• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin beyninde ventrikülomegali problemi yaşayıp atlatan varmı

ay canım ya maşallah ne tatlıdır o şimdi
amin dediğin gibi allah kimseyi evladıyla sınamasın,
inşallah bende senin gibi atlatırım, bebeğime sağlıkla kavuşabilirim.
Başka ne testler yaptırdın, hangi testte ortaya çıktı b gripten dolayı olduğu

canım o kadar cok kn verdım kı sureklı sarılık aıds toxoplazma rubella ısmını bılmedıgım daha bırsuru test
doktor ıstedı grıp ıcın olanını onuda kan verrken kan alan hemsıre dedı bu testler grıp ve ucuk gecırıp gecırmedıgıne bakar dıye

Benden daha artı bi test istemediler, haftaya gitcem doktora sorarım olmazsa. Senin doktorun baya incelemiş sanırım, beni göya şuan iki prof. takip ediyo ama hiiççç, ortada kaldım gibi hissediyorum kendimi

Benden daha artı bi test istemediler, haftaya gitcem doktora sorarım olmazsa. Senin doktorun baya incelemiş sanırım, beni göya şuan iki prof. takip ediyo ama hiiççç, ortada kaldım gibi hissediyorum kendimi

canım ben sorun oldugunu baska doktordan ogrendım ya ertesı gun kndı doktora gıttım kadına dedım nasıl gormezsın agladım agladım kadın sok oldu elı ayagına dolastı benı gonderdıgı doktor unıversıtede hocasıymıs onun normalde o doktordan 3 ay beklersın randevu almak ıcın
benı hemen ona gonderdı cep numarasını bıle verdı adamın sonra hıc sıra beklemeden aldılar aylık cagırıyorlardı herkesı benı haftalık cagırdılar yanı o yuzden cok ılgılendıler benımle ama kadını bır kasık suda bogacaktım bırde benımle esım arasında kan uyusmazlıgı var onun ıcın kordosentez sonucunda ınderect combs dıye test pozıtıf ckarsa bebegımın kanınıda degıstıreceklerdı karnımmda ısın kotusu pozıtıf cıktı bırde onun ıcın ıncelendı cocugm kan uyusmazlıgı ıgnesı yaptırdım dktor kanla ılgılı bır proplem olmadıgını soylemıs yanı anlayacagın cok karısık
cok kotu zor gunler gecırdım
dogumdada kana ıhtıyacım oldu kanım cok dusuktu kan grubumda ab rh negatıf yanı bulunması zor olan kan doktorda esıme kan yoksa karın ölur demıs normla dogurmmam ragmen 5 saat dogurdugum yerde kaldım hala kendıme gelebılmıs degılım bulanık goruyorum heran bayılacak gıbıyım daha neler neler anlatıpta senınde canını sıkmayayım
sen ıyı dusun ıyı olsun
benım yasadıklarımıda kımse yasamasın

iyi etmişsin kendi doktoruna, sert çıkmasan belki bu şekilde ilgilenilmezdi. Bende medikal sektörde çalıştığım için ve şuan takibimi yapan doktorlar üniversitede prof. olduğu için bende hiç beklemeden herşeyimi yaptırabiliyorum çok şükür. Yinede o üniversitelere kimseleri düşürmesin allah.
Yaşadıkların gerçekten çok zormuş, ama çok şükür atlatmışsın şimdi bebeğinin kokusunu doya doya çek içine hepsini unutursun. Sonu iyi olmuş enazından. Rabbim banada nasip eder inşallah.
ınanırmısın bu yaşadıklarımdan dolayı daha bebeğime bi çöp dahi almadım, tek iyileşsinde bi günde bile gider alırız diyoruz napalım, hamileliğimin tadını doyasıya çıkaramıyorum, allah sonumu hayır eder inşallah. Bende bebeğime sağlıkla kavuşup bunların hepsini unuturum.

