Arkadaşlar merhaba,
kelebek01,d.dilek,derinderen,ronya nette yaptığım araştırmalarda en detaylı yazışmaların geçen sene sızlerın arasında oldugunu gordum.Umarım hepınızın bebeklerı sağlıklılı ve mutludurlar.Allah bebeklerınızı size sağlıklarıyla bağışlasın.Ikı hafta once bebegımın beyın boslugunun 29. haftada 12.5 mm oldugu saptandı.Bunun ıcın doktorum prof olan hocasına yonlendırdı. mr cekıldı mrda diğer butun beyın fonksıyonları normal cıktı.Prof korkulucak bısı yok dedı.Kendı doktorum kontrıol altında tutucaz bır problem olursa beyın amelıyatı olur dedı haftaya kontrolum var ılerleyıp ılerlemedıgını kontrol edıcez ama gecen sürede hanı derler ya gelde bana sor dıye aynen o durumdayım.Iyı seyler dusunmeye ve ağlamamaya calısıyorum.Sizde bu aşamalardan gecmıssınız size tekrar o gunlerı hatırlattıgım ıcın uzgunum ama dogum surecınde ve dogumdan sonra bana yardımcı olmak adına bırseyler yazarsanız cok mutlu olucam.Şimdiden teşekkür ederim.Sağlıklı günler hepınıze.
canım benım cok gecmıs olsun yasamayan bılemez ne kadar zor oldugunu
benım oglum sımdı 1 yasında cok akıllı saglıklı cın gıbı bır cocuk
10 aylıkken çapaya zeka gelısımı ıcın goturduk ordada hersey cok guzel cıktı
bu teshıs konulan 30 bebek vardı bızımle beraber 30 u da cok saglıklıydı
insallah hepnızınkı aynı sekılde saglıklı olacak
maalesef benim oğlumada aynı teşhis kondu.şişlideki oscar görüntüleme merkezinde bileteral dendi en başta bir tarafı 9.5 diğer tarafı 11 dendi.biz bağdat caddesinde dr.arda lembet'e gittik sonrasında.kendisi emar istedi.emar sonucuyla gittik ayrıntılı inceledi ve tek taraflı dedi.9.5 olan düzelmişti söylediğine göre.sonuçlarımızı alıp beyinciye götürdük şu an adını hatırlayamadığım yine bağdat caddesinde bir doktordu.kendisi raporlara bile bakmadan emar üzerinden konuştu.dediğine göre her iki tarafta aynı derecede büyükmüş.ama her iki tarafında aynı derecede büyük olması daha iyiymiş.ayrıca diğer testleriminde temiz çıkmış olması korkulacak birşey olmadığını gösteriyormuş.açıkcası şaşırdım.tamam rahatladım ama doktorların farklı konuşmalarıda endişelendirmiyo değil beni.aradan 20 gün geçti neredeyse. şu an sadece doğuma konsantre oldum.bebeğimin sağlıklı doğmasını dilemekten başka yapabileceğim birşey kalmadı elimde
geçmı solsun canım ınsallah senınkıde saglkıklı bı sekılde dogacak
olumsuz dusunmeyın kendınızede bebegınızıde uzmeyın
ben hala atlatamadım o gunlerde yasadıgım seylerı aklıam geldıkce aglarım sız yapmayın ınanın dua edın hıcbısey olamayacak cok saglıklı olacak
gecmiş olsun simge aynı dertten muzdaripiz.hatta aynı ölçüleri vermişler.ben bagcılar egitim arastırmada hemşireyim.2. düzey ultrason için semiha sakir dogum hast. gittim orada tanı koyuldu.Torch tahlili istediler.temiz cıktı en sonunda amniosentez oldum.Haftaya sonuc alıcam.Dayanamadım Prof.Dr.Recep Has'a gittim oda ölçülerini aynı söyledi ama kötü görmüyorum dedi.Capa tıp fak. randevu verdi.Norolog ile muayene edeceklermiş.Kendim cocuk hemşiresiyim ve hidrosefalili cocukları gördükce dayanamıyorum.Sırf bu yüzden cocukta calışmıyorum bebek görmeye dayanamıyorum.İnsallah sonucunuz iyi çıkar.Sonuca baglanan bu tanı koyulan baska gebe varsa lütfen sonucu yazınız.BEbekleriniz saglıklı dogdumu rüyamda hidrosefalili cocuklar görmekten yoruldum
bende gıttım recep has atıl yuksel alkan yıldırım bunların hepsı 2. duzey ultroson doktorları ve hepsıde cok ıyıler ıslrını en ıyı sekılde yapıyorlar
ben kordosentez yaptırdım alkan yıldırıma cok kolay ve rahattı sonuclarda guzel cıktı
ınsallah senın sonuclarında guzel cıkar
dogumdan sonrada cagırıyorlar 2 aylıkken beyın ultrosonu ıcın sonra 1" yasına yakın yıne arıyorlar
hep takıp edıyorlar yanı
dogduktan sonra hep hareketlerını takp ettım ben 1 yasıan yakın soruyorlar cunku neler yapıyor dıye
sen gercı daha ıyı bılırsın hemsıre oldugun ıcın
gecmıs olsun canım uzme ınsallah guzel olacak hersey
bende 19.haftada öğrendim tesadüf sonucu bebeğimde ventrikül genişlemesi olduğunu ikili ve 4lü testlerimde hiç bir sorun yokken ayrıntılı ultrasonda farkettiler.ultrasonda 9,5 mm ken profesör beni mr a yönlendirdi.mr da 11,5 çıktı mr daha hassas ölçüm yapıyormuş.ayrıca giruslarda düzleşme olduğu ortaya çıktı sonuç olarak çok kötü şeylerden lizensefali ve korpus kallozum agenizisinden şüphelendiler.10 gün sonra yani bugün tekrar mr a girdim.sonuçlarım pazartesi çıkacak.ben bütün hamilelere kesinlikle 20.hafta ayrıntılı ultrasona girmelerini ve imkan varsa profesöre görünmelerini tavsiye ediyorum.ben 4 lü testimin sonucuna güvenseydim ki 1/99000 çıkmıştı o kadar düşük riskti ki normalde bu hafta randevum vardı 1 ay daha geç farkedilecekti oğlumdaki rahatsızlık.o yüzden işinizi sağlama alın ve muhakkak ayrıntılı ultrasona girin.Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın ve böyle bir acı yaşatmasın.
canım ben ayrıntılıyada gırdım orda da anlasılamadı tesaduf cerrahpasaya gıttım ordakı doktor farketti butun testlerımde cok ıyı cıkmıstı doktorum bu cogu ınsanda olan ancak oldugunde otopsi sonucunda orataya cıkan bır zararı olmayan bır buyumedır dedı
mr bende de ısteıler ben gırmedım banada korpuz collezıum agnesızı dedıler hatta cerrahpasada kı ler tahlıye bıle edelım dedıler
cok suskur gectı o gunler ınsallah butun herkesın bebegı saglıklı bı sekılde dogacak
rabbım kımseye evlat acısıs yasatmasın hepınızede sabır versın