Bebeğin her akşam uykuya geçiş saati sabit olmalı

edam_y

üç kişiliğiz artık:)
Kayıtlı Üye
11 Mart 2008
1.964
7
116
Elazığ
Bebeklerini uyutmakta zorlanan anneleri uzmanlar uyarıyor. Gündüz ve gece uyku saatlerinin sabit olmasının çocuğun biyolojik ve psikolojik gelişiminde büyük önemi bulunuyor.
Ayrıca çocuğun sabahları belli saatlerde uyanması da vücut saatinin işlemesine yardımcı oluyor. Anneler bebeklerini uyutmadan önce bazı işlemleri (banyo, ninni söylemek vb. gibi) aynı sırayla yapmalı ki ufaklık uyku vaktinin geldiğini anlayabilsin. Bu, bebeklerde süreklilik ve güven duygusunun oluşmasını sağlıyor.
ALINTI...

teşekkürler canım paylaşımın için.keşke hep düzenli uyuyabilseler

çok teşekkürler kardeş. ama anlamıyorum neden güven duygusuyla alakalı olduğunu.

benim kızımın uyku problemi var şuan 9 aylık şuana kadar her banyodan sonra uykusu sapıtıyor geceleri uyumuyor en son doktorumuzu değiştirdik ve çareyi aparanox fitil ve muhallebi sayesinde bulduk 1 haftadır gece uykusu düzene girdi sanırım ya ağrısı var yada aç emziriyorum ama sütüm yetmiyor herhalde muhallebi veriyorum yatmadan önce karnını tok tutması için gerçekten işe yarıyor

canım çocuklarınıza fitil kullanmayın.alışkanlık haline getirmeyin yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…