iyi etmişsin kendi doktoruna, sert çıkmasan belki bu şekilde ilgilenilmezdi. Bende medikal sektörde çalıştığım için ve şuan takibimi yapan doktorlar üniversitede prof. olduğu için bende hiç beklemeden herşeyimi yaptırabiliyorum çok şükür. Yinede o üniversitelere kimseleri düşürmesin allah.
Yaşadıkların gerçekten çok zormuş, ama çok şükür atlatmışsın şimdi bebeğinin kokusunu doya doya çek içine hepsini unutursun. Sonu iyi olmuş enazından. Rabbim banada nasip eder inşallah.
İnanırmısın bu yaşadıklarımdan dolayı daha bebeğime bi çöp dahi almadım, tek iyileşsinde bi günde bile gider alırız diyoruz napalım, hamileliğimin tadını doyasıya çıkaramıyorum, allah sonumu hayır eder inşallah. Bende bebeğime sağlıkla kavuşup bunların hepsini unuturum.

ınsallah canım
bende aldıklarımı gormek ıstemedım hıc bakıp bakıp aglıyordum sabahlara kadar aglamıstım
yazarken bıle agladım psıkolojım alt ust olmustu resmen halada yazarken aynı seylerı hatırlıyorum
dularım senınle canım sende bol bol dua et ınan en ıyı gelen dua

Ben geçen haziran ayında 10 haftalık bebeğimi kaybetmiştim ondan dolayıda içimde hep bi korku olduğundan bebeğime hiç bişe almamıştım. Bebek odasını falanda doğumdan sonra yaptırmayı düşünüyorum. Annemin ve kayınvaldemin aldığı hazırladığı şeyleri bile evime getirmiyorum.
Ama ben bu durumu öğrendim sadece bikez ağladım, niyeyse içime hep iyi şeyler doğuyo belki ondan, bide ağlayıp bebeğimide üzmek istemiyorum onunla konuşuyorum hep ''iyi olacak oğlum'' diyorum ''sende yardımcı ol güçlü ol diyorum.'' :) Umarım ana oğul atlatırız.

Ben geçen haziran ayında 10 haftalık bebeğimi kaybetmiştim ondan dolayıda içimde hep bi korku olduğundan bebeğime hiç bişe almamıştım. Bebek odasını falanda doğumdan sonra yaptırmayı düşünüyorum. Annemin ve kayınvaldemin aldığı hazırladığı şeyleri bile evime getirmiyorum.
Ama ben bu durumu öğrendim sadece bikez ağladım, niyeyse içime hep iyi şeyler doğuyo belki ondan, bide ağlayıp bebeğimide üzmek istemiyorum onunla konuşuyorum hep ''iyi olacak oğlum'' diyorum ''sende yardımcı ol güçlü ol diyorum.'' :) Umarım ana oğul atlatırız.

ınsallah canımm ne guzel ıyı dusunebılıyorsun hep boyle olursun umarım

bencede böle devam et canım ana oğul atlatacaksınız inşallah bizim gibi, gerçi bizde daha kucaklaşamadık oğlumla pek gelmeye niyeti yok hala :) doğana kadar yinede bilemicez nasıl olduğunu ama bende inancımı hiç yitirmiyorum ben ilk günler çok ağlamış bebişimide üzmüştüm sonra dedim kendine gel die, toparlandım şükür. sen daha erken başarmışsın bunu tebrik ederim ne kendini nede oğluşunu üzme, birbirimize duacı olalım sevgiler..

Sağol dilekcim
nekadar kaldı senin doğuma?
Doğumdan sonra bizi habersiz bırakma, güzel haberlerini ver mutlaka olurmu

Kızlar bu durumu yaşayan başka kimse olmadımı?
Ben geçende farklı bi prof.a bu beyindeki durumu sordum oda şuan normal bi genişlemede olduğunu söyledi. Bebeğiin geriden gelmesi olayına daha çok dikkat etmem gerektiğini söyledi.
Bu gerilik durumunu yaşayanlar nasıl atlattınız?
Ben şuan etimi artırdım, pekmez tüketiyorum vede arı sütüne başladım. Cumaya doktora gitcem yine.
Umarım farkeder.

