Bebeğin fazla emmesi

baharbahcem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2025
22
21
3
24
Merhaba güzel anneler. Ben 36 yaşındayım, bebeğim 16 aylık. Bebeğim beni o kadar emiyor ki bazen hiçbişey yapamıyorum. Uyutuyorum yatağına koyuyorum, çok geçmeden uyanıp emmek istiyor kendi başına uyumuyor. Bazen yanından kalktığım an ağlamaya başlıyor. Kayınvalidem karnı aç ondan uyanıyor diyor ama karnını doyursam bile hep böyle oluyor. Devam sütü ver, inek sütü ver diye baskı yapıyor hepsini denedim almadı içmedi, sadece beni emmek istiyor. Biberon almıyor. Ama her defasında kendimi suçlu hissettirmesinden çok sıkıldım. Bir bebek çok emmek isteyince gerçekten doymadığı için mi emer?

Merhaba güzel anneler. Ben 36 yaşındayım, bebeğim 16 aylık. Bebeğim beni o kadar emiyor ki bazen hiçbişey yapamıyorum. Uyutuyorum yatağına koyuyorum, çok geçmeden uyanıp emmek istiyor kendi başına uyumuyor. Bazen yanından kalktığım an ağlamaya başlıyor. Kayınvalidem karnı aç ondan uyanıyor diyor ama karnını doyursam bile hep böyle oluyor. Devam sütü ver, inek sütü ver diye baskı yapıyor hepsini denedim almadı içmedi, sadece beni emmek istiyor. Biberon almıyor. Ama her defasında kendimi suçlu hissettirmesinden çok sıkıldım. Bir bebek çok emmek isteyince gerçekten doymadığı için mi emer?
Duygusal olarak da Emme istegi duyuyor olabilir, cunku nerdeyse 2 yasina yaklasmis ek gidalarda yiyordur bu döneminde.

Ah su kaynanalar. Sanki tek onlar dogurdu sinir oluyorum ya. Duygusal ihtiyacini gideriyordur aç degildir ek gidasini güzel aliyorsa. Dinlemeyin duymayin bu sizin bebeginiz ve en iyisini siz bilirsiniz( yaradilisimizda var bu) üzmeyin kendinizi

Diş çıkarıyor olabilir mi 16 aylık yemek te yer ne aç olması. Bide benim başımda 22 aylık agzında uyumak istıyor ve bunu genelde diş çıkarma dönemlerinde yapıyor. Kızımda öyle idi oğlumda aynı

Diş çıkarıyor olabilir mi 16 aylık yemek te yer ne aç olması. Bide benim başımda 22 aylık agzında uyumak istıyor ve bunu genelde diş çıkarma dönemlerinde yapıyor. Kızımda öyle idi oğlumda aynı
Evet olabilir haklısınız sanki sadece açlıktan olabilir gibi davranıyorlar.

Ah su kaynanalar. Sanki tek onlar dogurdu sinir oluyorum ya. Duygusal ihtiyacini gideriyordur aç degildir ek gidasini güzel aliyorsa. Dinlemeyin duymayin bu sizin bebeginiz ve en iyisini siz bilirsiniz( yaradilisimizda var bu) üzmeyin kendinizi
Ah ah sormayın çok sıkıldım gerçekten. Yemek yiyor ona rağmen aç diyor. Bende diyorum bazen beni istediği içinde emmek istiyor diye yok o aç diyor halâ.. artık duymuyorum zaten

Duygusal olarak da Emme istegi duyuyor olabilir, cunku nerdeyse 2 yasina yaklasmis ek gidalarda yiyordur bu döneminde.
Yiyor tabi yemek yiyor ama ona rağmen doymuyor demek ki diyor. Daha ne yapayım bilmiyorum ki bir bebek hep açlıktan emiyordur diyor ne desem boş

16 aylık bir bebek asla açlıktan emmez. Tamamen bağımlılık bence. Ek gıda ana besin olduğu için anne sütü artık şekerleme boyutunda bana göre. Kendi bebeğim de öyle oldu çünkü. Nasıl bıraktırırsınız bilemiyorum 🤷🏻‍♀️

Dünyanin en çok emen çocuğu benimkiydi gerçekten bunu iddia ediyorum. Çevremdekiler bile 3 4 çocukluk emdiğini söylerdi hatta. Doymamakla asla alakası yok. Seviyolar emiyolar işte. Meme sadece besin değil. Daha çok duygusal ruhsal bir liman. Kimseyi dinlemeyin. Vakti gelince kendinizi hazır hissedince çocuğa uygun bir yöntemle bıraktırırsınız. Ben 26 ay kapının önüne çıksam emzirme örtüsü taşıyodum öyle diyeyim.

