriş falan derim
sende mika, mikoş hatta miki die kısaltarak kullan zamanla değiştirirsin

cok haklisiniz kizlar kendimi toparlamanin vakti geldi. Allah korusunun bu isyanla devam edersem basima baska kotu seyler gelecek.

peki ailede bazi patavatsiz konusanlara nasil hadlerini bildirmem gerekiyor......
mesela bazilar diyor bu ismi nerden buldunuz, baska isim yokmuydu felan.... o zaman ben daha cok uzuluyorum. onlar susarsa belki ben daha cabuk iyilesirim.....

Canım o avukat resmen seni kandırmış, Arzuhalciye bile yazdırabileceğin çok basit bir dilekçeyle asliye hukuk mahkemesine kolaylıkla dava açabilirmişsin. Eşim adliye personeli olduğu için ona sordum. Dava bir kaç ay sürebilir dedi ama sonuç olumlu olduktan sonra beklemek çok da mühim değil bence.
Ben 39 haftalık hamileyim ama hala kızıma bir isimde karar veremedik. İsmin içine sinmesi çok önemli çünkü. Eşim özel msjdan bilgilerini göndersinler ben dilekçeyi yazayım onlara gönderelim dedi ama benim ne zaman doğuracağım belli olmaz. Doğumdan sonra da 2 hafta annemin yanında kalacağım, seninle iletişimde olamam, o yüzden kabul etmedim. Tabi sende doğal olarak bilgilerini göndermek istemeyebilirsin.
Ama ne olursa olsun bence o avukata inat kendin bile yazabileceğin bir dilekçeyle (etrafta çocuğum kerem ismiyle biliniyor diyerek- inandırıcı bir sebep olması gerekiyormuş çünkü) davanı aç. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Canım o avukat resmen seni kandırmış, Arzuhalciye bile yazdırabileceğin çok basit bir dilekçeyle asliye hukuk mahkemesine kolaylıkla dava açabilirmişsin. Eşim adliye personeli olduğu için ona sordum. Dava bir kaç ay sürebilir dedi ama sonuç olumlu olduktan sonra beklemek çok da mühim değil bence.
Ben 39 haftalık hamileyim ama hala kızıma bir isimde karar veremedik. İsmin içine sinmesi çok önemli çünkü. Eşim özel msjdan bilgilerini göndersinler ben dilekçeyi yazayım onlara gönderelim dedi ama benim ne zaman doğuracağım belli olmaz. Doğumdan sonra da 2 hafta annemin yanında kalacağım, seninle iletişimde olamam, o yüzden kabul etmedim. Tabi sende doğal olarak bilgilerini göndermek istemeyebilirsin.
Ama ne olursa olsun bence o avukata inat kendin bile yazabileceğin bir dilekçeyle (etrafta çocuğum kerem ismiyle biliniyor diyerek- inandırıcı bir sebep olması gerekiyormuş çünkü) davanı aç. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

ilgilendigin icin cok tesekkur ederim canim, fakat ben hollanda-amsterdamda kaliyorum. yazmis oldugun bilgiler buranin kanunlari icinde gecerlimiki acaba... ve evet gercekten inandirici bir sebep olmasi gerekiyor. kerem ismiyle bilinmesi onlar icin pek de onemli bir sorun degil. cunku onlarda kimlik isminin haricinde cagirma ismi denilen birsey var. yani kimlik ismi mikail, cagirma ismi kerem olabilir.

ben kendime teselli vermek icin oyle soyledim akrabalara, ama sagolsunlar eltilerim, gorumcelerim yok ne yazdirdiysaniz o soylenir, yazili olmayan bi ismi niye soyleyelim dediler. hala kerem diye seslendigimde cocuga, kiziyolar, dalga geciyolar, yazili olmayan bi ismi soyleyemezsin diyolar..e mikail isminide begenmiyolar. bende sinir oluyorum. sanki ben yazdirdim...

esime hala sinir oluyorum ama fazlada ustune gitmek istemiyorum. kalkip bana agir bi laf soyleyecek hepten aramiz bozulacak. zaten lohusayim....

benim ya mikail ismine alismam lazim yada cagirma ismi diye kerem diyerek cevremdekileri susturmam ama nasil ???

Keremçok güzel fakat klasik bi isim bence kendini hiç üzme yeni bir isimle hayata oğluşumlasıfırdan başlıyacağım diye düşün sonuçta eşin gidip kayınpederinin ismini yazdırmamış değilmi
mikail karizmatik bir isim olmuş adı gibi güzel büyüsün
sevgiler

adına yakışır bi hayat yaşasın inşallah.
sen ısrarla kerem demeye devam et.
zamanla onlarda öyle seslenecek emin ol.
sağlklı olsunda,önemli olan o.bu kadar üzülme.

zamanla ismine alışırsın merak etme tabiki arada afakanlar basacak

kendimden biliyorum oğlum 4 aylık şu an

çocuğum 2 isimli kaynanamın hatrı kırılmasın diye ilk ismini onun istediği gibi koydum, eşim hiç lafını bile açmadığı halde ben dedim annenin söylediği ismide koyalım diye sonra bebeğimin adı oldu Emir Efe dedim nasıl olsa hep toplumda 2. isim kullanılıyor büyük olasılıkla Efe diye seslenilecek ama gel görki herkes Emir diyor ben hariçç !!!

canim sen kerem diye seslen onemli olan annenin hangi ismi ile seslenmesi zaten cocukta ilerde hangi ismi seslendilkleri sekilde cvb verecektir. bos ver etrafin ne dedigini cocuk senin degilmi aaa kimene ismi mikail olsun kerem olsun. nnasil seslenirsen oyle kalir ismi...
mikail kerem de kulaga cok hos geliyor emin ol. içinden nasil geliryorsa oyle seslen bebegine..

canım bence koyulan ismiyle seslen. bugün bir olay yaşadım. sınıfta çocuklarla tanışırken bir tanesi ismim doğukan dedi, arkadaşları hayır onun adı haydar öğretmenim dediler. çocuk üzüldü ve ama evde herkes doğukan diyo öğretmenim dedi.... gerçekten üzüldüm çocuğa ve kimlikte adı haydar olduğu için mecbur haydar diyeceğim.... bence snde ilerde böyle bir durum yaşanmaması için bebişinin ismine alış ki o da sorun yaşamasın, sağlıkla büyüt bebişini, bizim için de kokla emi...+

Back