Arkadaşlar merhaba,
kelebek01,d.dilek,derinderen,ronya nette yaptığım araştırmalarda en detaylı yazışmaların geçen sene sızlerın arasında oldugunu gordum.Umarım hepınızın bebeklerı sağlıklılı ve mutludurlar.Allah bebeklerınızı size sağlıklarıyla bağışlasın.Ikı hafta once bebegımın beyın boslugunun 29. haftada 12.5 mm oldugu saptandı.Bunun ıcın doktorum prof olan hocasına yonlendırdı. mr cekıldı mrda diğer butun beyın fonksıyonları normal cıktı.Prof korkulucak bısı yok dedı.Kendı doktorum kontrıol altında tutucaz bır problem olursa beyın amelıyatı olur dedı haftaya kontrolum var ılerleyıp ılerlemedıgını kontrol edıcez ama gecen sürede hanı derler ya gelde bana sor dıye aynen o durumdayım.Iyı seyler dusunmeye ve ağlamamaya calısıyorum.Sizde bu aşamalardan gecmıssınız size tekrar o gunlerı hatırlattıgım ıcın uzgunum ama dogum surecınde ve dogumdan sonra bana yardımcı olmak adına bırseyler yazarsanız cok mutlu olucam.Şimdiden teşekkür ederim.Sağlıklı günler hepınıze.

maalesef benim oğlumada aynı teşhis kondu.şişlideki oscar görüntüleme merkezinde bileteral dendi en başta bir tarafı 9.5 diğer tarafı 11 dendi.biz bağdat caddesinde dr.arda lembet'e gittik sonrasında.kendisi emar istedi.emar sonucuyla gittik ayrıntılı inceledi ve tek taraflı dedi.9.5 olan düzelmişti söylediğine göre.sonuçlarımızı alıp beyinciye götürdük şu an adını hatırlayamadığım yine bağdat caddesinde bir doktordu.kendisi raporlara bile bakmadan emar üzerinden konuştu.dediğine göre her iki tarafta aynı derecede büyükmüş.ama her iki tarafında aynı derecede büyük olması daha iyiymiş.ayrıca diğer testleriminde temiz çıkmış olması korkulacak birşey olmadığını gösteriyormuş.açıkcası şaşırdım.tamam rahatladım ama doktorların farklı konuşmalarıda endişelendirmiyo değil beni.aradan 20 gün geçti neredeyse. şu an sadece doğuma konsantre oldum.bebeğimin sağlıklı doğmasını dilemekten başka yapabileceğim birşey kalmadı elimde:58:

gecmiş olsun simge aynı dertten muzdaripiz.hatta aynı ölçüleri vermişler.ben bagcılar egitim arastırmada hemşireyim.2. düzey ultrason için semiha sakir dogum hast. gittim orada tanı koyuldu.Torch tahlili istediler.temiz cıktı en sonunda amniosentez oldum.Haftaya sonuc alıcam.Dayanamadım Prof.Dr.Recep Has'a gittim oda ölçülerini aynı söyledi ama kötü görmüyorum dedi.Capa tıp fak. randevu verdi.Norolog ile muayene edeceklermiş.Kendim cocuk hemşiresiyim ve hidrosefalili cocukları gördükce dayanamıyorum.Sırf bu yüzden cocukta calışmıyorum bebek görmeye dayanamıyorum.İnsallah sonucunuz iyi çıkar.Sonuca baglanan bu tanı koyulan baska gebe varsa lütfen sonucu yazınız.BEbekleriniz saglıklı dogdumu rüyamda hidrosefalili cocuklar görmekten yoruldum

