bebeğin beynindeki kanalda sıvı birikimi

papatya2507

Doruk'um herşeyim
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
1.562
17
37
arkadaşlar arkadaşımın kullanıcı adı ile girerek yaşamış olduğum sıkıntıyı paylaşmak istiyorum.

26+2 haftalık hamileyim renkli ultrasyon çektirdiğim döneme kadar hiçbir sorunum çıkmadı ultrasonda bebeğimin vertürmegali sağ tarafında 12 mm lik sıvı birikmesi çıktı . 2 hafta sonra yani dün gittiğimde çapa heyete girdm 14 mm yükselmiş baş çapı 3-4 -hafta ileride ama vücut olarakta normalden büyük demişti daha önce gittiğimde prof.recep has çok korkuttular bizi eşimle kordonsentez ya da aminosentez yaptırmak istemedim.sadece mr çekilecek bebeğimin beyninden çok korkuyorum ama inşallah bi sorunla karşılaşmayız ileriki dönemde herkese acil şifalar....aynı durumda olanlar varsa hangi aşamadan geçtiler lütfen paylaşır mısınız .

aynı sorun benim başımdada var ben 33 haftalık gebeyim.2 ay önce amniyosentez yaptırdım kromozomlarında sorun olmadığını sölediler.çok şükür temiz çıktı
ama sıvı azalacağı yerde çoğalmış dün cerrahpaşaya gittim yapılıcak hiç bir şey yok dedi doktor istersen emar çekelim bende emar çektirmek istemedim
belki çocuk olduktan sonra sıvı azalabilir dedi anlayacağın allaha kalmış .Allaha sığınıyorum yapcak bir şey yok.

Benim arkadaşımın bebegimde vardı beyinde su hidrosefali demişler aynı şeymi bilmiyorum.. onunda 14 çıkmıştı 1 ay müddet verdiler 15 i geçerse gebeligi sonlandiricaz demişler..oda capada burak tatlı ya gidiyomus o demiş öyle.. baski yaptık aldırma etme diye 7 aylık olmuş bebek günah dedik..dr dogarsa yaşamaz sorunlu olur vs demiş...suan 10 aylık çok şükür hiç birşeyi yok..kendiliğinden büyümesi durmuş dediler..yoksa kafası buyurmus çok vs..ama maşallah hiç birşeyi yok..ınş sizdede aynı şekilde olur..

arkadaşlar arkadaşımın kullanıcı adı ile girerek yaşamış olduğum sıkıntıyı paylaşmak istiyorum.

26+2 haftalık hamileyim renkli ultrasyon çektirdiğim döneme kadar hiçbir sorunum çıkmadı ultrasonda bebeğimin vertürmegali sağ tarafında 12 mm lik sıvı birikmesi çıktı . 2 hafta sonra yani dün gittiğimde çapa heyete girdm 14 mm yükselmiş baş çapı 3-4 -hafta ileride ama vücut olarakta normalden büyük demişti daha önce gittiğimde prof.recep has çok korkuttular bizi eşimle kordonsentez ya da aminosentez yaptırmak istemedim.sadece mr çekilecek bebeğimin beyninden çok korkuyorum ama inşallah bi sorunla karşılaşmayız ileriki dönemde herkese acil şifalar....aynı durumda olanlar varsa hangi aşamadan geçtiler lütfen paylaşır mısınız .[/QUOTE

Merhaba, bebeginizin durumu ne oldu? Dilerim hersey yolundadir ve saglikla sizinledir. Ben de25+2 haftalik hamileyim ve bebegim ayni degerlere sahip. Bugun ben de recep hocaya muayene oldum. Takip edilecek durum.

cnm sonrsında birşey oldumu aynı sorun benim bebeimdede var vede doğuma 5 hafta kaldı.

Benim hikayem aşağıdaki kısayolda ayrıntılı olarak var. tüm gelişmeleri aktardım orada. ancak kısaca şöyle diyeyim bu mesajı yazarken kucağımda ve çok şükür sağlıklı. tüm gelişimi normal hatta ayına göre ilerde. kontrol ve takiplerimiz 6 aylık dönemler halinde devam edecek inşallah bizim de sizin de yüzümüz daima gülsün. yavruna sağlık diliyorum

http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...li-cikti-oglusumda.html?highlight=ventrik%FCl

bende 20 haftalik hamileyim bebegimin beyin sivis 10 mm enfeksiyon testleri anti cmv igg pozitif igm ise negatif anti rubella igg pozitif igm ise negatif VDRL sonuclarida negatif yani daha once gebelikten once gecirdigim enfeksiyon var aktif engfeksiyon yok beyin sivisi cok korkutuyo beni ve bebegimi ne bekliyo cok merak ediyorum yardimci olursaniz sevinirim

X