bebeğimizi odalarına nezaman alıştırmamız gerekiyor? sizler ne yaptınız? benim bebeğim 5 aylık, bizim odamızda ama kendi yatağında yatıyor... kendi odasına ayırsam aklım onda kalacak şimdi bile ufacık bir ses çıkarsa uyanıyorum telsizimizde var ama nasıl olacak bilmiyorum...
bizimkisi 8 aylık kendi odasında yatıyor. 2-3 aylıktan itibaren kendi odasında yattı hep. belki çok doğru değil ama karyolamız büyüktü ve odamıza sığmadı. odalarımız dipdibe zaten uykumda hafif. gık dese uyanıyorum. kapıları açık tutuyorum. önceden acıktığı zaman uyanırdı şimdi çok sık uyanıyor. emziğini veriyorum pışpışlıyorum uyuyor..arada onun yattığı odadaki kanepede yattığımızda oldu tabi..
benim bebeğim de 8 aylık , bizim odamıza aldığımz bebek beşiği vardı küçük bişey , artık ona sığmadığı için 1 aydır kendi odasında yatıyor, kapısını aralık bırakıyorum,zaten sese karşı çok hassas olduğumdan duyuyorum hemen sesini, (uykum çok hafiftir) bebefon almaya gerek bile duymadım, odalarımız yan yana. hiç korkma ayır bence odasını alışsın şimdiden sonra çok zorlanırsın..
ben geç kaldım ama siz geç kalmayın oglum resmen hem babasına yapışık uyuyo hemde emerek nasıl ayıracagım bilmem şimdilik sadece yatakları ayırmayı başarsam bile yetecek bana yaa bu arada oglum 20 aylık
benim bebeğim de 1 yaşında ama bizimle uyuyor odası hazır ama beşiği bizim odamızda. gece çok uyanıyor. sık sık ağlıyor. zaten onun odasıda bizim odamıza ters bir yerde.yan yana değil. bende yaza ayırmayı düşünüyorum.
Ben doğumdan sonra kendimi toplar toplamaz ayırdım. Gerçi arasıra hep birlikte salonda yattığımız oluyor (yatak odam soğuk oluyor). Zaman geçtikçe ayrılmaları zor oluyor.
sabıha paktuna aslında cocok norolog u psıkıyatrıstı degıl
dogru soyledıgı bılgılerın yanınd yanlılarıda var ve cocukpsıkıyatrsıtlerı tarafından kınama yazsısı alıyor oda konusundada 3 yasa kadarannesı ıle kalacak dıyor
ama psıkaytrıs arkadasımın kocası
oda en gec 1. yasınd odası ayrılmalıkı cocuk bırey oldugunun kendıne aı bırey oldugunu anlasın
kı ılerıde ozguvenı yuksek kendı kendıne karar veren saglam ayakalr ustune bassın dıyor
gelelım bana
1 yasında ve dogdugundan berı koynumda yatıyor
yanlıs yapıyoruz ama
nasılayrılacagım bılemıyorum o olmayınca bende uyuyamıyorum
artık alıstırmak lazım ben odadan gectım kendı yatagında uyusa da olur
Benimde en çok merak ettiğim konulardan birisi buydu.Hatta çeşitli sitelere sorular yazdım bunun için.Demek 1 yaşına gelince ayırın diyor çocuk psikoloğu.Bizde bebek odamızı aldık.Birde yatak odamızda sepetimiz var.Ne zamana kadar sepette tutucam bilmiyordum.
benim oğlum 19 aylık bende 6 aya girdiğimiz gibi odasına yatırdım.bir rahatsızlığı olmadığı sürece yanıma almamaya çalışıyorum..iyikide alıştırmışım odasına şimdi olsa hayatta gitmez odasına duyma konusunda hiç problem yaşamadım.beşiğinde dönse anında kalkıyorum ben..