Tabiki 16 aylık düzgün yemeğini yiyen bebek aclikdan değil meme isteğinden emer. Dönem dönem artıyor disden korkudan ( TV telefon varsa izliyorsa kesin vermeyin belki birşeyden korkmustur anlatamiyordur) bazense azalıyor istekleri. Siz sınır koyun bebeğiniz uygulasin. Mesela dışarda meme yok bunu her emzirnede söyleyin. Zamanla dışarda meme istemez zaten istersede konusmustuk ya dışarda veremem ama eve gectigimizde verebilirim. Şimdi gel bak şuraya gidelim şeklinde yönlendirin .yavaş yavaş gündüz isteği azalır sadece uyku önceleri kalır. 2,5 yasa girecek gündüzü bitirdim gece uyurken emmesi kaldı sadece . Gece uyanirsada çisi geliyor tuvalete geçiyoruz tekrar uykuya memeyle geçiyor okadar. Gündüzü bitirdigimden beri gecede kesintisiz uyumaya başladı. Yani herşey zamanla olması gerektiği gibi oluyor .

Hayir tabiki. Oglum 2 yil boyunca beni semirdi. Hatta okadarki sumo gurescisi gb olmustu yurumeye baslayana kadar bacaginda kac bogum sayiyorduk hatirlamiyorum. Ben de okdr kilo alinca tedrgn olup dr umuza basvurdum bir sorun var mi yada kisitlamamiz gerekir mi diye. Dr bey dediki "eger sadece anne sutu aliyorsa acik bufe, istedigi zaman istedigi kadar emsin, bukadar kilo almasi sutunuzun yaradigini gosterir ve ilerleyen yaslarinda bunun ekmegini yiyceksiniz bunyesi cok kuvvetli olucak. Merak etmeyin ayaklandiginda vericek o kiloyu" dedi ve ben ayni sekilde emzirmeye devam ettim. Gundz emerdi, gece emerek uyurdu.. bu asla aclik degil, anneye yakin olmak, aliskanlik, belki de bagimlilik :) sirf emmek icin uyanir emer tekrar uyurdu.. aynen dr umuzn dedigi gb oldu. 1 yaşında yavas yavas adimlari basladi kisa surede normal kiloya dondu. Suan 5 yasinda cok sukur sayili hastalandik. Bagisikligi kuvvetli. Boyu yasitlarina gore uzun iki yas buyuk duruyor.

Hayir tabiki. Oglum 2 yil boyunca beni semirdi. Hatta okadarki sumo gurescisi gb olmustu yurumeye baslayana kadar bacaginda kac bogum sayiyorduk hatirlamiyorum. Ben de okdr kilo alinca tedrgn olup dr umuza basvurdum bir sorun var mi yada kisitlamamiz gerekir mi diye. Dr bey dediki "eger sadece anne sutu aliyorsa acik bufe, istedigi zaman istedigi kadar emsin, bukadar kilo almasi sutunuzun yaradigini gosterir ve ilerleyen yaslarinda bunun ekmegini yiyceksiniz bunyesi cok kuvvetli olucak. Merak etmeyin ayaklandiginda vericek o kiloyu" dedi ve ben ayni sekilde emzirmeye devam ettim. Gundz emerdi, gece emerek uyurdu.. bu asla aclik degil, anneye yakin olmak, aliskanlik, belki de bagimlilik :) sirf emmek icin uyanir emer tekrar uyurdu.. aynen dr umuzn dedigi gb oldu. 1 yaşında yavas yavas adimlari basladi kisa surede normal kiloya dondu. Suan 5 yasinda cok sukur sayili hastalandik. Bagisikligi kuvvetli. Boyu yasitlarina gore uzun iki yas buyuk duruyor.
Allah evlâdınızı size bağışlasın, ne güzel evlâdınız büyümüş, sağlıkla büyüsün inşallah. Bunları biz anlasakta büyükler anlamıyor maalesef. Benimde içim rahatladı en azından sadece açlıktan emmediğini öğrendim

Back
X