bende 19.haftada öğrendim tesadüf sonucu bebeğimde ventrikül genişlemesi olduğunu ikili ve 4lü testlerimde hiç bir sorun yokken ayrıntılı ultrasonda farkettiler.ultrasonda 9,5 mm ken profesör beni mr a yönlendirdi.mr da 11,5 çıktı mr daha hassas ölçüm yapıyormuş.ayrıca giruslarda düzleşme olduğu ortaya çıktı sonuç olarak çok kötü şeylerden lizensefali ve korpus kallozum agenizisinden şüphelendiler.10 gün sonra yani bugün tekrar mr a girdim.sonuçlarım pazartesi çıkacak.ben bütün hamilelere kesinlikle 20.hafta ayrıntılı ultrasona girmelerini ve imkan varsa profesöre görünmelerini tavsiye ediyorum.ben 4 lü testimin sonucuna güvenseydim ki 1/99000 çıkmıştı o kadar düşük riskti ki normalde bu hafta randevum vardı 1 ay daha geç farkedilecekti oğlumdaki rahatsızlık.o yüzden işinizi sağlama alın ve muhakkak ayrıntılı ultrasona girin.Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın ve böyle bir acı yaşatmasın.

Arkadaşlar merhaba,
kelebek01,d.dilek,derinderen,ronya nette yaptığım araştırmalarda en detaylı yazışmaların geçen sene sızlerın arasında oldugunu gordum.Umarım hepınızın bebeklerı sağlıklılı ve mutludurlar.Allah bebeklerınızı size sağlıklarıyla bağışlasın.Ikı hafta once bebegımın beyın boslugunun 29. haftada 12.5 mm oldugu saptandı.Bunun ıcın doktorum prof olan hocasına yonlendırdı. mr cekıldı mrda diğer butun beyın fonksıyonları normal cıktı.Prof korkulucak bısı yok dedı.Kendı doktorum kontrıol altında tutucaz bır problem olursa beyın amelıyatı olur dedı haftaya kontrolum var ılerleyıp ılerlemedıgını kontrol edıcez ama gecen sürede hanı derler ya gelde bana sor dıye aynen o durumdayım.Iyı seyler dusunmeye ve ağlamamaya calısıyorum.Sizde bu aşamalardan gecmıssınız size tekrar o gunlerı hatırlattıgım ıcın uzgunum ama dogum surecınde ve dogumdan sonra bana yardımcı olmak adına bırseyler yazarsanız cok mutlu olucam.Şimdiden teşekkür ederim.Sağlıklı günler hepınıze.
canım benım cok gecmıs olsun yasamayan bılemez ne kadar zor oldugunu
benım oglum sımdı 1 yasında cok akıllı saglıklı cın gıbı bır cocuk
10 aylıkken çapaya zeka gelısımı ıcın goturduk ordada hersey cok guzel cıktı
bu teshıs konulan 30 bebek vardı bızımle beraber 30 u da cok saglıklıydı
insallah hepnızınkı aynı sekılde saglıklı olacak

maalesef benim oğlumada aynı teşhis kondu.şişlideki oscar görüntüleme merkezinde bileteral dendi en başta bir tarafı 9.5 diğer tarafı 11 dendi.biz bağdat caddesinde dr.arda lembet'e gittik sonrasında.kendisi emar istedi.emar sonucuyla gittik ayrıntılı inceledi ve tek taraflı dedi.9.5 olan düzelmişti söylediğine göre.sonuçlarımızı alıp beyinciye götürdük şu an adını hatırlayamadığım yine bağdat caddesinde bir doktordu.kendisi raporlara bile bakmadan emar üzerinden konuştu.dediğine göre her iki tarafta aynı derecede büyükmüş.ama her iki tarafında aynı derecede büyük olması daha iyiymiş.ayrıca diğer testleriminde temiz çıkmış olması korkulacak birşey olmadığını gösteriyormuş.açıkcası şaşırdım.tamam rahatladım ama doktorların farklı konuşmalarıda endişelendirmiyo değil beni.aradan 20 gün geçti neredeyse. şu an sadece doğuma konsantre oldum.bebeğimin sağlıklı doğmasını dilemekten başka yapabileceğim birşey kalmadı elimde:58:
geçmı solsun canım ınsallah senınkıde saglkıklı bı sekılde dogacak
olumsuz dusunmeyın kendınızede bebegınızıde uzmeyın
ben hala atlatamadım o gunlerde yasadıgım seylerı aklıam geldıkce aglarım sız yapmayın ınanın dua edın hıcbısey olamayacak cok saglıklı olacak

