• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin doyduğunu nasıl anlarız?

Kızlar merhaba 72 günlük bir Bebeğim var. Bir göğsümü emiyor diğerini sağarak veriyorum. Fakat bir öğünde ne kadar vermem gerektiğini kestiremiyorum. 120ml veriyorum daha da istiyor fazla mı gelir anlamıyorum doktor ne kadar isterse ver dedi ama öyle de olur mu 2 biberon içse kussa boşuna midesine zarar. Ne yapmam gerek yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim..

2,5 aylık bebek için 120-170 ml arası normal. Eğer kararsız kalırsan mama kutularında bebeklerin haftalarina/aylarına göre kac ml beslenmesi gerektiği yaziyo resim yüklemeye çalıştım ama hata verdi sistem. Internetten bi bak istersen

Bende bebeğim memeyi iyice kavrayana kadar sagip verdim sütümü. Ben ayriyetten mama da verdim. Hala meme ve mama devam ediyoruz artık miktarları az :) 13 aylık oldu artık sofrada doyuyor benim oğlum :)

Ufak olduğu dönemlerde midesi tika basa dolmasın hazımsızlık yaşamasın diye mama ölçek çizelgesine göre hep 50-60 ml az veriyordum bende sütü yada mamayi .O yüzden çok şükür oğlumun hiç kusma problemi olmadi LeylaKaya LeylaKaya

Bebeğin doyduğunu çişli bezlerinden anlarsınız ve bebek her istediğinde emzirin emzirmek sadece doymak için değil anneyle bağ kurmak kendini güvende hissetmek içinde emer bebekler çişli bez sayınız günde kaç ona bakıcaksınız

Ben 2 ay civarinnayken 80 veriyordum 10 cc yukarı aşağı oynuyordu. Bebeklerin emme refleksi olduğu için ne kadar versen içebilir bazıları da ittirir içmez. Bebeğin kilosu ve günlük istahina göre bunu anlayacak olan sensin. Bebeğim 5.5 aylık 130 150 içtiğinde doyuyor. Ve Ittiriyor doyduğun da. Ama arkadaşımın bebeği 180 den aşağı içmiyor. Yani bebekle de ilgili kilosu fln da etkili. Doktoruna sorabilirsin aslında en iyi o söyler

Sunu da ekliyim yeni doğan akışlı biberon almalısın. Biberon meme gibi değil doyduğunu anlayamadan sut biter. meme de hem ruhsal hem fiziksel doygunluk yaşıyor. O yüzden içtikçe içmek isteyebilir biberonda tahminime göre

Kızlar hepinize cevap için teşekkürler.. sütümü sağmadım dün bügün emzirdim emiyor fakat 7 8 dk sonra ayrılıyor ağlıyor emmek istemiyor. Anlamadım bir şey neden böyle yapıyor bıktım bu çocuğun dertlerinden :cry:

Kızlar hepinize cevap için teşekkürler.. sütümü sağmadım dün bügün emzirdim emiyor fakat 7 8 dk sonra ayrılıyor ağlıyor emmek istemiyor. Anlamadım bir şey neden böyle yapıyor bıktım bu çocuğun dertlerinden :cry:
Biberona alıştığı için olabilir. Ya da gazı da olabilir.

Az daha dayan canim max 4 aydan sonra çok daha rahatlayacaksın. Şunu deneyebilirsin eğer stokta sütun varsa emzirdikten sonra onu da ver ağlaması kesiliyorsa açlıktan olma ihtimali var yok ağlamaya devam ediyorsa başka derdi olabilir.

Back
X