gecmiş olsun simge aynı dertten muzdaripiz.hatta aynı ölçüleri vermişler.ben bagcılar egitim arastırmada hemşireyim.2. düzey ultrason için semiha sakir dogum hast. gittim orada tanı koyuldu.Torch tahlili istediler.temiz cıktı en sonunda amniosentez oldum.Haftaya sonuc alıcam.Dayanamadım Prof.Dr.Recep Has'a gittim oda ölçülerini aynı söyledi ama kötü görmüyorum dedi.Capa tıp fak. randevu verdi.Norolog ile muayene edeceklermiş.Kendim cocuk hemşiresiyim ve hidrosefalili cocukları gördükce dayanamıyorum.Sırf bu yüzden cocukta calışmıyorum bebek görmeye dayanamıyorum.İnsallah sonucunuz iyi çıkar.Sonuca baglanan bu tanı koyulan baska gebe varsa lütfen sonucu yazınız.BEbekleriniz saglıklı dogdumu rüyamda hidrosefalili cocuklar görmekten yoruldum
bende gıttım recep has atıl yuksel alkan yıldırım bunların hepsı 2. duzey ultroson doktorları ve hepsıde cok ıyıler ıslrını en ıyı sekılde yapıyorlar
ben kordosentez yaptırdım alkan yıldırıma cok kolay ve rahattı sonuclarda guzel cıktı
ınsallah senın sonuclarında guzel cıkar
dogumdan sonrada cagırıyorlar 2 aylıkken beyın ultrosonu ıcın sonra 1" yasına yakın yıne arıyorlar
hep takıp edıyorlar yanı
dogduktan sonra hep hareketlerını takp ettım ben 1 yasıan yakın soruyorlar cunku neler yapıyor dıye
sen gercı daha ıyı bılırsın hemsıre oldugun ıcın
gecmıs olsun canım uzme ınsallah guzel olacak hersey

bende 19.haftada öğrendim tesadüf sonucu bebeğimde ventrikül genişlemesi olduğunu ikili ve 4lü testlerimde hiç bir sorun yokken ayrıntılı ultrasonda farkettiler.ultrasonda 9,5 mm ken profesör beni mr a yönlendirdi.mr da 11,5 çıktı mr daha hassas ölçüm yapıyormuş.ayrıca giruslarda düzleşme olduğu ortaya çıktı sonuç olarak çok kötü şeylerden lizensefali ve korpus kallozum agenizisinden şüphelendiler.10 gün sonra yani bugün tekrar mr a girdim.sonuçlarım pazartesi çıkacak.ben bütün hamilelere kesinlikle 20.hafta ayrıntılı ultrasona girmelerini ve imkan varsa profesöre görünmelerini tavsiye ediyorum.ben 4 lü testimin sonucuna güvenseydim ki 1/99000 çıkmıştı o kadar düşük riskti ki normalde bu hafta randevum vardı 1 ay daha geç farkedilecekti oğlumdaki rahatsızlık.o yüzden işinizi sağlama alın ve muhakkak ayrıntılı ultrasona girin.Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın ve böyle bir acı yaşatmasın.
canım ben ayrıntılıyada gırdım orda da anlasılamadı tesaduf cerrahpasaya gıttım ordakı doktor farketti butun testlerımde cok ıyı cıkmıstı doktorum bu cogu ınsanda olan ancak oldugunde otopsi sonucunda orataya cıkan bır zararı olmayan bır buyumedır dedı
mr bende de ısteıler ben gırmedım banada korpuz collezıum agnesızı dedıler hatta cerrahpasada kı ler tahlıye bıle edelım dedıler

cok suskur gectı o gunler ınsallah butun herkesın bebegı saglıklı bı sekılde dogacak
rabbım kımseye evlat acısıs yasatmasın hepınızede sabır versın

Back